Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 24 482
  • 721
  •   2
Отговори
# 705
Има ли бебето определени размери при които препоръчват да се ражда секцио? Тоест ако върви прекалено голямо и дори не се чака да тръгне естествено раждане?

# 706
  • София
Здравейте дами. Извинете ме, ако някой вече е питал, но не знам как да потърся назад. В края на първи триместър съм, а хемоглобинът ми вече е паднал на 102. Чувствам се много отпаднала, уморена, вие ми се свят и моят АГ каза да започвам с желязото като ми изписа Smart Hit желязо по една таблетка сутрин и вечер. Моля ви да ми кажете дали сте го пили, как ви се е отразило, защото знам, че може да увеличи повръщането, а аз тъкмо започнах да не повръщам толкова. Имате ли съвети за приема? Дали мога да си взема течната форма и коя според вас дразни по-малко? Благодаря предварително
С дъщеря ми пих Билкова кръв и имаше много добър ефект.

# 707
Buzzolinka, бих отишла на хематолог направо с толкова нисък хемоглобин още в първи триместър, поискайте направление от личния или АГ-то, може да има проблем с усвояването на Б12, например.
JoySS, за съжаление много АГ-та опитват да наклонят везните към секцио и ще намерят всякакви причини, които обаче невинаги са реално медицински обосновани. Ако искате да родите естествено, намерете лекар или акушерка, които ще Ви подкрепи в избора и няма да Ви вменяват излишни страхове.

# 708
Моят гинеколог не изражда и се съмнявам да иска да наклони везните в определена посока, но всички родили около мен жени си клонят в посоката, в която те са родили… Иначе аз се надявам за естествено, но не на всяка цена. Каквото е добре за мен и за детето.

# 709
Ами, и моят гинеколог не изражда, но още с първата бременност ми каза, че тазът ми е малък и би препоръчал да съм секцио. Само че аз започнах да се информирам от различни медицински източници по темата и в крайна сметка си родих така, както исках, нямаше истински предпоставки за секцио. Не на всяка цена е едно, без обективна медицинска причина е друго. Трето пък е личният избор на майката, когато има такъв. При всички положения трябва да влезете да раждате максимално спокойна и с пълно доверие в екипа. Purple Heart

# 710
Здравейте! В момента съм бременна в 13 г.с
Искам да попитам някоя от вас има ли полип на шийката по време на бременност? До сега такова чудо не съм имала (или поне не са ми казвали). Като бях в 11г.с да се записвам на ЖК, АГ  ми взе влагалищен секрет и цитонамазка и го видя, каза че е малък. Можел да ми предизвиква кървене, зацапване. Щели сме да го следим. Не искам да чета в нета, ама нещо се филмирах.

# 711
Здравейте! В момента съм бременна в 13 г.с
Искам да попитам някоя от вас има ли полип на шийката по време на бременност? До сега такова чудо не съм имала (или поне не са ми казвали). Като бях в 11г.с да се записвам на ЖК, АГ  ми взе влагалищен секрет и цитонамазка и го видя, каза че е малък. Можел да ми предизвиква кървене, зацапване. Щели сме да го следим. Не искам да чета в нета, ама нещо се филмирах.

Следете го. Моя близка също й откриха около 12та седмица. Почна да й цапа слабо кафеникаво от 7мия месец до края. Предписаха й лекарства. Всичко беше наред, роди нормално два дни след термин. Лека бременност😊

# 712
Аз имах по време на бременността, но моя беше голям полип. Кървях до 7-мия месец. Не през цялото време, но почти всяка седмица. Лежане много, беше лечението. И без резки движения, никакво вдигане на тежко. Всичко беше наред с бебето. После се успокоиха нещата, и даже по време на раждането, видяха, че е изчезнал.
Моя съвет е по-малко движения, леки разходки само.

# 713
Момичета, имам хронична болка в опашната кост, ако родя, дали може да вреди на бебето?

# 714
Здравейте ! Пуснах да изследвам фолат в серум, който още не е готов, но очаквам да е екстремно висок. Оказва се, че и вит Б12 е доста висок - 686 pmol/l при референтни: 145-569. Естествено много се притесних. Тази добавка Имунолактон, в която има Б12 съм я пила не повече от 7 пъти общо… Не разбирам защо чак толкова се е вдигнало….И не знам дали би могло да навреди…..

# 715
Здравейте ! Пуснах да изследвам фолат в серум, който още не е готов, но очаквам да е екстремно висок. Оказва се, че и вит Б12 е доста висок - 686 pmol/l при референтни: 145-569. Естествено много се притесних. Тази добавка Имунолактон, в която има Б12 съм я пила не повече от 7 пъти общо… Не разбирам защо чак толкова се е вдигнало….И не знам дали би могло да навреди…..

Преди да ги изследваш, спиран ли е приема за поне 7-10 дни? Ако не си ги спирала, то може да ти покаже фалшиво завишен резултат.
Аз също пия Имунолактон, в него б12 не е метилиран, а и витаминът е водоразтворим, излишъкът се изхвърля с урината.

# 716
Mойто Б12 също е 600+ при референтни до 500 и нещо. Повтарям, че като не е спряна добавката 10-14 дни, резултатът отразява реалното хапче което сте пили онзи ден.

Аз не се притеснявам и не съм спряла приема на Б комплекс. Има истински неща, за които да се притеснява човек, като нива на хемоглобин, на прогестерон, кръворазреждащи инжекции и тн. Без да искам да омаловажавам тревогите ви, вече ви беше казано тук как стоят нещата с Б витамините, оттук нататък вие избирате как да ги приемате и с какво да си късате нервите, аз съм чувала, че е добре човек да е разумен и спокоен по време на бременност.

# 717
Не съм, само за 1 ден го спрях. Знам, че по принцип дава отражение, но бях толкова ошашкана, че не изчаках повече… иначе фолатът ми излезе 43 nmol/l при горна граница 42 nmol/l .

# 718
Имунолактонът няма как да ви ги вдигне толкова много нивата, за 7 дни. В него дозата е много ниска. За да видите реалните нива, спрете ги за поне 7 дни.
Моят Б12 при неспрян прием е 565, какъвто никога не съм имала. Когато спра да го приемам и изследвам, е около 300.

# 719
Аз 3+ години правя опити за дете. Сега съм бременна 8ми месец. За това време съм проверила какви витамини е добре да приемам и си ги приемам, изследвала съм няколко пъти без да спирам прием, защото в случая ми е важно какви са със суплементацията, която не спирам, да не падне някой под долна. Вече бременна, знам че бебето си ги иска и се увеличава нуждата от тях, съответно за мен е необосновано спиране за изследване, както и мисля, че такива леки излизания от граница нагоре няма как да са лоши, да не говорим, че референтните не са за бременни. Това са витамини, пак казвам, хората обясниха, че се изхвърля ненужното.
Та то и ПККто ми е разбичкано, но има различни референции за бременни и е ясно, че на това тяло не му е супер гот да отглежда цял човек в него и нещата не са оптимални.

Общи условия

Активация на акаунт