Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 20 615
  • 596
  •   1
Отговори
# 45
Тези килограми са ориентировъчни, ехографът не е кантар, ако си погледнете разпечатаната снимка ще видите какво е отклонението, пише +- х гр. Не се притеснявайте. 😁

# 46
  • Sofia
Проф. Марков и д-р Гьошева ми следиха 4 ФМ. Страхотни специалисти и супер апаратура. Много подробни прегледи, обясняват всичко, отговарят на въпросите много спокойно и всякакво притеснение и напрежение при мен изчезна. Аз съм 29 гс, отслабнах доста видимо, с близнаци съм, а съм качила между 3-4кг.

# 47
Здравейте, появи ми се болка от дясната страна на опашната кост, дълбоко е и не мога да я локализирам по-точно. Според АГ и ЛЛ е притиснат нерв, защипва ме много гадно, ако седя на пода и играя с малкия и тръгна да ставам, например. Изписаха ми Невробекс и Алга Сан Акут Долор, като и двамата лекари + фармацевта казаха, че мога да ги ползвам по време на бременност, въпреки че листовките по-скоро препоръчват да се избягват. Опитах с масаж, разтягане,  движение, почивка… Най-големият ми проблем е 11-килограмовият тодлър, който няма как да не вдигам. Във втори триместър съм, някой има ли полезни съвети? Благодаря!

# 48
Аз също имах такава болка до края на бременността и мина няколко седмици след раждането. За облекчение много помогна топка за бременни/фитнес топка. Направо беше златна, препоръчвам с две ръце. Само да се седи на нея помага много, а после беше и много полезна за приспиване на бебето. То сега е на 12 месеца и обича да я държим и да се люлеем на топката като игра също.

https://youtu.be/WSG7rJ05a88?si=3i6DT-CatywzN2EE

Ето тези упражнения помагат много също. Има и други клипчета в този канал, може да видите, но тези определено ме облекчаваха много

# 49
Много благодаря, фитнес топка постоянно ползвам още от първата бременност и много помага, ще видя сега клипчетата. Надявам се да не ме мъчи до раждането, че бих искала да е естествено и едва ли ще е много приятно.

# 50
  • София
Често в листовките пише, че не се препоръчва по време на бременност и кърмене, защото няма достатъчно проучвания върху бременни. В почти всички случаи просто си връзват гащите, както се казва, но няма проблем да се взимат. При бременност има наистина доста условности, но при кърмене, например, почти всичко е съвместимо.
Ако сте в СОФИЯ и имате въпроси за кърмене-подготовка, чести трудности, захранване, нощните кърмения и бебешкия сън, отбиване, кърмене и работа или пък специфични проблеми, можете да се включите в срещата на Ла Лече Лига "Бебешко кафе".
6 ноември от 10:00ч в Малки приказки в жк Изток
Срещите на ЛЛЛ са винаги безплатни и не са придружени от реклама на продукти. Ла Лече е международна неправителствена организация, която е съставена от доброволни акредитирани консултанти по кърмене, които предоставят информация и подкрепа за кърмене.
Това е линк към фейсбук събитието, там има и адрес на срещата.
https://fb.me/e/6aVaGNxwF

# 51
Здравейте, някоя била ли е преди бременна през зимата и да има вече едно дете? Много се притеснявам евентуално от някакви боледувания, малкия ходи и на детска и оттам със сигурност ще носи някакви гадости. Вчера цял ден го изкарах в леглото, с температура, болки в мускулите и главата, гърло. Днес съм добре, но се чудя как ще бъде за напред. Термина ми е за април 🙈

Да, аз миналата година с термин през май. Имах общо две кофти болести без усложнения и опасност за бебето. Бебчо се роди съвсем на време , здравичък.
Имах една ужасна хрема, която трябваше да карам без капки за нос и една ужасна кашлица.
За хремата си помагах с инхалации с чай от лайка. Стоях над чашата и дишах парата. Също горещи душове и овлажнител за въздух с евкалиптово масло помага. Мажех си и едно кремче с евкалипт около ноздрите за да дишам някак си.
Кашлицата мина с много почивка и ми дадоха един сироп, който беше ок за бременни. Много чай от мента, лайка и почивка от работа.
Хубавото е, че когато ти е термина грипния сезон приключва и бебето ще има време да укрепне до зимата.

# 52
Здравейте, ходите ли контролно на мамолог по време на бременност? Последните години гледам да се следя на по-малко от година, заради всички хормони покрай инвитрото. Има малко мастопатия, по някоя кистичка/фиброаденом за проследяване. Като попитах АГ за направление каза “по време на бременност не се ходи”. Защо пък не!? Пак сумати хормони и могат да имат негативно отражение. Какво мислите?

# 53
Аз съм с поликистозни гърди и отидох на мамолог през първата бременност. Каза ми да отида отново шест месеца след преустановяване на кърменето, но това ще съвпадне с началото на кърменето на второто бебе, та съм в чуденка, но май ще мина да ме види. Според мен е много важно да се ходи редовно по принцип, също и по време на бременност, най-малкото за да се разбере дали ще има реален медицински проблем с кърменето. С две ръце препоръчвам д-р Ива Гаврилова и баща й д-р Иван Гаврилов. Направление може и ЛЛ да издаде, макар че те двамата конкретно не работят с касата.

# 54
  • Melmak
Здравейте, сблъсквали ли сте се със сухота в устата. Появи се от нищото, през нощта ставах да пия вода два пъти. Не минава. Знам, че може да е признак на отклонения в глюкозата, но бях тази седмица на изследване и беше 3.88.

В 17 г.с съм.

# 55
Здравейте, сблъсквали ли сте се със сухота в устата. Появи се от нищото, през нощта ставах да пия вода два пъти. Не минава. Знам, че може да е признак на отклонения в глюкозата, но бях тази седмица на изследване и беше 3.88.

В 17 г.с съм.

Аз съм в 22 г.с и съм по същия начин. Изпивам по литър вода през нощта. Пия на всяко събуждане и скоро пак съм жадна. Прави ми впечатление, че това се случва само през нощта, но не знам на какво да го отдам. Моята захар също е в норма.

# 56
Тялото просто има нужда от понече течности, обемът на кръвта се увеличава, имаме околоплодни води, организмите ни трябва да се грижат за нуждите на още едно същество. Освен ако не говорим за гестационен диабет, би трябвало да е нормално. Обсъдете и с АГ, ако се притеснявате.

# 57
  • Melmak
Благодаря ви много!

# 58
Здравейте,

След ин витро съм, в 5 седмица и 5 дни. Тъй като ми е втора бременност, а първата приключи с мисед, много съм се притеснила.

Днес се събудих и гърдите ми не ме боляха както предните дни. За сметка на това много ми се гадеше. Имам преглед във вторник. Нормално ли е да се променят симптомите така и един ден да имам чувствителни гърди, друг ден да нямам?

# 59
Абсолютно нормално е дори да нямате симптоми, всичко ще бъде наред 🍀

Общи условия

Активация на акаунт