Майчинството счетоводно - 102

• 19 739
  • 548
  •   3
Отговори
# 540
  • В полите на Пирин планина
Да, Зефир е права.

Това е доплащане към горния превод от 55,08 € до размера на минималното обезщетение, което през м.01,2026 е 620,20 €.

# 541
Скрит текст:
Здравейте! Терминът ми беше на 07.01.2026, но родих на 08.12.2025г. все още в 45 дневен болничен. Получих обезщетение декември(което би трябвало да е или от 45 дневния болничен или от преди това, защото бях в болнични още от 4ти месец заради рискова бременност). След това получих 42 дневен болничен от болницата и болничния от педиатър е до април. Всички са дадени на работадателя ми. От декември не съм получавала нищо. Да изчакам ли до понеделник/вторник и да звънна в НОИ? През сайта таблиците са празни и няма никаква информация като вляза с пик код...

Успях да видя болничните, трябвало да се въведе период "от" и "до", а не само "от". Подали са ми болничните на 06.02, а днес получих куриозните 6.94 евро от НОИ. От къде може да са

Пак в същата справка - за обезщетенията с въведен период, се вижда за какво е плащането, т.е. по кой БЛ.

Задължително ли майчинството се получава в началото на месеца? Забравила съм. Моето започна от 10.01 подадох документи към работодател на 5.01 и виждам в сайта на НОИ че са обработени на 27,01 Все още нямам плащане.

Би следвало до днес да има превод по декларация (??? - за остатъка до 410 дни ли сте подала). Може да се види с ПИК на НОИ.

Виждам го. Пише 'няма данни за плащане'

# 542
  • Бургас
Да, Зефир е права.

Това е доплащане към горния превод от 55,08 € до размера на минималното обезщетение, което през м.01,2026 е 620,20 €.

Ами пише два работни дни - 62.02 евро и изведнъж после 6.94. Аз тези 62 евро не съм ги получила и затова не ми е ясно

# 543
Simpliicity_

55.08 € + 6.94 € = 62.02 €

-----------------------------------

tinki_15, за да се даде някакъв отговор трябва или да опишете подробно за какво обезщетение иде реч или да дадете скрийншот от сайта на НОИ.

# 544

tinki_15, за да се даде някакъв отговор трябва или да опишете подробно за какво обезщетение иде реч или да дадете скрийншот от сайта на НОИ.
[/quote]

Скрит текст:

# 545
Здравейте,
Последния болничен ,издаден от педиатър занпериода 06 януари-28фебруари е поддаден към НОИ края на месец януари(около 27ми).
Кога трябва да очаквам плащане според вас?

# 546

Скрит текст:

[/quote]

Трябва да се види точната дата на подаване на декларацията в НОИ. Ако е 27.01.2026, както беше писала, то трябва най-скоро да се плати януарската част.

Здравейте,
Последния болничен ,издаден от педиатър занпериода 06 януари-28фебруари е поддаден към НОИ края на месец януари(около 27ми).
Кога трябва да очаквам плащане според вас?

Съвсем скоро, частта за януари.

# 547
Здравейте отново, някоя мама вече успя ли да си получи еднократната помощ за раждане от АСП през февруари?

На 7 януари подадох заявление по електронен път, но до момента не съм получила нито плащане, нито отговор от съответната ДСП. Чудя се дали не трябваше да приложа сканиран акт за раждане. Макар че в образеца нямаше такава опция за прилагане, пък и нали администрацията вече следи служебно за повечето инфо.

# 548
Моля някоя умна дама да ми разясни, защото се ровя в държавни сайтове и не мога да си отговоря на този въпрос.

Ако изкарам пълните две години платено майчинство, върна се на работа, след което родя отново след 10 месеца, това какво отражение би имало на получаваното майчинство? Осигурявам се на максимален доход. Не ми е ясно тези две години майчинство как се водят като осигуровки

Общи условия

Активация на акаунт