С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 535
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Лейдито, откакто чета темата, не помня да е казвала, че сега или някога са били в идеални отношения. Казвала е как е било преди и сега как са се нагодили.

# 241
Все пак си мисля ,че бабата е помагала ,когато децата са били малки(болни,ваканция и т.н).

# 242
  • В полите на Пирин планина
Така е - помагаше. Написах го още онзи ден, когато започна разговора по темата.

В цялата "сага" (намиг-намиг) има и друг един момент - всички вървим натам (към остаряване), ако имаме привилегията и може в един момент да се нуждаем от помощ.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 10:39 от Lady Brinne

# 243
  • София
Лейди, мисля, че добре сте се организирали. Не мисля, че свекърва ти е подтисната и не мисля, че трябва да се обясняваш.
Перфектни съжителства няма. Аз и с мъжът ми и с децата понякога не се разбирам, а и наистина, никой не избира подобен вариант, ако има избор. Има и човещина, да не оставиш сам човек на възраст. Те залязват без хора около тях, дори и в луксозен дом.
Правите правилното нещо.

# 244
  • В полите на Пирин планина
По-скоро се надявам да си говорим в темата, което е и нейната цел. Аз наистина не се съмнявам в изборите, които съм/сме направили.

Reunion 🌹

# 245
Не е идеално, но става. Жената пък е останала млада вдовица, отгледала е двама сина, което едва ли и е било лесно. Редно е тези двама - или единият, да се погрижат за нея. Когато са се събрали с авторката вече е била пенсионерка, тоест без възможности да си плаща сама жилище.  При създалите се обстоятелства, считам, че са се справили добре, с взаимни компромиси. Пък и тя е била полезна - хич не е малко да има кой да ти гледа болните деца.

И все пак остава един горчив привкус, че можеше и друго да е, а не да живееш  половин век с човек, когото не обичаш, но пък си споделил синовния дълг на мъжа си, което би трябвало да е някаква утеха. Има и далече по-зле.

# 246
Слава Богу, че не се налага да живеем с моята свекърва 😀. Тя не обича много компания, включително деца и се чувства най-добре сама, та всеки си живее отделно,

# 247
  • Бургас
И двама души да живеят на едно място съобразяване трябва да има. Правиш каквото си искаш вкъщи единствено, ако живееш сам.
Аз живея с трите си деца и пак съм въвела някои правила. Синовете ми, които са тийнове се къпят през деня, като се приберат. Аз се връщам след 18:30 с малката от работа и банята тогава е за нас двете. Няма как 4 човека да се къпем и оправяме в 19-20 часа. Сутрин също си имаме организация, за да не си пречим преди да тръгнем за работа, градина и училище. Понякога, ако се сдърпаме с големите и ние се разминаваме сърдито в коридора без да си говорим. Ама нали не са ми свекъри значи всичко е наред. Smile

# 248
  • Deutschland
Дом на Балканите 🙂

# 249
  • Най-красивата страна
Най-добре е младото семейство да живее отделно-без значение дали ще е в собствен апартамент ,дали на квартира ,дали на село или в града.
Обаче ,за да няма намеса от свекъри ,трябва младите да могат да се справят с всичко сами.Защото започнат ли да чакат свекървата да гледа децата или свекъра да помага финансово,тогава вече няма начин да не се месят.
Има и много млади семейства,които се справят сами,но пак имат проблеми със свекърите..

За дементно болните възрастни родители-у нас е едва ли не срамно да пратиш родител в хоспис.Все едно си го захърлил.
Преди години една баба с деменция щеше да ни убие или мен или бебето ми.Бабата хвърли голяма саксия през балкона,която падна до количката.
Оказа се,че бабата живее със сина си и има болногледачка.Но жената отишла до тоалетна и през това време бабата излязла на балкона и метнала саксията.
След случката синът я изпрати в хоспис .

Чудя се и на такива възрастни хора,които не са си осигурили някакво жилище.
Ами за 30-40 години все една къщичка на село може да си спретне човек.
В случая на Lady Brinne свекървата е извадила късмет,че сина е купил  жилище.Защото той можеше например да си вземе жената и детето и да замине  в чужбина ,както много млади направиха или пък да се ожени за жена със собствено жилище.И тогава какво прави свекървата?

# 250
  • София
Жената има къща на село. На 80, не всички могат да живеят сами в къща.

# 251
  • Най-красивата страна
Тя има къща,ама в лошо състояние.

# 252
  • София
Еми не са иммали възможност да я стегнат. Не разбирам, защо се нищи този казус като хората са се напаснали.

# 253
Идеалният вариант всички го знаем. Само че за мен идеален вариант би било да имам едно наследство от около 10 милиона и да не работя (освен нещо, което много ми харесва по 3-4-5 часа на ден), а вместо това да си седя вкъщи да си чета книжки и да обикалям музеите по света, ама нъцки. Та, в крайна сметка човек много често трябва да се примири с неидеалното и да си нареди нещата така, че да се живее с по-малко стрес и повече удовлетворение.

# 254
Уверявам те, че и това може да доскучае 😁

Общи условия

Активация на акаунт