С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 469
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Едно време наистина е било много необходимо, но тая необходимост е изчезнала горе долу с масовото навлизане на памперсите. Иначе всички тия пелени, че и гладене,  наистина си е хамалогия, с която повечето майки са се справяли с помощ.

Може би оттогава е останала традицията бабата да се преселва едва ли не при младите, да помага.

# 526
Всичко зависи от хората. Майка ми идваше да се наспя, да си напазарувам и да си видя приятелките без бебе. Нито е стояла с парцал, нито над тиган. Майка ми е много светски човек и да се бърка из чужди хладилници и шкафове не е нейното нещо. Ако трябва да се намажат филии или да се нареже нещо - хляб, сирене, или да се сварят яйца - да, ама да се размята над тиганите - никой не го е искал, нито тя, нито аз. Помагала ми е с бебето, за да се пооправя аз, без да пълни шаран и джолан.

Не ти, някой друг писа с разочарование за готвене и чистене.

# 527
Мери, помагат много ясно. За седмица гостито вече става съжителство. Нямам капацитета да отглеждам още двама човека. Но всичко си върви нормално - детето на градина, ние с ММ по задачи.
Затова казвам, че бабите и дядовците са бонус, а не право. Ако кажат, че няма да дойдат, животът продължава. Няма да загинем. Ама няма такива изгледи... Майка ми от сега си е запазила 4 дни през февруари и седмица през април. Даже и аз не съм виждала едната ми баба толкова често, а съм гледана от баби.

# 528
Лютиче, новина ли имаме? Честито, ако е така. Аз спокойно мога да ям хляб със сирене, не ми пречи. Топли витрини обаче само ако е въпрос на оцеляване.

Красивата кралица, днес моето "бебе" ми донесе печен по специална рецепта  паламуд и телешки език в масло. После хукна по гаджета. А ти може да продължаваш да вярваш,.че мъжът ти не може да гледа бебето ви.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 19:30 от Dincho

# 529
Сега пък свекърва ми казвала, че нямаме дете щото сме дебелички с моя мъж. Казала да не ядем много.
Знам, че излишните килограми също могат да бъдат пречка, но познавам и хора, въпреки килограмите имат бебчета.

# 530
Аз бих се радвала на някоя манджа. Честно. Защото обичам да ям, защото искам домашна храна и не мога да карам месеци само на ресторанти. Това е. Сега, ако не искат, не искат и толкова, не мога да накарам насила някоя от двете майки да ми готви. Камо ли всеки ден. Но ако се напъва да помага с нещо, това бих поискала, особено от майка ми, защото готви страхотно.

Трудно е на всеки, и на майката, и на бащата. Ама какъв изборът? Трудно, лесно, това е положението. Все намираш начин да се справиш. То като опре ножа в кокала, неволята ли да викаме?
Съгласна съм с Манди, така е. Чак да се сърдиш, че не знаеш с точност деня на раждането, за да се изтипосаш…
Ти не го мисли така. Simple Smile То се окопитваш. Дори секцио да си, ще се окопитиш и няма да е такава драма. Бебетата първите 3 месеца са тежки откъм недоспиване, но за другите неща не сме се ошашкали чак толкова хем бяхме само аз и ММ. Готвех си от един момент нататък без проблем, най в началото не някакви врътни по 3 часа край печката, но нормална вечеря си правехме. Аз и до ден днешен (с 10 месечно бебе почти) си готвя през ден. Не е колосална философия да направиш свинско с картофи, грах и карфиол (примерно) - бухаш във фурната, подправяш и зарязваш. И едно 70% от бг кухня се прави без кой знае какъв зор. Към днешна дата готвя докато бебето се обяснява от стола си за хранене. Нареждат се нещата и без да ти носи някой тави.

С ММ сме абсолютно взаимозаменяеми от-до. Ако утре се пребия и озова в болница, бебето няма да остане гладно, неспало или неизкъпано. Другото са просто глупости.

Аз сигурно съм единствената, която беше недоволна, че трабва да е залепена за бебето. За всичко друго имах отмяна -пазаруване, готвене, чистене, изхвърляне на боклук, пране, простиране.
А аз просто исках да си "почина" за 30 минути от бебето и да свърша нещо в къщи за разнообразие.
Сигурно нещо не ми е наред, понеже чета че всички бъдещи майки в темата искат дй са скачени съдове с нероденото още бебе.
Не си само ти. Simple Smile Аз съм хиперактивна и след цяла бременност без спорт и движение, умирах, ама буквално умирах да започна нещо да правя за себе си. Връчвах бебето на ММ и айде. Изобщо не съжалявам. Към днешна дата нищо не му пречи да я гледа.

# 531
  • София
И аз при вас. Никак не държах да съм залепена за малкия. Редовно го връчвах на мъжа ми.

# 532
Леле какви са тия мъже, дето не могат да изкъпят едно бебе... Дори баща ми, дето беше нула процента в домакинството къпал и мен и сестра ми.

А при нас аз и без това готвя много по-малко от мъжа ми, аз тея нови интелигентни перални и сушилни ги пускам с два клика на копчето, простиране няма,със сушилнята гладене почти не е нужно.

Затова и казвам, че не се чувствам , че свекървата ще ми е от особена помощ, като дойде реално бих предпочела да не ми подрежда и главната цел е да види бебето.
Помощ ще ми трябва догодина като няма места в детска ясла, ама за тогава никой не си предлага услугите Grinning

Иначе дигурно наистина много зависи какво прави бащата - някои приятелки споделят, че мъжете им почти нямат желание да се занимават с бебето, други обратното.
Сам човек няма да му е лесно, но двамата е друга работа

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 01:04 от TheSickn3ss

# 533
Къде точно написах,че НЕ МОЖЕ?!Говорихме за новородено бебе нали така?! Сега си го къпе като е по-голям,не виждам какъв е зора,като съм там и виждам,че НОВОРОДЕНОТО ми бебе плаче много и мъжа ми се притеснява,да го тествам как се справя или да си почивам. Когато ме няма е ясно,че ще се оправя както може,макар и да му е трудно ще го свърши.Хора изключително съм разочарована от отношението и коментарите,изопачаването и глупавите заключения на някои дами от форума,помислете с какво сте полезни като дразните и се подигравате.

# 534
Хората са различни. Ня някой му липсва сън, друг без мусака ще загине, трети има нужда от пространство. Всеки сочи своя пример, браво, и не може ли да се види, че просто другите хора са с други нужди? Някои нямат нужда от пространство, за други горещата манджа всяка вечер е битовизъм. Всички сме хора.
Напълно съгласна, че сънят е хиляди пъти по-важен от мусаката, и то пък такава здравословност от нея, ама за спора и заяждането вече не се чете..

# 535
  • Пловдив
Къде точно написах,че НЕ МОЖЕ?!Говорихме за новородено бебе нали така?! Сега си го къпе като е по-голям,не виждам какъв е зора,като съм там и виждам,че НОВОРОДЕНОТО ми бебе плаче много и мъжа ми се притеснява,да го тествам как се справя или да си почивам. Когато ме няма е ясно,че ще се оправя както може,макар и да му е трудно ще го свърши.Хора изключително съм разочарована от отношението и коментарите,изопачаването и глупавите заключения на някои дами от форума,помислете с какво сте полезни като дразните и се подигравате.
Ама сигурно ТИ не искаш да си почиваш. Обаче.... аз имах НУЖДА да си почивам с новородено. И това беше ролята на мъжа ми. Признавам - за второто и третото дете. С първото направихме голямата грешка да се заврем при нашите уж за по-лесно. В никакъв случай не го препоръчвам. На 5-6 тия ден моя мъж си хвана жена, новородено, колички, ванички, креватчета, натовари си багажа и се прибрахме насаме. И си пое отговорността. И да къпе, и да бави, и всичко. И въпреки съмненията на майка ми, че ще го уморя това дете, то взе че оцеля. Абсолютно беше уверена, че ще го уморя или трайно осакатя. И не сме били на 17, аз бях на 25. 5 дена помощ през носа ни излезе и повече никога не повторихме тази грешка.

# 536
Аз сигурно съм единствената, която беше недоволна, че трабва да е залепена за бебето. За всичко друго имах отмяна -пазаруване, готвене, чистене, изхвърляне на боклук, пране, простиране.
А аз просто исках да си "почина" за 30 минути от бебето и да свърша нещо в къщи за разнообразие.
Сигурно нещо не ми е наред, понеже чета че всички бъдещи майки в темата искат дй са скачени съдове с нероденото още бебе.

Така да, но в случая се получава нещо друго. Ти правиш нещата както намериш за добре като родител на бебето (храниш, обличаш и т.н.), а над главата ти виси някой, който ти казва как правилно да дишаш едва ли не. Ти се чувстваш не като родител, а като паднал от луната, който не знае къде се намира. Което те изнервя до краен предел, още повече, че повечето от момичетата не искат да разсърдят всезнаещите и всеможещите свекърви. По-този начин те не си дават сметка колко много потискат родилката и как цялото това нещо се отразява на живота и семейството и. Как всички нерви може да си ги изкара към мъжа си (то към кой друг). Много подходящо за този период.

# 537
Сега пък свекърва ми казвала, че нямаме дете щото сме дебелички с моя мъж. Казала да не ядем много.
Знам, че излишните килограми също могат да бъдат пречка, но познавам и хора, въпреки килограмите имат бебчета.

На кого го е казала това?

# 538

На кого го е казала това?
На мъжа ми.

# 539
  • София
Мъжът ти не е постъпил никак умно като ти е казал.

Общи условия

Активация на акаунт