За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 17 841
  • 665
  •   1
Отговори
# 645
Моето след няколко дни прави 8м, но от началото на 7м започна да се изправя в кошарата за сън и да дърпа по преградата, издържа 10-15мин преди да изпадне в истерия да го извадим да пълзи на свобода. Последните пъти вече директно успява да си поизмести и кошарата, защото е от сгъваемите/текстилените с 2 колела, а много дърпа по страните, като някой затворник, слага крак на мрежата все едно иска да стъпи посредата и да се прехвърли. Имаме кошара за игра, която не сме сложили в нас, но в приятели имат 120х120, сложихме го вътре и не искаше да играе на пода, а ставаше да се подпира прав и да хленчи да излезе, та в момента съм на 99%, че дори няма да пробвам да извадя кошара в нас, защото предполагам ще е същата ситуация. На този етап просто обезопасихме целия хол и му обособихме с килимче пред ъгловия диван, защото най-голям мерак има да стане прав и поне да е покрай дивана. Ако е свободно на пода няма проблем, но види ли каквато и да е преграда, било и просто възглавници за загражнение, е като магнит за нея и пробва да мине. Някъде края на 6м започна това "бунтуване" срещу преградите, а в началото на 7м като почна да става прав и вече са му голям проблем. Любопитен е и му се изучава, та просто обезопасяваме и постоянно сме покрай него към момента.

# 646
Не взех кошара за игра, защото нямам място, но гледайки сега как бяга навсякъде, значи малко като проходи и нямаше да иска да стои в кошарата. Ако сега е на 4 м, макс още година да я ползвате. Аз съм сложила тапи на  контактите и това е обезопасяването. Секцията ни е вдигната и тя сама свикна да си взима играчките като паднат отдолу без да се удря, та и децата се приспособяват към дома. Единствено се качва на дивана и почва да бяга по него и има вероятност на падне, та постоянно съм на щрек. Като искам да свърша нещо набързо, я вързвам на стола за хранене, защото види ли ми гърба и се е качила на дивана да бяга.

# 647
И аз си мисля, че тези кошари изглеждат уютни и райски кътчета за игра само през погледа на майките 😄.  Нашата на килимчето за игра като я сложа и бунтува, защото знае, че ще забегвам към другата стая. Само докато пипна активната гимнастика, започва да хленчи още преди да съм я сложила на нея по същата причина. Та камо ли кошара за игра. Единствените прегради, които си струват са тези преди стълбище. За безопасно мисля да я оставям в столчето за хранене с колани докато съм в тоалетната например.🙉

# 648
Точно изглеждат много привлекателни само на картинка. Действителността май е съвсем различна. Но ако имах голям хол, най-вероятно щях да взема да пробвам.
Аз до тоалетната ходя с нея, като тя е на стола вързана и стоя на отворена врата. Искам да я гледам, защото понякога се измъква от коланите. Стола е на колела и не ми пречи да го местя. Нямаме прагове, които да усложняват преминаването от стая в стая, та ми е екстра така.

# 649
И при нас кошарата за игра беше хит само 1 месец дали имаше и толкова. В момента като я доближа до нея и започва да плаче истерично. Оставям я отворена с надеждата, че ще влезе в нея да се заиграе, но уви.

# 650
Ама иначе на рекламите във фейсбук ти иде сама да легнеш вътре да играеш, толкова готино и полезно🙉😄

# 651
На мен кошарата ми свърши идеална работа, пролази в нея, започна да се изправя и движи настрани и изобщо не съм се шашкала ккаво ще стане, ако го оставя за минута две..или съм с гръб да свърша нещо. Голямата я прибрахме преди месец, че почна вече да си обикаля по мебелите спакойно и му стана тясна, но малката си е тук и си влиза в нея  да си играе тук-таме. Тоест до 11 месец я ползвахме ние и често ми липсва Joy

# 652
Ама иначе на рекламите във фейсбук ти иде сама да легнеш вътре да играеш, толкова готино и полезно🙉😄

Ма ще си легна, ще си заспя и никой да не ме закача 😀

# 653
Наскоро се къпах, докато тя беше в празната ваничка и й изсипах играчки🤣 беше й много интересно. Иначе после ми пристигна стола и сега и аз я връзвам в някои ситуации. Миналата седмица мих съдове и я сложих до мен.
От всички дивотии, които описвате, че правят вашите деца всеедно виждам моето след някой месец. Тя от новородена не я свърта, сега направо е като глист. Като я взема върху мен и легнел се кътурва постоянно с главата надолу, краката във въздуха, седи и се хили😅 уча я да пълзи и скоро ще свикне, не знам какво ще обезопасяван тогава, контактите са ясни. Но самия дом е с много мебели с остри и прави ръбове, та не знам колко такива обезопасители ще трябват.
Имам килимче, но се чудя за ограда или кошара и аз. С малко пространство сме. Дефакто всяка вечер като я оправяме за къпане прибираме и килимчето, сгъваме го, та се чудя за нещо такова и като заграждение. ММ не иска нищо да местим, иначе място без проблеми намирам🤣 но в момента килимчето е пред дивана, срещу дивана е ТВ. Отстрани пък е кухненската маса, то направо няма къде да слагам кошара. Има, ама за постоянно да седи опъната не знам.
Гледах едни сгъваеми огради обаче бая скъпи ми се видяха.

# 654
За обезопасяване е хубаво и да се сложи нещо на шкафчетата, които бебето може да отвори, както и на острите мебели да се сложи нещо да не са толкова остри. И през ум не ми е минавало да я слагам на стола, след като е проходила, ако ще ходя до тоалетната, а съм сама с нея - просто я взимам с мене, там и е гърнето и тя сяда на него с кеф, защото иска да прави като мама. Даже сега тези дни поиска на тоалетната да сяда направо и я сложих и голям смях, голяма радост да сме големи и направо в тоалетната да си вършим работата. А да пускаме водата - още по-голям кеф.

Имахме подарена кошара за игра - прибрахме я, като проходи, че и преди това беше зоната на мъченията. Сега в кухнята имаме образователна кула (май така и казват в България - toddler tower или kitchen helper) и е супер, много обича да е там и да ни гледа и да "помага". Но тя е за проходили деца

# 655
Изобщо не мога да си помисля да не я вържа на стола. Почва да щъка из стаите, ако е в банята с мен да бърка в коша, та всеки според детето си. Не е готино да си вършиш работата и да трябва да станеш преждевременно 😀 За няколко минути нищо й няма вързана. Все пак не е с окови 😀

Тези кули им казват тук кула Монтесори. Много се чудя за нея, но просто не знам и тя къде да стои. Иначе със сигурност ще й е интересно да гледа какво става на кухненския плот. А е хубаво и за детето.

Иначе моето не отваря шкафове, но знае как. Ако е отворен, бърза да отиде да извади, каквото може. Миялната й е любима. Давам й да вадим измитите съдове, но трябва да съм много бърза, за да не счупи нещо. Тя много се радва и смее с глас. Хвърля си сама памперса, ако има боклуче ходи до коша за боклук. Доволни са като ги включваме в ежедневните дейности и гледам, каквото е подходящо за нея, да й давам.

# 656
  • Пловдив
И с двете не съм ползвала кошари за игра, директно съм ги оставяла на земята с разпиляни играчки или активната гимнастика. Отивайки до тоалетна/баня съм ги оставяла извън помещението в началото ревяха и протестираха, но това беше положението.

# 657
Имам бебе на 3 месеца, и няколко пъти нощем докато спи, започва да пищи някак странно, и много се притесняваме на какво се дължи на някой, от вас случвало ли се е .

# 658
Колики, рефлукс, нужда от оригване? Да се е одраскало без да иска?

# 659
Не мисля, че се дължи на нещо от изброените, затова и ми е притеснено. Колики няма, оригва се след хранене, няма промяна във ежедневието. Със сестра му не съм се сблъсквала с подобни неща дори веднъж, затова се интересувам дали е нормално има ли го и при други деца.

Общи условия

Активация на акаунт