Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 23 909
  • 702
  •   1
Отговори
# 510
Родих на 26.12, а баткото е на 3г.7м. Попринцип го гледаме сами с таткото защото моите родители живеят в чужбина. Сега си бяха тук и поеха някой от грижите. Наложи се да остана 7 нощувки в болницата и много ми липсваше, таткото го доведе една вечер да се видим. Потичахме в двора на болницата, нацелувах го, тръгна си без драма и без проблем . Всяка вечер ми се обаждаше за лека нощ и да питаше кога ще се прибера,казваше че му е мъчно, но не е плакал. Аз се разстройвах много повече от него

# 511
Здравейте!
Вие използвали ли сте помпа за кърма от приятелка? В книгата на Хедра изрично се казвада не се позлва помпа от друг човек, а мислех че ако купя нови някои от частите, ще е окей.. та се чудя вие как сте процедирали

# 512

Здравейте дали е възможно да има бременност и на двата ми се виждат бледи черти едва доловими.

# 513
Понякога не се вижда на снимка, но се вижда с окото. Ако виждате бледа черта аз смятам, че има бременност. При мен поне беше така

# 514

Здравейте дали е възможно да има бременност и на двата ми се виждат бледи черти едва доловими.

Пуснете кръвен утре.

# 515
Еми не се препоръчва, ама аз с първото ползвах на една позната, трябваше ми само първия месец, сега мисля от една приятелка да взема.

Здравейте!
Вие използвали ли сте помпа за кърма от приятелка? В книгата на Хедра изрично се казвада не се позлва помпа от друг човек, а мислех че ако купя нови някои от частите, ще е окей.. та се чудя вие как сте процедирали

# 516
А как тогава родилните отделения предлагат помпи за кърма като се ползват от много жени?

# 517
Има помпи, които са одобрени за употреба от много различни хора. Болниците имат такива. Та зависи от помпата

# 518
А как тогава родилните отделения предлагат помпи за кърма като се ползват от много жени?

Различни били, те са закупени с идеята да се използват от повече от една жена и били много скъпи, хилядарки. Там се сменяли контейнери и нямало как кърмата на 2 различни жени да се допре до едно и също място. Според книгата не било окей там където е била кърмата на друга жена, да е моята и домашните стерилизатори не били достатъчни...

# 519
И на мен така ми казаха. Ако ще помпаш често си струва да вложиш в по-добра помпа. Ако е по-рядко можеш да си вземеш по-бюджетна или направо ръчна. При всички положения, бебето ако се храни с кърма, а не с АМ, се избива помпата за месец-два макс, и то хубава такава.

# 520
Цитат
Според книгата не било окей там където е била кърмата на друга жена, да е моята и домашните стерилизатори не били достатъчни...
Да, а е много окей друго дете да се храни с твоята кърма, както е било едно време при липса на такава у майката. Joy Нито са се правили изследвания на бременните(то и сега е проформа) за болести, нито са стерилизирали.
При нужда ще ползвам точно помпа от родилното в началото, ако не ми слезе кърмата, и да си нося моя, и да си я стерилизирам, докато стане време за ползване пак ще се замърси, така че по-добре тяхна, все е минала автоклав или някаква друга форма на стерилизация непосредствено.

А каква е ролята на помпите по 200лв.+, да не говорим за тези на цената на кола на старо? Нали идеята на кърменето е точно контакта на бебето с майката и работата е в това да го научиш да засуква правилно? Отделно във всяко обучение за бременни се подчертава, че лактацията е на принципа колкото повече - толкова повече, т.е при непрестанно стимулиране на гърдите с помпи, се стимулира свръхпроизводство на кърма, което води до други проблеми. Освен ако нямате идея да дарявате кърма, наистина ми убягва такава инвестиция.

# 521
От личен опит на една седмица, секцио по спешност, съвсем малко бебенце (2600 я изписаха)

Първите дни нямаше сили да суче повече от 2-3 минути
Кърмата тръгна чак на третия ден
Сега се мъчим много да я храним, защото цял ден спи (жълтеницата мина слава богу и малко по малко се събужда повече)
Просто нямаше как бе помпа да стимулирам достатъчно кърма, толкова и беше трудно , че заспиваше непрекъснато като кърмех.
За 5 дена не можа нищо да качи, само 30 грама, и ми казаха да изцеждам, което за 3 дни помогна невероятно много

Така че, за ето такъв случай ти трябва помпа, автоматична и то вкъщи, на всяко хранене

А , и при мен е далеч от свръх стимулация, едва изкарвам 45-60 мл на ядене.

Сега от вчера успя да издържи към 20-30 минути кърмене и се надявам да няма нужда от помпа по натам

# 522
Здравейте! Пак съм аз.. отново да попитам за нещо тъпо, което съм успяла да свърша. Бях се консултирала с ендокринолог по повод хашимото в началото на бременността. Още докато чаках час за АГ. Той ми назначи витамини за бременни и вит Д 1000 IU. Аз си купих Pregnacare max вли ги пих в продължение на 5 дни през 4та седмица, както и вит Д за около 10тина дни. После разбрах, че витамини се изписват след 1ви триместър. Споделих на Аг, не е изказала някакво притеснение, но каза, че според нея трябва по-малко вит Д и другите са за след 3ти месец. Но сега се притеснявам, че съм навредила на бебето…

# 523
Не се шашкайте за витамини. Аз съм инвитро и си пия витамини от 4 години. Високи дози витамин Д, Б комплекс, омега 3. Реално е добре да се държат на горна граница Б-та и Д, няма с какво да сте навредили. В Америка си пият витамини от положителен тест.

# 524
И аз така четох из форуми. Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт