Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 21 056
  • 610
  •   2
Отговори
# 75
Моят син е пролетно бебе и в началото дори не се бях замисляла… После дойде ноември точно и след разговор с една приятелка малко се вкарах във филма. Купихме пречиствател, излизахме само когато нямаше мъгла/смог и преди да започнат да горят каквото горят вечер. Започнах да чета и за скритите токсини в дома… Бебето започна да се обръща, пълзи и пада, захранвахме и т.н., така че за толкова много неща започнах да се тревожа, че някак стигнах лимита си и вече го давам мнооого по-спокойно. Не знам дали помогнах, но не си сама. ❤ Не може да ги опазим от всичко и няма как да сме перфектни, но това, че полагаме всички усилия и се стремим да се информираме, ни прави добри родители.

# 76
Обикновено началото на пролетта фините прахови частици достигат опасни стойности поради инверсия на въздуха. В градината, където работя точно тогава следим ежедневно стойностите и предупрежденията на РЗИ, та моят съвет би бил да се проверява индекса на качеството на въздуха в района, който живеете. Точно днес сутринта ходих на изследвания, а не бях една седмица в София и ми направи впечатление мръсния въздух и се замислих по темата.
Мен лично дори като възрастен започва да ме стяга гърлото и да дишам трудно при такъв въздух, какво остава за малко бебе.

# 77
Seaglass, много ти благодаря за мнението, точно от нещо такова имах нужда. Съзнавам изцяло, че няма как да опазим детето от всичко и това е нормално, но явно хормоните ми са в своя пик и от няколко дни само за това мисля. Ще направя каквото мога и се надявам да е достатъчно ❤️

ms_97, да, ще следя, както онлайн така и със станцийка в нас. Знам, че въздуха няма да е ОК за малко бебе, но нямам алтернатива да се местя.

# 78
Мен най-силно ме удариха хормоните след раждането и сега за второто раждане вече си имам едно наум. Ms_97 ме подсети, че следях и детските градини около нас дали пускат децата навън.

# 79
Случвало ли се е и може ли да споделите опит, някоя от вас да се е разболяла точно преди раждането? Имам 9 дни до планирано секцио, а детето ми от днес е с кашлица.
Ходя с маска, но повечето пъти се заразявам от нея. Притеснявам се, че и сега така ще стане.

# 80
  • Телиш/Плевен
Случвало ли се е и може ли да споделите опит, някоя от вас да се е разболяла точно преди раждането? Имам 9 дни до планирано секцио, а детето ми от днес е с кашлица.
Ходя с маска, но повечето пъти се заразявам от нея. Притеснявам се, че и сега така ще стане.
Виж тази тема.

# 81
Здравейте, дали някой знае дали доктор Емил Начев преглежда с направление в Майчин дом? Била съм при него по допълнително здравно, когато имах такова и на платен преглед, но не знам дали може и с направление от личен лекар. Благодаря.

# 82
Благодаря!
Виж тази тема.

# 83
Здравейте, дали някой знае дали доктор Емил Начев преглежда с направление в Майчин дом? Била съм при него по допълнително здравно, когато имах такова и на платен преглед, но не знам дали може и с направление от личен лекар. Благодаря.
Не преглежда с направление.

# 84
Здравейте,
Бременнна съм в 34 г.с. и вчера при изхождане по голяма нужда имах бистра кръв, предполагам хемороиди. Днес при пишкане също имах бистра кръв. На някой случвало ли се е ?

# 85
Не ми се е случвало, но звъннете на АГ и личния и вижте на какви прегледи ще Ви пратят. Имате ли парене и болка при пишкане, кръвта и този път ли е била от дупето?

# 86
  • София
Здравейте! Бременна съм в 26г.с, баткото донесе някакъв вирус от градината, който не пропусна и мен. С болки в гърлото, а от днес и с болка в ухото. Някоя използвала ли е капки Отипакс за болка в ухото при бременност? Не искам да пия парацетамол, ако има как да го избегна.

# 87
Здравейте,

На 8ми ден след трансфер прогестеронът ми беше 170.4 nmol. Днес, 22 дни след него, стойностите са паднали - 153 nmol.

Поставям и пролутекс 2х1. На какво може да се дължи този спад?

# 88
Здравейте, момичета!
Паниката в мен отново се събуди. В 8 седмица съм и днес вече си направих всичките необходими изследвани за първи път и, разбира се, не всичко е както трябва. Писала съм на АГ, но вече 4 часа не ми е писала.
Става въпрос за изследването на урина. Възможно е да не съм я дала правилно тази въпросна средна струя, но чак пък толкова. Нямам никакви оплаквания. Микробиологията е чиста, но с редуцирани лактобацили. Качвам снимка на изследването. Моля за мнение.
Благодаря предварително! Бъдете много здрави! ❤

# 89
Всяка урина ми е била с левкоцити, имай предвид, че много отклонения ще имаш и в урината и в кръвните оттук нататък. Пусни една стерилна урина за всеки случай, но както трябва - виж в интернет много информация има подробна как се взима стерилна урина. При мен всички стерилни излизат без наличия на инфекция. Simple Smile Не се притеснявай!

Общи условия

Активация на акаунт