Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 24 664
  • 727
  •   3
Отговори
# 480
Здравейте! Тази сутрин се събудих със секрет по едното око и лек дискомфорт. Не е много червено, ще започна с билкови компреси, но може и да е конюктивит (идея си нямам от къде, не съм се срещала с хора почти). Бременна съм в 35 седмица и понеже няма къде да търся лекар следващите дни, мисля да си купя капки от аптеката да имам ако положението се влоши.
Някоя от вас знае ли дали баналните като Тобрадекс са съвместими с бременност? Ще питам и в аптеката, но не винаги попадам на адекватен фармацевт.

# 481
Купи си сребърна вода и почиствай окото с нея. Действа много добре.

# 482
И пакетче чай от лайка на очите-действа!

# 483
Не съм наясно с приложението ѝ, никога не съм я ползвала и далеч не съм специалист, но се допитах до чатgpt и gemini - пише, че не е препоръчителна по време на бременност. Може би има различни видове ... Нямам идея, но аз бих се консултирала с офталмолог.

# 484
Благодаря ви! Направила съм си запарка и ще ползвам билкови компреси засега, май е по-добре окото. Евентуално ще направя онлайн консултация ако не намеря лекар на живо.

# 485
Не съм наясно с приложението ѝ, никога не съм я ползвала и далеч не съм специалист, но се допитах до чатgpt и gemini - пише, че не е препоръчителна по време на бременност. Може би има различни видове ... Нямам идея, но аз бих се консултирала с офталмолог.

Че тя няма да я пие... За почистване на окото става въпрос.

# 486
Пробвай с физиологичен разтвор и билкови илачи. Ако не стане - направо от сега си запази час за след празниците. 

Има си всякакви антибиотици, които са разрешени, но го консултирай и със своя АГ, не само с очния.

# 487
Какво приемахте за хрема по време на бременност? Може ли обикновен чай от пакетче с някакъв плод?

# 488
Какво приемахте за хрема по време на бременност? Може ли обикновен чай от пакетче с някакъв плод?

Това не би облекчило хремата. Аз ползвам морска вода за промивки.

# 489

Това не би облекчило хремата. Аз ползвам морска вода за промивки.

Само това ми продаде консултанта в аптеката. И чай от пакетче, друго не можело освен ако не вдигна темп и тогава парацетамол.

# 490
Егати фармацевта. Капки с морска сол може. Как чай ще лекува хрема. Повечето плодови са с хибискус, който не се препоръчва.

# 491
Егати фармацевта. Капки с морска сол може. Как чай ще лекува хрема. Повечето плодови са с хибискус, който не се препоръчва.

Аз останах без думи. И как ще си правиш промивки с плодови чайчета 🤔

# 492
По време на бременност аз съм ползвала Назориг при хрема.

# 493
  • София
Страшен фармацевт 😶... какъв чай, какви 5 лева..  Може да се правят промивки със солен разтвор, инхалации. В тежки случаи има и капки за нос (като Виброцил), но само след консултация с АГ-то.

# 494
Мен така ме подведоха със сребърната вода за жабурене, после прочетох колко е токсична за плода ! Не подвеждайте жената. По- добре капки Тобрадекс отколкото тия бабини деветини

Общи условия

Активация на акаунт