Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 24 282
  • 712
  •   2
Отговори
# 690
Чак пък да има нужда да е наплашена жената, че е пила 1-2-3 седмици повече фолиева? Какво толкова ще се случи, дори за малко да вдигне витамина над горна граница. Моят си стои над горна, пия фолиева от 4 години. Да не говорим, че ако изследва сега без да го спре (а не трябва да го спира), естествено ще излезе висок - ще отрази това, което пие в момента. Да се коригира дозата, да се изследва след 2-3 седмици при вече по-ниска доза и спокойно.

# 691
Ами за съжаление няма как да не съм уплашена като чета, че всичко пият по 400 и как може високите нива да увредят бебето.. и да не се обвинявам, че съм се доверила

# 692
Толкова висока доза, която е 1000мкг при оптимална 400 и то да се пие по време на бременност, и то продължително време може и да не е проблем за нея, на може и да е. Ако преди това е имала нормални стойности, а не близки до долна граница .. Няма да коментирам допълнително. На нейно място не бих искала да не са ми оптимални витамините, които са важни и влияещи на бременността. Разбира се, всичко е въпрос на личен избор и възприятие.

В допълнение, по принцип не е толкова сериозен проблем, защото не го пиете по този начин от месеци. Бъдете спокойна и отидете при друг АГ при първа възможност. Не се обвинявайте, по принцип не е наша работа да следим ние за тези неща, но понякога се случва.

# 693
Ами за съжаление съм ги пила месеци 800 мкг - поне 2 месеца преди да забременея, а на всичкото отгоре съм пила и прахчета пикозитол, където имаше още 400 мкг … май хич не е розово положението

# 694
Пак казвам, няма смисъл от тревога. Коригирайте дозата с друг АГ и изследвайте. Всичко ще е наред! Simple Smile

# 695
Витаминът е водоразтворим и се извежда от организма с урината. Не е чак такава драма. Коригирай дозата и изследвай Simple Smile Няма да стане нищо страшно.

# 696
Таня, без паника, в САЩ препоръчителната доза още при планиране на бременност е 400-800, ти си приемала повече за много кратко време, не знаеш на какво ниво си стартирала. Аз година преди всяка бременност пиех фолиева, защото не действа с натрупване в организма. Бебето си взима нужното, а 1000 за няколко седмици не е някаква конска доза. Нищо не си му направила, спокойно. 🩷

# 697

Аз пия витамини от 600. Не се притеснявайте излишно за момента.

# 698
Аз пиех но 800мг фолиева киселина през цялата бременност,защото по съвет на АГ,освен във витамините(400мг),приемах и на таблетки още 400. Доколкото знам зависи каква форма е и не се усвояват целите милиграми. Не мисля,че е голям проблем,пък и лекарите все пак си знаят работата. Ако съвсем и нямате доверие,най-добре я сменете,вместо постоянно да сте в съмнения и притеснения.

# 699
Както каза Лютиче, фолиевата киселина е водно разтворим витамин и за тялото не е трудно да се отърве от излишъка. Няма никакви данни, че вреди в никакви дози. Единственият витамин, който доказано вреди на бебето по време на бременност, ако е в големи дози, е витамин А под формата на ретинол

# 700
Не са в повече, всеки лекар ще го потвърди. Освен, ако нямаш мутации в генните за тромбофилия свързани с усвояването й, ама ти пиеш метилирана форма т.е. всичко е наред.  АГ-то с което е проведена консултацията може това да е имал предвид,  но пак казвам това не се отнася за метилираната форма.

Здравейте ! Отново съм много притеснена ! Моята гинеколожка, на която в момента не знам дали трябваше да се доверя, ми назначи да пия по 800 мкг метафолиева киселина. От седмица ми изписа и Имунолактон, в който се съдържат още 200 мкг фолиева. Писах й изрично да питам дали няма да ми дойдат много, дали да не намаля малко дозата на другата. “Не, не са ти в повече”. Но аз въпреки всичко се страхувах и не го пих всеки ден (Имунолактон). Днес реших да се консултирам с друг АГ в супердок. Наплаших се ужасно, защото ми се каза, че дозата е много висока и трябва да спра да пия фолиева киселина за по не седмица. И да изследвам нива на фолати в кръвта… В момента съм изключително наплашена

# 701
Здравейте, мами! Много се извинявам, ако въпросът ми не е за тази тема. Ако е така - подминете:smiles:

В 20 г.с. съм и ме притеснява, че желанието ми за каквото и да е сексуално просто се изпарява и към този момент е несъществуващо.

Не знам дали е нормално от бременността, проблем с хормоните ли или какво. Мъжът ми не е като да не си иска, но дори и да му кажа, че от утре няма да правим нищо докато не се роди бебчо, няма да повдигне темата повече и ще е изключително разбран, така че изключвам и фактор, в който може той да ме притиска и да ми повишава тревожността.

Ходя си на контролни прегледи при ендокринолог, всичко си ми е в норма. Съответно пия Еутир0кс възможно най-ниската доза, приемам фолиева киселина и витамин Д. Четох на доста места, че може да се повлияе от тези неща също, затова го споменавам.

Преди да забременея не е като да нямах желание, но не е и като да беше изключително силно. Тогава обаче, поне с яденето идваше апетитът...Сега нито ми се иска, нито го усещам както трябва. Придържаме се в поза, в която ми е комфортно на мен, без да ме боли нищо. Има го лекото притеснение, че може да навредим на бебчо, но чак пък нищо и никога да не ми се прави?!?

Не е и като да нямам от време на време сънища и после да искам, но е мнооого рядко...

Та, с моите дълги обяснения, не знам дали ме разбрахте, но притеснението ми е дали е нормално, дали някоя друга от вас е преминавала през същото, възвръща ли се после (хаха)? Просто все чуденки от този род.

Благодаря ви:innocent:

# 702
Нормално, много жени са така. При някои пък е обратното. След раждането пак е нормално да не ви се иска веднага

# 703
При мен пък моя мъж не иска да правим секс, въпреки, че има желание. Тъй като си имам разни проблеми и ходя по прегледи често, казва, че го е страх да не стане нещо и  да се наложи да посещавам пореден доктор. Иначе аз съм на приливи и отливи, в 21 г.с съм. Та, не знам, да се притеснявам ли от това мислене на мъжа ми или не...😅

# 704
Здравейте дами. Извинете ме, ако някой вече е питал, но не знам как да потърся назад. В края на първи триместър съм, а хемоглобинът ми вече е паднал на 102. Чувствам се много отпаднала, уморена, вие ми се свят и моят АГ каза да започвам с желязото като ми изписа Smart Hit желязо по една таблетка сутрин и вечер. Моля ви да ми кажете дали сте го пили, как ви се е отразило, защото знам, че може да увеличи повръщането, а аз тъкмо започнах да не повръщам толкова. Имате ли съвети за приема? Дали мога да си взема течната форма и коя според вас дразни по-малко? Благодаря предварително

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 18:05 от Buzzolinka

Общи условия

Активация на акаунт