Лошо ли е да си стиснат?

• 11 845
  • 317
  •   1
Отговори
# 45
"Нищо да не дава, поне няма да е токсично" - ето тук се казва, че подаденото е отровно. Токсично и отровно са синоними, едното е чуждица.

Разбира се, че е тъпо да се подарява храна с изтекъл срок на годност. Както и яке без цип. Стига човекът да не е казал изрично, че ги иска. Обаче така неадекватно злостно я нападнаха някои тая свекърва, че...

Ако на мен ми подарят храна с изтекъл срок, ще си направя много изводи за този човек. Не в добрия смисъл. Разбира се, че луканката ще излети в коша. Но с нея и добрите ми чувства (ако бях на мястото на жената).

И, да! Няма гаранция, че няма да се натрови човек.

# 46
  • Пловдив
Изводи, че те мрази, че е безкрайно лоша жена, че иска да те убие и че е дъно на дъната ли?

# 47
При определени обстоятелства бих казала пред нея, че луканката е с изтекъл срок и няма да я ям. Другият вариант е да си замълча и после в кофата. Зависи от човека.

За съжаление купешките луканки се вмирисват бързо и са негодни за ядене. Нищо общо с луканките, които правеха навремето бабите и дядовците ни.

# 48
  • София
Сто процента случаят с луканката не е единственият подобен.

# 49
Ами щом още ще разискваме въпроса с луканката, ох то е комично вече😂 наистина по-добре нищо да не ми дава. Тя идва с една палка, която е побеляла и я размахва с думите “ тя стоя при мен от септември, ама нищо и няма и викам да ви я донеса “. Цялата ситуация вече поуспокоила се, ми е меко казано хумористична. 😀 п.с ама аз като сготвя нещо и се обадя да и попитам дали би хапнала с нас отговора е “ аз съм си направила …. ( различни неща) “. Е няма как ма*ка му да ме убедиш, че като говориш за храна на бременна, ако си адекватен разбира се, няма да се досетиш само дори да я питаш “ искаш ли “, например. Многократно съм ходила при нея и тя се крие от мен и яде - бонбони, шоколади, ядки. Крие се като дете бе хора.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 20:52 от Cvetu

# 50
Изводи, че те мрази, че е безкрайно лоша жена, че иска да те убие и че е дъно на дъната ли?

Не чак. Изводи, че е проста и стисната и по-добре да сме си чужди. А, да. И ще внимавам какво подава на детето ми. И най-вече, ще се опитам да съм на дистанция.

# 51
  • Пловдив
Е ми ето. За това говоря. Стисната - да, айде - и проста (бих се изразила по друг начин, горе писах - без усет, без умение за преценка), ама тук се изляха върху нея думи от другия вид. Това ако е злина, лошотия, дъно, хора, не знам...

# 52
Е ми ето. За това говоря. Стисната - да, айде - и проста (бих се изразила по друг начин, горе писах - без усет, без умение за преценка), ама тук се изляха върху нея думи от другия вид. Това ако е злина, лошотия, дъно, хора, не знам...

Е, да кажем, че "дъното" беше хипербола - плод на възмущението ми. Щом я носи И на сина си, очевидно не желае да ги трови. Но това не оправдава простотията, де.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 21:09 от NellyN

# 53
Ами попринцип е меко казано простотия и стиснатост да подаряваш храна с изтекъл срок. Най-малкото човек може да се натрови наистина.
По-добре не давай нищо, като ти е толкова свидно.

# 54
А ти като не я харесваш защо ходиш в дома и?
Това е лицемерие!
- Мамо, ела да ядем! Мамо, ще дойда при тебе ...
и после подобни теми пълни с такъв хейт.

Ок, бременна си, избиват емоциите на някъде - ама, момиче, ВСИЧКО в тоя живот се връща. Може син да носиш сега и после за теб така ще говори снахата, а ти да се страеш да я зарадваш или с празни ръце да не идеш.

Че вземи я тази луканка - след 2 дни и я занеси "за сандвичи да има".
Свекърва ти е - като ти се дояде - кажи ДАЙ!
Ама жертвеност да има, да плюем свекървата!

Сега си снаха, а след 20 години - свекърва или тъща ...   

# 55
  • Paris, France
Тя идва с една палка, която е побеляла и я размахва с думите “ тя стоя при мен от септември, ама нищо и няма и викам да ви я донеса
Нормално е да е побеляла отвън. Някои видове колбаси образуват пеницилинов слой над червото (обвивката). Този слой предпазва от разваляне. И според мене нищо и няма, но ако мисля, че може да ме разболее, не я ям и не давам на децата. Гарантирам, че сме яли сушени колбаси, престояли над 1 или 2 години, защото ни е нямало и нищо съществено не ни се случваше. Рецептите не случайно са замислени с подправки като сминдух, чер пипер, чесън, които са бактерицидни.

Колбасите с времето променят киселинността си. Бактериите, които в началото са виреели в алкална среда измират от повишаване на киселинността. 

За трети път питам какво и каза ти след нейната реплика. И други те попитаха. Пишеш за нейните действия, но не и за твоя отговор, какъвто май не е имало.

# 56
  • София

А относно другите коментари какво означава, че му е дала най-ценния подарък живот? Да се чувства длъжен ли? Та НИЕ НИЕ и само НИЕ сме решили да имаме деца, като родя да го обучавам да ми е длъжен, че съм решила да го има? Това е повече от смешно! Другото нещо е, че просто исках съвет, а изместиха фокуса ми, искам както съм написала любезно да не ми се говори за пари и подобни!!!!! Това искам, не да ми подарява апартаменти, яхта или кола. Има и безброй други сцени на нейния манталитет, но така яростно защитават горката свекърва, че то ме е страх да споделя направо.. само ще кажа-собствен бизнес има, не е изнемощяла болна баба- жива и здрава да е.

Напротив, точно това казах, че никой, никому не е длъжен.
Нито тя е горката свекърва, нито ти си горката снаха. Нито тя е длъжна да подарява скъпи подаръци, нито ти си длъжна да очакваш такива.
Възрастни, самостоятелни хора, със собствен живот, семейства и принципи.

Горещия съвет, който мога да дам, макар, че не обичам да давам съвети е да се пазят личните граници на семейството и всеки да живее собствения си живот със собствения си бюджет- вие вашия, свекървата- нейния.

Бих споделила възмущението ти, само ако свекървата се опитва да се намесва във вашите граници и да разпределя парите на вашето семейство.
В никой друг случай- не.

# 57
Ами най-вероятно я е взела от неудобство. Какъв друг отговор може да има?

# 58
Тя идва с една палка, която е побеляла и я размахва с думите “ тя стоя при мен от септември, ама нищо и няма и викам да ви я донеса
Нормално е да е побеляла отвън. Някои видове колбаси образуват пеницилинов слой над червото (обвивката). Този слой предпазва от разваляне. И според мене нищо и няма, но ако мисля, че може да ме разболее, не я ям и не давам на децата. Гарантирам, че сме яли сушени колбаси, престояли над 1 или 2 години, защото ни е нямало и нищо съществено не ни се случваше. Рецептите не случайно са замислени с подправки като сминдух, чер пипер, чесън, които са бактерицидни.

Колбасите с времето променят киселинността си. Бактериите, които в началото са виреели в алкална среда измират от повишаване на киселинността.  

За трети път питам какво и каза ти след нейната реплика. И други те попитаха. Пишеш за нейните действия, но не и за твоя отговор, какъвто май не е имало.
Съжалявам, не съм обърнала внимание на въпроса, моя грешка. Казах и, че няма да я ям при тези обстоятелства, тогава тя сама стигна до извода, че ще я даде на кучето пред блока, слезна и я даде на кученцето. Това беше.
А ти като не я харесваш защо ходиш в дома и?
Това е лицемерие!
- Мамо, ела да ядем! Мамо, ще дойда при тебе ...
и после подобни теми пълни с такъв хейт.

Ок, бременна си, избиват емоциите на някъде - ама, момиче, ВСИЧКО в тоя живот се връща. Може син да носиш сега и после за теб така ще говори снахата, а ти да се страеш да я зарадваш или с празни ръце да не идеш.

Че вземи я тази луканка - след 2 дни и я занеси "за сандвичи да има".
Свекърва ти е - като ти се дояде - кажи ДАЙ!
Ама жертвеност да има, да плюем свекървата!

Сега си снаха, а след 20 години - свекърва или тъща ...   
обаче ми плави впечетление как за всяка тема имаш мнение и то заядливо такова. Скучно ли ти е? Самотно? Не знам и не ме засяга, но говориш така все едно ме познаваш, такава наглост ако имаш и в реалността , тежко и на твоята снаха или свекърва.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 21:17 от Cvetu

# 59
  • Paris, France
И къде е проблема? Предложила ви я, отказали сте. Баста.

Чета ви за това натравяне и ми е интересно какъв е срока на годност. У нас издържаха 4-5 месеца в мазето. Което не се изяде и е твърдо, се увиваше в пергамент и се слагаше в плътно затворени кутии заедно с малко сода или сол. Солта и содата имаха за цел да оберат влагата. Понеже ставаха твърди и неприятни за ядене, баба ги готвеше с нещо бобово в експрес тенджера и хем ставаха крехки, хем бактериите избити. Яли сме боб с козя пастърма, бакла с луканка, нахут и леща със суджук. Така правеха и съседите и не помня някой да е хвърлял колбаси.

На улични котки и кучета колбаси не давахме. Причините са, че някои подправки са отровни за тях, могат да си почупят зъбите с неравномерно изсушено месо и солта е в огромно за тях количество.

Общи условия

Активация на акаунт