За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 17 229
  • 641
  •   1
Отговори
# 615
Нашето момченце също е на 7м и половина и спеше от 22ч до 9ч, но без да сме сменяли режима последните 2 седмици започна да се буди в 3 и да пълзи, да се изправя в кошарата и така до 4ч. Всичко съвпадна в един период - никнене и на горните 2 зъбчета, започна да лази, започна да се изправя и да ходи сам подпирайки се по мебелите. Снощи беше се събудил, станал в кошарата, просяга се да си дръпне неща от шкафа до леглото, не опитах да го приспя, а го оставих. По едно време заспа и се изправи, седна в съня си и остана така заспал, върнах го по гръб и се обърна по очи и пробва да пълзи в съня си. Зъбчетата избиха, но продължава да се буди така и към момента си го обяснявам със скок в растежа и новите умения с пълзене и ставане, защото не сме променяли дремки, интервали и т.н.
С първите зъбчета се беше успокоил след като пробиха - с тях буквално пищеше в съня си без да се буди, но с горните не стана така, но и не плачеше толкова, въпреки че по-трудно избиха.

# 616
Обръщането е напълно нормално. За зъбите може да дадете ибупрофен

# 617
Обръщането е напълно нормално. За зъбите може да дадете ибупрофен
Да Нурофен давам ,обаче това обръщане ….. не може да спи по цели нощи , приспивам я на всеки 30 минути и след 15 минути се обръща и иска да играе ,а като я върна по гръб плаче …

# 618
Няма нужда да я връщате по гръб. След като сама се е обърнала, може да си спи по корем

# 619
Здравейте,

Задължителни ли са имунизационните картони? Нашата лична не даде такъв, каза че нямало нужда, единствено въведе ваксините в един картон на Панадол Бебе, но без партиди, печати и т.н. Всичко е електронно ли вече? Няма ли да изискват някакъв документ при записване в ясла/градина/училище?

# 620
Нашата каза, че амбулаторна карта не му трябва, защото всичко правят електронно, но му поиска имунизационния паспорт, който си му издадоха в родилното и където мисля му беше въведено БЦЖто. При слагане на ваксини му лепят в картона партидите и номерата, както и на някакво досие, което държи при нея. Въвежда ги и електронно, но се оказа, че едната пневмококова е грешно въведена в електронното като Синфлорикс, а като поставяше втората доза видях, че слага Vaxneuvance и я попитах защо слага две различни. Отговори ми, че първата също е Vaxneuvance и ми извади паспорта му и ми показа къде е залепила партидата, отвори му и досието и каза, че е някаква грешка при електронното въвеждане, явно проблем със софтуера им и те са объркали допълнително. Каза ми, че е важно в паспорта, че е залепена правилно. На две места лепи - в имунизационен паспорт и на още един картон, който има за всяко дете в някаква папка при нея. Иначе много държи всичко да е изрядно електронно.

# 621
Няма нужда да я връщате по гръб. След като сама се е обърнала, може да си спи по корем
пробвах не иска да спи по корем ,просто като се обърне и край събужда се и едвам я приспивам ,а ако я оставя така започва да играе …

# 622
Моето бебе има картони и при двете педиатърки, иначе всичко се вписва електронно.
За обръщането, тя спи по корем от 4-тия месец, в началото бая треперех, но сама се наглася и си й е удобно. Но когато има ново умения не спи с часове. Сутрин ги открива, през деня затишие и вечерта концерт и представление. И нищо не може да я накара да заспи докато не си направи каквото е решила.

# 623
  • Пловдив
За ясла/градини/детски надбавки лекарката издава бележка, че на детето са поставени всички ваксини спрямо възрастта му.

# 624
Здрявейте! Имам син на 6 месеца и половина, по характер е изключително спокойно дете. Има изграден режим за съм, който е бетон, има 4 ри зъбчета, които даже не разбрах, кога избиха, захранен е има заместени две хранения. НО от една седмица все едно някой  се е вселил в него, мрънка 24/7 с играчка, без играчка, на ръце, гушнат, в количка, по корен, по гръб, както и каквото и да прави постоянно мрънка.. Някой може ли да ми обясни какво се случва … 🤯🤯🤯 ?

# 625
Възможно е да е от зъбите. Това, че едни са изникнали безболезнено съвсем не значи, че и другите ще са така. Каквото описвате все е характерно неразположение при никнене на зъби.

# 626
  • Бургас
Момичета, има ли бебчета със запек? Аз включих Лефакс за коликите, освен Абоколикен и от четири дни е запечен. Вчера направих клизма, изходи се и днес отново нищо. Виждам го, че се напъва, става червен и пуска газове, но нищо повече.

# 627
Както вече казвах назад, моето бебе от еспумизан (симетикон) се запече веднага след катой дадох, направи тази глупост два пъти. Имам лефакс и е имала колики още пъти, но не посмях да дам трети път.
Такъв запек не е имала преди и след това.
Под запек какво имаш предвид, твърд корем, твърдо изхождане или просто го мъчи?
Когато беше така правех гимнастика и масажи на корема преди всяко хранене и отделно когато будува. Така при хранене доста пръцкаше, понякога се и изхождаше. Веднъж ми направи 3 дни да не се изходи, на АМ е, късно третата вечер правих клизма. По принцип и още се чака, но тя доста беше неспокойна.
Слагай топло на корема, виж газ бимби. Пробиотик ако не даваш, може да включиш.

# 628
Малко по нагоре в темата обсъждахме че капките със симетикон запичат.
Може би сега съвет трябва да дадат мамите, които се изказваха, че не е така?

# 629
  • Бургас
Въобще не е ходил по голяма нужда тези четири дни преди клизмата вчера, днес също не е. Само мокри памперси. Попринцип поне по два пъти на ден я вършеше тази работа. Както написах напъва се, става червен, иска да се изходи, но не може. Не плаче както при коликите, а коремчето е твърдо и пуска газове. Давам пробиотик Вая ми изписаха, масажи също правя, но няма ефект. Преди това давах Еспумизан доста време и нямахме проблем там, но аз го давах два пъти на ден само - сутрин и вечер. Благодаря момичета, ще върна назад да прочета

Общи условия

Активация на акаунт