С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 537
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Свекървата сигурно иска да поглези горкия и син, за когото се притеснява, че е държан на диета. Не виждам нищо лошо, можеше да се отворят широко прозорците за 10 минути и драмата да приключи.

# 571
  • Варна
Е, значи не е било нужно само на зарзават и картофи да я карат. Можело е пиле и риба да се наготви. Но да огънеш масата с червени меса и да омиришеш цялата къща щом ти идва на гости човек, на когото му прилошава, на мен ми звучи не само като проява на несъобразителност, а и направо открита неприязън и нарочно действие. Една вечер е, за бога, голям кеф ли ще ти е гостенката да повръща в банята, докато вие ядете на масата?!

# 572
  • София
И да преекспонира, пак е валидно.
ММ не обича оцет в салатата. Дреболия, ама пак се съобразяваме всички на масата. Ако сложим, пак ще яде, но е хубав жест да покажеш, че ти е важно на човека отсреща да му е приятно.

Eто, това е!

# 573
Очевидно имаш доста хранителни непоносимости, месото не само да не го ядеш, ами и да не ти мирише на такова, яйцата не сладки, ами солени и всичко това чак до степен на повръщане - бих казала, че е доста трудно външен човек да се съобрази с тях, когато има и други гости.

Най-добре е изобщо мъжът ти да си ходи сам у свекървата, където да си яде на воля, свекървата да не се съобразява с особености, които явно не счита за първостепенни и най-важното - никой да не нарушава комфорта ти.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 10:16 от Iris04

# 574
Мъжът ѝ си готви другите меса у тях и там драма няма...

# 575
  • София
Ама тя не е казала никъде, че е вегетарианка. Каза, че от миризмата на месото й става лошо и домакинята това го знае. Е, сори, ама това да си проветриш къщата преди гости .... голяма драма ще излезе.

# 576
Пише, че мрази месо, нямаше как да знам, че това изключва пиле и риба. И все пак, когато мъжът и си готви месо у тях, няма проблем с това. Предполагам, че после заедно сядат на масата да вечерят.
Ама като свекървата е сготвила същото месо е гадно и умирисано.

# 577
  • София
Абсолютно си е наясно свекървата със ситуацията, просто е решила, че това е глезотия, с която няма да се съобразява. Като не иска да се съобразява, няма да ги кани, то па е толкова лесно.

Днеска бяхме на гости при тях, знае, че мразя месо, особоно мириса, приготвила само месо, цялата стая ухае и на мен ми стана лошо.
Гади ми се, може да съм проблемна по тема миризми, но не вярват. Излезнах от стаята, щото мирише, после пак станах виновна, че не съм стояла при тях. Но тя много добре знае, че не понасям тази миризма, въпреки това пак аз останах виновната.

# 578
  • В полите на Пирин планина
Просто има несъобразителни хора и изобщо не им пука, че мирише на нещо (неприятно). Аз, например, ям чесън, но по малко, колкото за аромат, но моята свеки слага по много, като готви някои неща - тиквички, зелен фасул, печени чушки... И (вярвайте ми) целият апартамент направо смърди и ме хваща за гърлото, до положение да ми се гади.
Като се прибера и отварям навсякъде, а тя с някакъв невинен поглед пита: Мирише ли?

# 579
Малко в повече ми идва претенцията на снахата  и да не мирише. Аз самата не обичам, абсорбатора работи на макс, отварям и проветрявам, но като отида в чужд дом, ясно че не мога да имам същите претенции. Храната мирише, за някои това е ухание и им харесва. И при положение, че мъжът и готви и яде месо, не вярвам пък там да не мирише грам.

Всичко това можеше да се реши със съдействието на същия тоя мъж, ако прикани майка си да проветрят преди вечеря, защото на Пенка и става лошо от миризма на месо.

Честно казано за домакиня е голямо притеснение да ти дойде някакъв гост с толкова особености, та чак лошо да му става и да тича по баните или в друга стая. Признавам си, че ще ми стане супер неприятно. То хубаво ще кажеш -  не го яж, да ти приготвя друго, заповядай салата, но вече ако се демонстрира такова отвращение,  човек се притеснява, а после и се ядосва даже.
Ако има такъв гост, по-добре да не ми идва, а ако аз съм така - ми няма да ходя. Примерно аз мразя бахар и ми е противен, но какво да направя, да повръщам по хората ли, ако в манджата има такъв.

# 580
Най-малкото е странно, че девойката няма проблем с месото у дома, но има проблем с месото при свекърва си. Съвсем си звучи като каприз. А според мен проблемът е много по генерален, месото е удобен повод.
Още повече, че мъжът и можеше да помоли майка си, да му сготви пиле, защото много харесва как тя го приготвя, например. Но не го е направил, незнайно защо.

# 581
  • София
Аз имам РД на Бъдни вечер. Макар да не сме религиозни поне на Бъдни вечер от дете си спомням традицията вечерта да е постно всичко. В семейството на мъжът ми няма такава традиция. На бъдни вечер сутринта се почва с пилешка супа, а вечерта има цяло печено пиле, руска салата, пържоли и каквото друго местно се сетите, което приемам защото ние сме на гости, но не ям. Все пак бях помолила първата година да има и нещо постно за мен, съответно се направиха лозови сърмички. Хапнах аз и на следващият ден свекървата ме попита дали съм усетила яйцата в сърмичките. Останах без думи. Следващите няколко години за да съм сигурна, просто пътувахме чак на Коледа натам, а Бъдни вечер вкъщи. С течение на годините отново и на Бъдни вечер сме били там, но за да не се повтаря случката от първата година, цял ден общо взето не ям, а вечерта държа аз да си направя постните сърмички, а половинката содена питка.

# 582
  • София
Всеки си има храни, които не харесва, а дори да харесва не може да търпи миризмата, докато се готвят. Даде се пример с шкембе – ям шкембе, готвя шкембе, но не стоя в кухнята, докато се вари и го варя под налягане.
Ама вече толкова да не може да се изтърпи миризма на месо или каквото и да е, пък да отвори прозореца за малко. То по принцип ако някъде силно мирише на готвено е неприятно, но се проветрява.
Едни кюфтета като се пържат и е страшно откъм миризма, но всички сме оцелели някак Simple Smile

# 583
Аз имам РД на Бъдни вечер. Макар да не сме религиозни поне на Бъдни вечер от дете си спомням традицията вечерта да е постно всичко. В семейството на мъжът ми няма такава традиция. На бъдни вечер сутринта се почва с пилешка супа, а вечерта има цяло печено пиле, руска салата, пържоли и каквото друго местно се сетите, което приемам защото ние сме на гости, но не ям. Все пак бях помолила първата година да има и нещо постно за мен, съответно се направиха лозови сърмички. Хапнах аз и на следващият ден свекървата ме попита дали съм усетила яйцата в сърмичките. Останах без думи. Следващите няколко години за да съм сигурна, просто пътувахме чак на Коледа натам, а Бъдни вечер вкъщи. С течение на годините отново и на Бъдни вечер сме били там, но за да не се повтаря случката от първата година, цял ден общо взето не ям, а вечерта държа аз да си направя постните сърмички, а половинката содена питка.

При положение, че не само е сложила, а дори и ти е казала постфактум, да не би случайно да не си разбрала - което ти явно не си - най-вероятно е от чиста проклетия Simple Smile

# 584
На мен ми е най-прясно едно посещение в ресторант "Банкович" . Поканени бяхме и облечени като за модерно заведение. Първото, което ме блъсна, беше миризмата на манджи. Е, и там мирише, ако някой не знае, може да се убеди.
Вкъщи проветрявам много, когато идват гости, защото на самата мен ми е неприятно , а посрещам гостите в дневната, та да ми е близо печката, в която обичайно има нещо под фолио.
Не мога да си представя някой да излезе от стаята, ами направо ще го поканя да си отиде. Нежно, любезно, но ще настоявам. Да се чувствам виновна и някой да ми се изолира в друга стая, за мен е демонстрация. Това не е гост, това е зловредник.
Чета този казус и немея. Как, като се чуват всеки ден, свекървата не знае, че на момичето му прилошава от миризма, как. И мъжът и явно го знае, как пък той позволи снахата да се отдели в друга стоя, за да го чака да яде. Има нещо много недоизказано тук и е добре нещата да се кажат в прав текст.
И домакинята, и гостенката са криви. Някой трябва да стане по-гъвкав.

Общи условия

Активация на акаунт