Ми не, ще си оставя хлапето, което е лазило по пода и се е въргаляло навън по пързалки, пясъчници, потило се е и се е плескало с храна да не се къпе всеки ден, защото е особено сложно, да, като беше малък и на мен ми беше трудно, но не съм пропускала, освен ако не е бил с ваксина или ултрамега болен.
Отговарях ѝ винаги - “Ние нали се къпем всеки ден, с какво детето да е по-различно”…
Та така.
Имам 9 годишно вкъщи, но е момче, все още няма признаци за влизане в пубертета, но от малък се поти много, все още не мирише, но в млмента, в който го усетя, ще му купя дезодорант. Няма да ми мирише на пор вкъщи, я… А относно космите - то моето е космато и сега, има си мъхче-мустаче, косми по ръчичките и краченцата, все още няма другаде, но очаквам да се превъртане в едно малко горилче. Ако иска - ще го обезкосмявам, не знам сега как е модата сред тийн момчетата, но няма да го спирам изобщо, ако има желание.
За момиченцето на авторката - имах съученичка, на която цикълът ѝ беше дошъл на 9, гърдите ѝ бяха пораснали, изобщо беше се развила по-рано от нас. Не е чак ултра необичайно. Според мен - не я обезкосмявайте все още, освен, ако не ходи на плуване и не ѝ стърчат някакви косми извън банските. Ако е така - махайте само тях, има варианти и с депилатоар, и с кола маска, и бръснене.