С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 537
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Тя написа, че цялата къща е миришела на месо, а освен това основно това е имало за ядене. Малко съобразяване не е зле да има. Щом цялата къща смърди, значи яко е готвено и не е добре проветрено. Казвам го като човек, който обича месо. Какво лошо има да готвиш под фолио и да сложиш по-малко месо на масата, като го позиционираш в далечния край спрямо нея? Да се подготвиш със салата и някое картофено кюфте (примерно)? Да наготвиш първо месото и после останалите неща за да успее малко от малко миризмата да се отвее, а остатъка да изчезне при проветряването? Ей такива идейки. Има дреболии, които биха направили ситуацията поносима, а не неприятна, но човек трябва да си напъне съвсем малко мозъчните клетки.

# 556
Представям си реакцията, ако някой гост има наглостта да има алергия към нещо. Цццц

# 557
Пък на никого няма да навреди един ден в седмицата да не се яде месо. Няма да умрат.
Аз лично съм провела инструктаж какво не обича ММ (то не е някакъв велик списък де... всичко яде човекът) и майка ми се съобразява с предпочитанията.

# 558
На никого няма да навреди, ако един ден в седмицата яде месо Simple Smile Шегувам се.
И смятам, че девойката преекспонира, но щом я влече.

# 559
И да преекспонира, пак е валидно.
ММ не обича оцет в салатата. Дреболия, ама пак се съобразяваме всички на масата. Ако сложим, пак ще яде, но е хубав жест да покажеш, че ти е важно на човека отсреща да му е приятно.

# 560
Няма преекспониране. Мъж ми обожава шкембе. Преди вареше супи. Мен ми се гади. Умирисват ми се тенджерите. У нас вече не се готви това. Яде навън шкембе.

# 561
Свекървата им син да и готви или купи  месна храна, що снаха, дет месни не яде да готви  и  то за свекърва.

# 562
Добре де, ядящите месо само това ли слагат на масата?
Понеже ние сме месоядни, ама не можем без салата . Та се чудя и в този случай, дали храната е била изцяло и само месо, без нищо друго.
Аз лично никога и никъде не съм била на гости и на масата да се сервира само месо. Та се чудя какъв процент от споделеното от авторката отговаря на истината.

# 563
Беше месо с мазнини, и сложи яйца вътре, така много са обичали. Тя ни пита дали искаме салата, но в тази миризма нямаше как да ям.
Не искам да звуча като глезорана, щото деля храна, имало е моменти, където съм яла хляб с лук, просто не знам причината какво е, отвратявам се, не ми е в ръцете. След като тръгнем, може да е направила салата.
Един път беше направила крем карамел, извинете ме ако звуча нахална, но не понасям и това сладко, не мога да и кажа, щото ще ме гледа с криво око. Ядох, само и само да угодя на мъжа ми. И собствената ми майка готви този крем, пак не понасям, мисля, че ям захаросани яйца.
Аз може би съм свикнала яйцето да е солено, а не сладко.
И после мм каза, да не съм яла, щом не съм обичала, но тогава съм сигурна, че свекито ще го настройва против мен, как така не съм харесвала карамел.
Сядаме в един тесен диван у тях, после вика, "ти ела да седнеш върху този стол, щото сина ми да може да си легне спокойно."
Миналия месец отидохме за риба, вика времето е студено за риболов, отиваме да спортуваме към 9 часа вечерта, нямаме ангажименти, пак вика вие луди ли сте по това време да вървите.
Миналия ден се обажда на сина си, той е в почивен ден, аз също "вкъщи сте нали?", сакън да не излезем някъде.
Аман да не ходим заедно някъде, заедно нищо за не правим. Но сам като ходи някъде ми вика, остави го, той си знае работатата, може да излезе сам с приятели, може да иде в друг град, окуражава го, но като е с мен, въпроси- защо, как така.
Това може да съм писала и преди, пред нея мъжа ми къса роза и ми я подари, на нея също, тя вика "преди все на мен ми носеше цветя, сега е твой ред".

Просто в последно време се налага да се видим по-често, има болен човек у тях, за това не мога да не посетя. Един път отказах да ида и се посърди, мм също не отиде и на него му се сърди.

Съпругът ми трябва да говори с нея всеки ден, поради лични здравословни причини.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 08:36 от Wudu

# 564
На никого няма да навреди, ако един ден в седмицата яде месо Simple Smile Шегувам се.
И смятам, че девойката преекспонира, но щом я влече.

На гости ни беше братовчед на мъжа ми. Случайно разбрах, че е веган, а ние сме месари. Когато го попитах какво да му направя, отговорът му беше  - "нищо, все едно не знаеш, приготви това, което си правиш винаги". Човекът изкара на пържени картофи и домати.

Сигурна съм, че освен месо е имало и друго.

П.П. тази непоносимост към миризми говори за здравословен проблем.

# 565
Добре де, ядящите месо само това ли слагат на масата?
Понеже ние сме месоядни, ама не можем без салата . Та се чудя и в този случай, дали храната е била изцяло и само месо, без нищо друго.
Аз лично никога и никъде не съм била на гости и на масата да се сервира само месо. Та се чудя какъв процент от споделеното от авторката отговаря на истината.

Сигурна съм, че е имало какво да хапне, както и че е можело да се проветри за няколко минути, поне до степен да не става лошо на никого.

Демонстрациите ми изглеждат в повече, особено със стоенето в друга стая.
Ако пък толкова ти става лошо и от миризмата и на молекула месо, просто си тръгваш, или въобще не ходиш.
Другите нали ядат месо, не може да се готви само за един. Трябва да има за всички и не е толкова невъзможно вегетарианци и месоядни да седим на една маса.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 09:43 от Iris04

# 566
Мъжът ѝ, нали яде месо? У дома той какво яде и кой му го приготвя?

пп. Не бих яла нещо, което не обичам, за да не обидя този който го е направил. Мило, но категорично отказвам, пък който иска, да си се цупи.
И още нещо, няма никаква причина да ходиш всеки път с него, нито пък той трябва да отказва посещение без теб, щом става дума за болен близък.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 09:12 от alex_jp

# 567
Пилешко ядем, рибата също понасям, червено месо не.
Съпруга рядко яде друго месо, сам си приготвя.
Като малка отделях пилето в дюнера, и хапвах така. С дюнери съм свикнала на пилешкото.

# 568
Значи не си вегетарианка, щом ядеш пилешко.
Другаде ти е проблемът.

# 569
Като малка бях, после не.

Общи условия

Активация на акаунт