Априлски бебчета 2025- тема 4

• 5 414
  • 237
  •   4
Отговори
# 15
Нашето легло и матрак са от ИКЕА, нямам оплаквания.
Каша давам безмлечна и я правя с неговото си мляко. Не съм въвеждала още млечни и предполагам след това се дава млечна.

# 16
Мисля, че просто трябва да има някакво мляко, за да се води млечна. Т.е. безмлечна с добавено мляко е млечна.

# 17
Мануна Благодаря ти за препоръката за това местенце. Ако се сетиш за други местенца, моля сподели.

Ние сме с този матрак:
https://magniflex.bg/baby-pierre-cardin

Мисля, че от Хиполенд го бяхме взели за под 200лв.

Утре baby.bg пускат промоция са Черен петък, ама от понеделник 😀 Иначе в любими още от сега имам намалени неща.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 17:01 от Пълнолуние

# 18
Искате ли да си направим една среща в Little Nursery? Аз мисля да отидем на музиката за бебета на 21ви (не следващата седмица)? Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 18:51 от Joss Stone

# 19
И ние взехме на бебчо Pierre Cardin още преди да се роди 🤗
Иначе кашите задължително трябва да се правят с АМ/кърма или самата каша да е млечна.

# 20
Защо е задължително? Аз ги правя безмлечните  само с вода и плодово пюре.

# 21
Момичета, реших да драсна един ъпдейт как сме със захранването.
Бях писала, че малката принцеса отказваше всякакви пюрета, ама да ви се похваля - все едно имам друго бебе, прояде! 👀
Пиша го, ако има и други мами, чиито бебчета не искат да ядат - явно всичко си идва с времето. Нашата педиатърка още тогава каза, че не е готова за захранване на 6 месеца, и беше напълно права.
Сега вече е почти на 7 месеца и всичко, което преди отказваше, хапва с апетит. Имаме малко драма с кашите, но и с тях наблюдавам прогрес.

Mimik98, хубаво е всяко хранене да съдържа основните макронутриенти - белтъчини, мазнини и въглехидрати.
Кшите и плодовете са предимно източници на въглехидрати.

# 22
Аз никога не съм правила кашите с мляко. Нашият господин вече е с три заместени хранения и 2 пъти мляко, като едното е преди лягане, а другото нощно и не е цяло хранене.
Започнах млечни каши да му давам, но не му харесват за разлика от попарата и плодовите пюрета.

# 23
И аз мислех без мляко да правя кашите, но не й хареса без. Сложих мляко и веднага си прояде всичко.
А да попитам как правите попарата? Пасирате ли? Не мога да си представя. Слагате ли сирене и масло? Нашата още се задавя на парченцата.

# 24
2 сухара, сирене и масло. Като омекнат сухарите го донатрошавам с лъжичката, но има дни, в които е отказвал и леко съм я пасирала.

# 25
Стоунче, за този четвъртък ли говориш? Аз не знам дали ще мога, че в сряда и четвъртък сме в Кинди Ру. Не знам дали 2 забавления няма да и дойдат в повече. Но още не съм решила.

И Хиполенд ще имат намаление в края на седмицата

В ДМ има купони за -15% на пюренца.

Някой спомена за до приспиване . При нас събуди ли се, значи е приключил съня. Много рядко ми дава да я до приспя. Ние сме на 3 дремки. Опитвам се да направя някакъв режим, но мисия невъзможна. Според програмата трябва да спи 1 час, но рядко се получава и от там нататък заминава плана за целият ден. Зарязах за сега опитите да правя режим. Следя будното време и признаците за сън. Вчера бяхме на Боровец на разходка и отказа да спи в количка. Трябваше да спи в колата и да я гушкам. Последните дни обича да спи върху мен. Супер е, но нищо не мога да свърша. Дори и да сготвя. Като Ви слушам какво сте готвили, явно аз съм единсвена, която не успява да направи това. Но пък предпочитам гушкане с нея.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 14:29 от Пълнолуние

# 26
Стоунче, за този четвъртък ли говориш? Аз не знам дали ще мога, че в сряда и четвъртък сме в Кинди Ру. Не знам дали 2 забавления няма да и дойдат в повече. Но още не съм решила.

И Хиполенд ще имат намаление в края на седмицата

В ДМ има купони за -15% на пюренца.

На Солунска, за 21ви ноември съм харесвала:)

# 27
Ще видя шофьора ни дали е на разположение 😀 За тогава нямаме планове. За сега.

# 28
Хейй, въвела съм оризова, елда и царевична каша. Пшенична кога може да въведа

# 29
Хей момичета Simple Smile
Тези от вас, които кърмят - спазвате ли конкретен режим за храненето? Имам чувството, че бяхме навлезнали в някакъв режим с горе-долу 5-6 кърмения на ден, но последните дни често се разсейва бебока докато се кърми и отново имаме моменти на кърмене през 2 часа Grinning
Предлагате ли гърда след обедното пюре или следобедната каша?

А започнахте ли да давате вече храна на парченца на бебоците? Много ми се ще да се пробваме вече с банан или картофче, но ме е страх да му го предложа на парче.

Общи условия

Активация на акаунт