Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 24 280
  • 712
  •   1
Отговори
# 495
Страшен фармацевт 😶... какъв чай, какви 5 лева..  Може да се правят промивки със солен разтвор, инхалации. В тежки случаи има и капки за нос (като Виброцил), но само след консултация с АГ-то.
Аз точно така процедирах с хремата. А чаят за гърло добре, но за хрема не знам как ще помогне.
-Назориг
-Куикс
-Физиологичен разтвор
-Инхалации с физиологичен
-Виброцил - при много силно запушване, но след препоръка на АГ, на доста пъти през бременността, но и ограничавах ползването вечер преди лягане или рано сутрин, не полвах повече от седмица продължителност, но почти всеки месец имах по едни 5дни всеки ден да ползвам

# 496
И антибиотик съм пила, и парацетамол и то доста, жива и здрава съм, бебето също. Хубаво е да се прецени доколко е зле състоянието и да се действа веднага, не да се изчаква, в случая е работа на наблюдаващия лекар да прецени полза/риск за пациента и за плода.
Момичетата са посочили вече какво може да се ползва, бих добавила и Инфлуназал - хомеопатичен продукт е. Аз лично НЕ бих ползвала нито виброцил, нито каквото и да било с окси/ксилометазолин при бременност и това го заявявам отговорно като здравен работник. Както и Деган не съм пила, макар че ми се умираше и АГ-то се кълнеше в него(но пък и аз тази част от фармакологията я помня). Но пък аз бях само с безкрайно гадене, не съм повръщала особено.
Най-тежкото ми боледуване беше около 11 г.с., първоначално се мъчех да го пресека с осцилококцинум, но тъй като 2 дни нямаше резултат веднага отидох на лекар. Личният ми говореше да пия чайове и биозин мама, АГ-то директно ми изписа антибиотик, в крайна сметка послушах гинеколога и си изпих чинно антибиотика, за да ми е мирно на главата. И парацетамол пиех стабилно, като гледах да не пия повече от 3т.дневно, но просто имах доста силно главоболие и не можех да издържам.
Оттогава пия непрестанно витамини за бременни, биозин мама, витамин Д(изписано от ендокринолог) и пръскам куикс екстра, когато ми се запуши носа. Повече не съм боледувала тежко, разни дребни неразположения като запушен нос и леко драскащо гърло обикновено минават за ден. Отдавам го на биозина, преди него бях мнооого болнава.

# 497
Дами, понеже родих и вече няма да ми трябва силно желязо
Някоя коята са й предписали тотхема ?
Имам почти пълна опаковка и ако на някого му е нужна пращам за моя сметка Simple Smile

# 498
За много години, момичета!
Въпрос към мамите с или в очакване на второ детенце с малка разлика - как ще процедирате по време на болничният престой? Моето момченце ще е на 2, когато вляза да раждам, приспивам го с пеене и гушкане в неговото легло в момента, заспива и с татко си, но понякога просто си иска мама. В болницата ще мога да го виждам, ако сляза във фоайето, другият вариант са ни видео обажданията. Много ще си липсваме един на друг и се чудя дали ако ме вижда на живо и по телефона ще му е по-лесно или по-трудно, отколкото ако ме види направо на изписването? Моля, споделете опит! ❤

# 499
Имам почти пълна опаковка и ако на някого му е нужна пращам за моя сметка Simple Smile
Привет
Само да попитам забеляза ли леко оцветяване на зъбите от тотемата?

# 500
Моите са с три години разлика. Каката не беше нощувала без мен никога.
Говорих и месец преди раждането, че мама ще отиде в болницата за няколко дни , за да роди бебето, а тя трябва да е вкъщи с тати и баба.
Всичко беше наред докато не се видяхме на камера. След това баба и ми каза, че е плакала за мен доста.
Та, предполагам, поне в нашия случай щеше да е най-добре да се видим на изписването. Но така или иначе 3-4 дни ще си липсвате, няма начин, ако не се е отделяла до сега.
Въпрос към мамите с или в очакване на второ детенце с малка разлика - как ще процедирате по време на болничният престой? Моето момченце ще е на 2, когато вляза да раждам, приспивам го с пеене и гушкане в неговото легло в момента, заспива и с татко си, но понякога просто си иска мама. В болницата ще мога да го виждам, ако сляза във фоайето, другият вариант са ни видео обажданията. Много ще си липсваме един на друг и се чудя дали ако ме вижда на живо и по телефона ще му е по-лесно или по-трудно, отколкото ако ме види направо на изписването? Моля, споделете опит! ❤

# 501
Нашия батко (година и половина) го оставихме при свеки да го гледа докато аз бях в болницата, понеже мъжа ми пък беше на работа. Но тя и преди го е приспивала и знаех, че няма да имат никакъв проблем. Аз реших да не му се показвам по телефона или на свиждания, а направо на изписването. Баба му после каза, че изобщо не е питал за нас докато е бил при нея и си е прекарал супер. Чак на път за болницата като са му казали, че го водят при мама тогава започнал да повтаря "мама, мама", но не се е разстройвал.

# 502
Привет
Само да попитам забеляза ли леко оцветяване на зъбите от тотемата?

Ами при мен не, но аз така я гълтах неразтворена, директно в гърлото, че не ми е отивала много по зъбите
Чувала съм, че оцветява

# 503

Родих в началото на декември,  разликата между двете деца е точно 3 години,  като предимно аз приспивах баткото и никога не се бяхме разделяли. Прекарах 1 седмица в болницата, през това време таткото се грижеше за големия, не е имал проблеми с преспиване, храна и грижи. Посетиха ме 1 път и въобще не ми обърна внимание (което на мен ме удари в пресните хормони ). Месец по късно детето се сеща да ми каже, че съм му липсвала когато съм била в болницата.

# 504
Ние сами си го гледаме и хич не се притеснявам, че с таткото ще се справят, но никога не сме се разделяли за повече от няколко часа, камо ли за през нощта. Знам, че много ще му липсвам, защото даже като изляза с приятели и баща му го гледа, понякога започва да ме търси из апартамента, да пита за мама и да плаче. Все пак още няма две. Искам да го пощадя максимално, колкото и да обяснявам, че бебето скоро ще дойде, че ще отида до болницата за малко и ще донеса бебето, той едва ли ме разбира напълно. Много ви благодаря за споделения опит! Иначе за себе си знам, че най-вероятно ще си изплача очите, дано не ме сметнат за тотално куку. Joy

# 505
В 10 г.с съм и тази вечер имам по-силни и по-продължителни менструални болки от обикнлвенно. Пих но шпа, но за сега няма ефект. На какво може да се дължи? Последно в понеделник бях при АГ. Притеснявам се вече….

# 506
Тялото се променя.. пуснете си филм. Пиете магнезий, нали? Аз пия усвоимата му форма Алеракт - магнезий, фолиева и липоева киселина.

# 507
Тялото се променя.. пуснете си филм. Пиете магнезий, нали? Аз пия усвоимата му форма Алеракт - магнезий, фолиева и липоева киселина.

Не пия магнезий… може би трябва да го обсъдя с АГ, да ми изпише.

# 508
Той също успокоява, взима се вечер.
Пишете после за отговора му, ако решите да го обсъдите.

# 509
В 10 г.с съм и тази вечер имам по-силни и по-продължителни менструални болки от обикнлвенно. Пих но шпа, но за сега няма ефект. На какво може да се дължи? Последно в понеделник бях при АГ. Притеснявам се вече….

Ако магнерот и но шпа не ми помогнат съм взимала парацетамол единично. Позволен е по принцип при бременност. С ендометриоза съм и съм имала доста болезнени дни, като всичко е било наред при следващ преглед.

Общи условия

Активация на акаунт