С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 534
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
И как у дома, не и прилошава от миризмата на месото, което мъжът си готви. Мистерия.

# 586
  • Варна
Пилешко ядем, рибата също понасям, червено месо не.
Съпруга рядко яде друго месо, сам си приготвя.

Ето го отговора. Мъжът й може и да яде червено месо, но явно не е всекидневие, а и като знае жена си, едва ли омирисва цялата къща.

# 587
Пилешко ядем, рибата също понасям, червено месо не.
Съпруга рядко яде друго месо, сам си приготвя.

Ето го отговора. Мъжът й може и да яде червено месо, но явно не е всекидневие, а и като знае жена си, едва ли омирисва цялата къща.
Много рядко яде и с по-малко мазнини, не знам как да опиша, някои части повече ли миришат не знам.
Или пък готви като съм на работа, или в другата стая.

# 588
Абе ясно е, че месото на мъжа е цветя и рози, това на свекървата мирише гадно. Но не е проблемът в месото, в друго е.

# 589
А защо не е направил забележка на майка си, че е допуснала такива миризми , при положение, че ви е поканила на гости?
Другия път му кажи да я накара да му сложи в кутия и че си тръгвате.
Толкова дълго живеете заедно, знаете си всички болежки двете семейства, има някаква солидарност , и тук  изведнъж някаква страшна неразбория за елементарно нещо.

# 590
А защо не е направил забележка на майка си, че е допуснала такива миризми , при положение, че ви е поканила на гости?
Толкова дълго живеете заедно, знаете си всички болежки двете семейства, има някаква солидарност , и тук  изведнъж някаква страшна неразбория за елементарно нещо.
На мъжа ми също мирише малко, но в това време не съм в стаята.
Искат да ме променят, зорлем да ям месо.
Мъжа ми е казал, че ми е кофти от месото.
Тя винаги си прави, което си мисли.
Даже не пие лекарствата, предписани от лекаря, а пие лекарства, които е чула, че са добри от съседи, роднини.
Казваме и, че по собствена воля не може да пие/да не пие лекарства, но никой не слуша.
Един път ходихме на преглед при лекар, човека си държа главата като чу, че не е пила от едното лекарство.

# 591
  • София
Добре де, Wudu, ти защо продължаваш да ходиш там? Тя отказва да се съобразява с теб – нейно право е. Ти, обаче, имаш правото да не ходиш там. Мъжът ти да ходи.
Прекалено много сте си омешали личното пространство двете семейства. Това води до излишни драми.

# 592
Най-добре е изобщо мъжът ти да си ходи сам у свекървата, където да си яде на воля, свекървата да не се съобразява с особености, които явно не счита за първостепенни и най-важното - никой да не нарушава комфорта ти.

Дали пък именно това не е целта на свекървата, защото като чета и другите примери, май си иска сина и розите само за нея.

# 593
  • София
И така да е. Нищо лошо няма в това син или дъщеря да отиде сам да види родителите си.

# 594
  • София
То може и да се отиде на кафе у тия родители, задължително ли трябва да има софри?

# 595
Скрит текст:
Толкова дълго живеете заедно, знаете си всички болежки двете семейства, има някаква солидарност , и тук  изведнъж някаква страшна неразбория за елементарно нещо.
На мъжа ми също мирише малко, но в това време не съм в стаята.
Искат да ме променят, зорлем да ям месо.
Мъжа ми е казал, че ми е кофти от месото.
Тя винаги си прави, което си мисли.
Даже не пие лекарствата, предписани от лекаря, а пие лекарства, които е чула, че са добри от съседи, роднини.
Казваме и, че по собствена воля не може да пие/да не пие лекарства, но никой не слуша.
Един път ходихме на преглед при лекар, човека си държа главата като чу, че не е пила от едното лекарство.
Много сте си близки, чак на доктор ходите с нея, че и явно вътре влизате по време на прегледа, за да знаете как реагира доктора.
Дистанцирайте се, свекървата не е малко дете и носи отговорност, при това лична, за здравето си. Няма как да ви слуша. Нито за лекарства, нито за обичаите и нагласите и. То и моят син взел да ме следи напоследък здравословно какви решения вземам, та се опълчих. Нито съм му на ръцете, нито ще му позволя да ми влиза в роля на опекун и да ми обяснява, че " на тая възраст" хората си пиели хапчетата и не си измислят алтернативни лечения. Това си е лично моя работа и така хубаво го отрязах, че не смее да гъкне вече.
Има едни граници, дето не бива да се преминават в общуването на две поколения. Както аз не се бъркам за здраве, спортове, начин на хранене, харчене на пари, така и аз не допускам някой да ми навира съветите си, без да съм ги поискала.
Оставете жената да се лекува както си иска. Притеснително е, че сте изключително близки, в такова ниво на близост, естествено, че ще има фалове. Всеки гьол да се знае жабите и нещата ще се успокоят.

# 596
  • Варна
Тази свекърва НЕ те харесва. Поощрява занимания на сина си, в които е сам. Критикува това, което правите общо двамата. Готви неща, които знае, че не само не обичаш, а ти прилошава от тях, когато отивате на гости. Колко пъти още ти трябва да си блъснеш главата в стената за да схванеш, че не си желан гост там? Освен, ако не си мазохист, който да се кефи на издевателствата с месото, а сигурна съм и с други неща. Оставяй синчето да ходи сам и не си причинявай останалото.

# 597
Разбирам я, аз имам страшна непоносимост от броколи. Много неща не ям, но мога да преглътна миризмата. Но виж дори от миризмата на броколи започва да ми се гади, меко казано. Не е лигавня, нито прищявка.

# 598
А пробвала ли си кюфтета от броколи, много вкусни стават, като че ли не се усеща броколито?

Там ида заради болния човек, грижат се за него и аз искам мъничко да помагам и да подкрепям.
Моят мъж много помогна, когато възрастните в моето семейство бяха болни и аз искам да помагам за неговите.

# 599
  • София
Скрит текст:
А пробвала ли си кюфтета от броколи, много вкусни стават, като че ли не се усеща броколито?

Там ида заради болния човек, грижат се за него и аз искам мъничко да помагам и да подкрепям.
Моят мъж много помогна, когато възрастните в моето семейство бяха болни и аз искам да помагам за неговите.
Освен да ходиш да помагаш когато не е време за обяд/вечеря.
Но от друга страна, мъжът ти не може да не вижда това отношение към теб, при това положение не би трябвало да се сърди, ако откажеш да ходиш.

Общи условия

Активация на акаунт