За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 16 658
  • 613
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте , бебето ми е на 1г и 5 месеца , след преход към една дрямка от няколко  дни вече , имаме проблем с нощния сън, започна да се буди през един час с плач. До преди прехода спеше с едно , най -много две пробуждания взимах я до мен и после спеше непробудно. Проблема е ,че като е на 2 дремки , втората се премести за 16:30-17, после започна да я отказва,също приспиването беше започнало да става по 1 час , преди да минем на 1 пробвах какво ли не и накрая от няколко дни се мъчим на 1 пак с трудно приспиване , но нощите са кошмарни. При вас как беше след прехода , имахте ли такива нощи, моля за помощ и насоки

# 586
Колко време е дневният сън? Моето бебе на година и 1 месец мина на една дрямка самичка и тогава се подобри нощният сън, но той не е много добре. Но пък се уморява доста по-рано и към 19-19:30 вече е време за сън, а преди беше доста по-късно.

Възможно ли е да има и нещо друго? Зъби, настинка?

# 587
Според мен не се уморява достатъчно. Споделете какъв е режима.
Иначе 16:30/17:00 е много късно за втора дрямка. После би трябвало да си легне много късно.
Продължителността на обедния сън трябва да е час и половина.

# 588
Колко време е дневният сън? Моето бебе на година и 1 месец мина на една дрямка самичка и тогава се подобри нощният сън, но той не е много добре. Но пък се уморява доста по-рано и към 19-19:30 вече е време за сън, а преди беше доста по-късно.

Възможно ли е да има и нещо друго? Зъби, настинка?

Пробвах и по рано да сложа да спи и по късно , първият интервал е около 4:30/4:45 , вторият около 5:30-6ч Дневният сън достиганай много 1:30 с доприспиване понякога само 1 ч . Иначе чакаме кучешки зъби та незнам от тях ли е или от режима ама е ужас снощи цяла вечер не съм спала

# 589
Какво значи трябва да е час и половина? Ами ако има нужда от повече? Моята някой път спи един час, друг път три. Само тя знае колко и се спи.

Ако е от зъбите, ибупрофен ще помогне за съня

# 590
Нашият бебок е на почти годинка и май се опитва да мине на една дрямка и той, става към 6ч, отказва ми сутрешната към 9:30, по 1 час и няма приспиване и не му се спи. Направо към 13ч го слагам, два дни така спи по 1ч20/30мин(спи колкото иска) и после в 19ч за нощен ляга. Четох по темата като минат на 1 дрямка, че е добре второто будуване да не е по-дълго от първото. И аз така опитвам да направя. Но и по него се водя. Първата сутрин се събуди в 6:40, а тази в 5:20, хапна, но го доприспах до 7:20. Не знам и аз дали му е време за преход, но ще пробваме

# 591
Какво значи трябва да е час и половина? Ами ако има нужда от повече? Моята някой път спи един час, друг път три. Само тя знае колко и се спи.

А ако е от зъбите няма ли да има к през деня неспокойство, тя през деня не прави така. Бебе с повечко газове е но винаги е била така и не е яла нищо ново последните месеци, та ми се струва че , проблема си е по скоро в режима .

# 592
Зъбите болят повече през нощта. На моята като и растяха кътниците през деня беше хала и нон стоп игри и смях, но вечер будене нон стоп

# 593
Моето е почти на същата възраст, с горе долу такива интервали на будуване и режим с една дрямка. Растат зъби в момента и сънят много се влоши. Особено нощния. През деня ѝ няма нищо иначе, ама нощем е ужас. Според мен и при вас е от това.

# 594
дано, днес съм решила да пробвам 2 дремки за да видя дали ноща ще е същата , така може би ще разбера дали е от режима

# 595

Това са някакви примерни рамки. Разбира се, че всяко дете е различно. Ако спи много на обяд, трудно ще заспи вечерта. Особено при нас сега е студено и игрите навън са ограничени. По детски кътове в този студ - абсурд. И в яслата спят по толкова. Макс два часа, но все някое ще разбуди останалите.

# 596
при нас без значение на една или две дремки като беше до преди няколко дни макс 1:30 е спането през деня и пак същата работа . затова ми е любопитно след прехода при другите дечица дали е имало такива нощи ? Ако и е рано за 1 дрямка пък я преуморявам , но отказва втора и съм в безизходица

# 597
Щом отказва втора дрямка, си е за една. По принцип прехода към една дрямка е труден. И не при всички става от раз. Ще има дни с по една, после с две.
При нас уж тръгна добре, после стана някакъв ужас с нощния сън. Имаше вечери, когато е заспивала след 23 ч, което е мнооого късно за нея. Абе трудно като цяло.
Трябва да напипаш вашия режим като пробваш различни варианти, но поне им дай 2/3 дни. Но на тази възраст определено трябва вече да е на една дрямка.

# 598
При нас този преход беше доста продължителен. Час й половина й идваха малко, обаче отказваше втора дрямка. И имахме по-лош период. После 2 дни се върна на 2 дремки сама и после пак на 1. Доспиваше й се сутрин към 10-11, но гледах да я занимавам, защото от казваше втора, а като за спеше 10:30 и се събудеше в 12 примерно не беше ок.

# 599
Абе издържа иж интервалите не е кисела , не мрънка , но дойде ли време за нощен сън трудно заспива и после позва с буденията. Днес пробвам две дремки евентуално да си отпочине малко ако е преуморена. Но явно и при нас ще е груден прехода, с тези плачения и събуждания през ноща дано отшумят по бързо. Ще видя как ще спи днес и утре пак ще пробвам 1 дрямка . Иначе 1-2 седмици редувах няколко дни 2 , 1-2 дни 1 защото нали така било трябвало да се редуват, но имам чувството че това я обърка доста повече

Общи условия

Активация на акаунт