Майчинството счетоводно - 102

• 12 773
  • 346
  •   3
Отговори
# 30
Здравейте
Нито на 4ти нито днес не получих превод за 10дни за месец октомври ,от 45дневния преди раждане болничен.
Нямам пик за да проверя на сайта на Нои.не трябваше да очаквам този месец или има някакъв проблем.дала съм го на работодателя миналия месец като казаха че ще го изпратят веднага

# 31
  • В полите на Пирин планина
Здравейте
Нито на 4ти нито днес не получих превод за 10дни за месец октомври ,от 45дневния преди раждане болничен.
Нямам пик за да проверя на сайта на Нои.не трябваше да очаквам този месец или има някакъв проблем.дала съм го на работодателя миналия месец като казаха че ще го изпратят веднага

Болничният лист може още да не е подаден от работодателя в НОИ.
Срокът е до 10.11.

# 32
Моят си е подаден, но все още нямам превод. Не се притеснявай, ще ги пуснат паричките.

# 33
Здравейте, взех една седмица болничен от педиатърката заради детето, имаше конюнктивит, от понеделник до петък. Обаче и аз се заразих и определено не съм още в състояние да ходя на работа. Мога ли да си взема втори болничен, за мен лично, от моя личен лекар?

# 34
Може, до 14 календарни дни, общо двата.

# 35
Може, до 14 календарни дни, общо двата.
Благодаря Ви! Няма да има проблем че са с прекъсване, така ли?

# 36
Здравейте, момичета 🌸
В момента съм в 8-ма седмица и работя в производствена среда с химикали, което не е особено подходящо при бременност.
Към момента съм с 80 дни непрекъснат болничен за друга диагноза, тъй като имах неврологичен проблем но немога да ги продължа.
Искам да изляза в болничен за запазване бременността още сега, за да се предпазя. Следя се в Селена, но ми обясниха, че ако искам болничен оттам, трябва да лежа няколко дни в болница и отделно се плаща на комисията .
Затова се чудя — възможно ли е да си взема направление от личния лекар и да отида при друг гинеколог, който да ми даде болничен без да ме карат да лежа?
Някоя от вас минавала ли е през това? Как стои въпросът при вас?

Благодаря предварително ❤️

# 37
Би трябвало да можете да изискате да ви променят условията на работа, за да са подходящи за бременността.

# 38
Както тя има право да изисква, така и работодателите да откажат. Според мен, изкарах да свърши този болничен и след това пусни нов. Ако искаш си вземи направление от личния лекар за гинеколог, който следи по здравната каса и той ще ти издава болничните. И да те накарат да лежиш ще е само лежане там без да ти провеждат лечение.

# 39
  • Melmak
Можеш да вземеш направление номер 9 от личния лекар, с него отиваш на АГ, който следи бременни по ЗК и обсъждаш с него. Аз се следя на частно и по ЗК и първия въпрос беше “Искате ли болничен?”, а аз нямам предпоставки дори.

# 40
Здравейте! Може ли бабата да ползва болничен за гледане на внуче? Предстои да започне да посещава детска градина и болестите ще дойдат. Бабата работи по трудов договор.

# 41
Здравейте! Може ли бабата да ползва болничен за гледане на внуче? Предстои да започне да посещава детска градина и болестите ще дойдат. Бабата работи по трудов договор.

Да. Полагат се общо 60 календарни дни за гледане на болен член от семейството за всички лица, които могат да го гледат.

# 42
Здравейте!
Днес с АГ сметнахме, че между последния болничен с ЛКК и 45-дневния преди раждане имам дупка от 1 ден, който тя ми предложи да запълня с отпуска. Проблем ли е това чисто документално и ще се отрази ли много зле на майчинството, при положение, че заплатата ми последната 1 година и 2 месеца ще е близо до минималната, а преди това не съм била на трудов договор известно време?
Благодаря!

# 43
Здравейте, с напредване на бременността ми натежава и се тормозя с работата. Мисля да поискам болничен около месец преди 45-дневния. Няма сериозна медицинска причина извън неудобството и стреса. От личен лекар или от АГ трябва да поискам болничния? (пък да видим вече дали ще даде)

# 44
От гинеколога ви. Аз съм в седмица 18 и започват да ми дават болнични вече, защото ми е трудно да работя. Учителка съм, два пъти хващам вируси от децата, отделно пътувам по 50км. в посока за работа и обратно и наистина не е лесно.

Общи условия

Активация на акаунт