Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 24 274
  • 712
  •   2
Отговори
# 705
Има ли бебето определени размери при които препоръчват да се ражда секцио? Тоест ако върви прекалено голямо и дори не се чака да тръгне естествено раждане?

# 706
  • София
Здравейте дами. Извинете ме, ако някой вече е питал, но не знам как да потърся назад. В края на първи триместър съм, а хемоглобинът ми вече е паднал на 102. Чувствам се много отпаднала, уморена, вие ми се свят и моят АГ каза да започвам с желязото като ми изписа Smart Hit желязо по една таблетка сутрин и вечер. Моля ви да ми кажете дали сте го пили, как ви се е отразило, защото знам, че може да увеличи повръщането, а аз тъкмо започнах да не повръщам толкова. Имате ли съвети за приема? Дали мога да си взема течната форма и коя според вас дразни по-малко? Благодаря предварително
С дъщеря ми пих Билкова кръв и имаше много добър ефект.

# 707
Buzzolinka, бих отишла на хематолог направо с толкова нисък хемоглобин още в първи триместър, поискайте направление от личния или АГ-то, може да има проблем с усвояването на Б12, например.
JoySS, за съжаление много АГ-та опитват да наклонят везните към секцио и ще намерят всякакви причини, които обаче невинаги са реално медицински обосновани. Ако искате да родите естествено, намерете лекар или акушерка, които ще Ви подкрепи в избора и няма да Ви вменяват излишни страхове.

# 708
Моят гинеколог не изражда и се съмнявам да иска да наклони везните в определена посока, но всички родили около мен жени си клонят в посоката, в която те са родили… Иначе аз се надявам за естествено, но не на всяка цена. Каквото е добре за мен и за детето.

# 709
Ами, и моят гинеколог не изражда, но още с първата бременност ми каза, че тазът ми е малък и би препоръчал да съм секцио. Само че аз започнах да се информирам от различни медицински източници по темата и в крайна сметка си родих така, както исках, нямаше истински предпоставки за секцио. Не на всяка цена е едно, без обективна медицинска причина е друго. Трето пък е личният избор на майката, когато има такъв. При всички положения трябва да влезете да раждате максимално спокойна и с пълно доверие в екипа. Purple Heart

# 710
Здравейте! В момента съм бременна в 13 г.с
Искам да попитам някоя от вас има ли полип на шийката по време на бременност? До сега такова чудо не съм имала (или поне не са ми казвали). Като бях в 11г.с да се записвам на ЖК, АГ  ми взе влагалищен секрет и цитонамазка и го видя, каза че е малък. Можел да ми предизвиква кървене, зацапване. Щели сме да го следим. Не искам да чета в нета, ама нещо се филмирах.

# 711
Здравейте! В момента съм бременна в 13 г.с
Искам да попитам някоя от вас има ли полип на шийката по време на бременност? До сега такова чудо не съм имала (или поне не са ми казвали). Като бях в 11г.с да се записвам на ЖК, АГ  ми взе влагалищен секрет и цитонамазка и го видя, каза че е малък. Можел да ми предизвиква кървене, зацапване. Щели сме да го следим. Не искам да чета в нета, ама нещо се филмирах.

Следете го. Моя близка също й откриха около 12та седмица. Почна да й цапа слабо кафеникаво от 7мия месец до края. Предписаха й лекарства. Всичко беше наред, роди нормално два дни след термин. Лека бременност😊

# 712
Аз имах по време на бременността, но моя беше голям полип. Кървях до 7-мия месец. Не през цялото време, но почти всяка седмица. Лежане много, беше лечението. И без резки движения, никакво вдигане на тежко. Всичко беше наред с бебето. После се успокоиха нещата, и даже по време на раждането, видяха, че е изчезнал.
Моя съвет е по-малко движения, леки разходки само.

Общи условия

Активация на акаунт