За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 17 161
  • 640
  •   1
Отговори
# 630
Ние като бяхме на Вая пробиотик имахме доста газове. От както минахме на Биогая направо й олекна, ходи почти на всяко хранене. Препоръчвам 🤗

# 631
С Омнибиотик панда не съм имала проблем, иначе все се запича.
П.П. При нас пък Био Гая я запичаше.

# 632
Хубаво е да четете малко назад. Тези теми се обсъждат постоянно. И аз съм против капките със симетикон и не съм давала. Не се е запичала до сега. Запек не се води на 3/4 дни, а повече. С клизмите не трябва да се прекалява, защото и те вредят.

Здрявейте! Имам син на 6 месеца и половина, по характер е изключително спокойно дете. Има изграден режим за съм, който е бетон, има 4 ри зъбчета, които даже не разбрах, кога избиха, захранен е има заместени две хранения. НО от една седмица все едно някой  се е вселил в него, мрънка 24/7 с играчка, без играчка, на ръце, гушнат, в количка, по корен, по гръб, както и каквото и да прави постоянно мрънка.. Някой може ли да ми обясни какво се случва … 🤯🤯🤯 ?

Няма кой да ти обясни какво се случва. Бебе е. Расте, учи нови неща, скок, растеж. Първите зъби са ок, следващите повече болят. Всичко може да е и е нормално. Период, ще мине едно, друго ще дойде.

# 633
Симплисити, а детето на кърма ли е или на АМ? Защото кърмените бебета може да не се изхождат за мнооого дълъг период от време, а за бебетата които са на АМ до 3-4 дена е окей. Само че аз доста по-назад съм писала, че стига детето да е спокойно и след 4 дена без изхождане не бих направила клизма.

# 634
  • Бургас
Последно, когато четох темата не се обсъждаше този въпрос Simple Smile

На смесено хранене е - кърма и АМ Аптамил Пронутра дохранвам, вечер основно. И аз попринцип исках да изчакам с клизмата, но вчера вече много се напъваше и чак викаше...  Давахте ли някакви лекарства за облекчение? Или просто да спра Лефакс засега? Педиатърката е в отпуск и не ми вдига да се консултирам

# 635
Точно преди 4/5 страници писахме за симетикона.
Според мен спрете Лефакс щом се запича.

# 636
  • Пловдив
Дайте лъжичка кокосово масло преди хранене, аз лично така давах лефакса.

# 637
На бебе на 1-2 месеца кокосово масло?

# 638
Здравейте! Мога ли да намажа главичката и кожата на пишлето на бебо с крем Бочко? Зачервено и раздразнено му е.
По принцип знам, че този крем се използва за гънките между краката и за дупето, но за пишлето не знам дали няма да навреди - все пак главичката е лигавица. Как мислите? Искам да пробвам с домашни средства 2-3 дни и ако няма подобрение ще ходим на доктор другата седмица.

# 639
В никакъв случай не мажете там с кремове за подсичане, ще му изсушите лигавицата и ще стане по-зле. Цинкът в крема също може да предизвика залепване на кожата за главичката на пениса. Заведете бебето на уролог и ще ви изпишат подходящо мазило.

Засега го мийте с топла (не гореща) вода при всяка смяна на памперса и подсушавайте добре. Чувала съм от други майки, че са ползвали крем Банивал, но аз не бих мазала на своя глава.

# 640
  • Пловдив
На бебе на 1-2 месеца кокосово масло?
Нищо няма да им стане - кокосавата мазнина е най-лесно смилаемата от човешкия организъм.
В повечето АМ има рапично, палмово и слънчогледаво масло.

Главата на пениса почистете с клечка за уши напоена с риванол. При забелването само това съм ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт