Априлски бебчета 2025- тема 4

• 17 578
  • 664
  •   1
Отговори
# 645
Кактусче, страхотна тема. Дарин е много пораснал! Браво!
Завиждам ви за косичките. Нашата е с два косъма, но вече съм й сложила две миниатюрни фибки. Хахаха. Мечтая си за коса.
Ние четем римувани книжки и понеже има повторения и сходни думички много се харесват. Четем  поредицата Приказки незабравими в рими. Днес много гледаше зайченцето бяло. Особено е възхитена от един хъркащ мечок. Хахаха.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 08:48 от Gery666_

# 646
Страхотна фотосесия !  Страхотен Дарин!

Момичета, много рядко пиша, но си ви чета и следя как са дечицата Simple Smile

Нашата госпожица няма почти косичка( многооо малко).  Аз постоянно имам някакви притеснения, виждам, че не съм сама.Нон стоп съм в някакъв филм и побърквам таткото Simple Smile
Прочетох, че някой бебчета са вече на кухня. Мисля да пробвам от другият месец да я запиша на държавна кухня, но трябва да разбера как се случват нещата.
И аз пробвах да и чета, но трудна работа. По скоро предпочита да яде книжките Wink
Целувки на всички дечица

# 647
Крис, ако си в София, ето линк с информация:
https://www.sofia.bg/childrens-kitchens

# 648
Здравейте и от мен! Днес малката стана на 9 месеца и бяхме на преглед - 10.3кг, 77см.

Тази седмица поръчах Фуристо бебе и засега съм доволна. Tasty labs също са добри, но ако не хареса основното, няма алтернатива, а при Фуристо поне са 3 неща. Жалко, че са само пюрирани, но покрай работа не готвим почти нищо и няма много какво да й предложим…

Аз вкарах лешников тахан и не е имала реакция. Сама го правя на блендер с печени лешници без сол от Роис.

Започнах много интересна книга - Hold on to your kids и ако имате време, дайте й шанс, заслужава си.

# 649
Как сте, момичета?

Гледам, че има бебчета с нашите размери и кг. Малко се успокоих, че не сме сами.

Вие, как си правите дневното меню, като часове? Обърнаха ми внимание, че явно държа бебка гладна през нощта и затова се будела 😲. И сега мисля малко да преустроя храненето.
- давам закуска в 8.30
- обяд - 12.00 - 12.30
- следобед - 16.00 ч
- вечеря - 7.30-20.00 - 1 мляко - 200 мл
- нощно - когато се буди, пие по малко - и така на части, изпива 1 мляко и малко. А личната иска да махна нощното ядене.
Малко съм объркана. Предлагат ми да давам - допълнително - в 18.00 ч, междинно ядене и преди лягане да сложа бисквити в млякото. За да е сито бебето и да не се буди.

И тук идва следващия въпрос, какви бисквитки давате? Аз още давам без захар, но повечето са със захар, особено тези които се топят веднага. Тези без захар са много твърди и се чака да се разтопят в млякото. Нещо не ме устройват.
Казаха ми за някакви кремчета, също мога да й давам, но притеснението ми е, че тя е над нормата, и няма ли да качи повече кг така? Целя на годината да бъде около 12 кг не повече.
Не вярвам да задържа до 10 кг и нещо, ако добавям допълнителни хранения. Не знам какво да правя. Днес все пак ще пробвам към 18.00 ч да хапне, а в 20.30-21.00 да хапне, точно преди лягането. Като в 18.00 ч, няма да е цяла порция, защото няма да иска да хапва после. Голяма каша ми е.

# 650
Мики, много ранна е вечерята за мляко. Нашата пие 150 мл в 9 /9 и 30 вечерта и изкарва до 6 сутринта. Тогава пак давам мляко и после в 9 попара. Мини на супа към 8 вечерта и мляко. Трябва да е нещо, което да я държи сита. Млякото е по-калорично от супата. Гледах менютата в една кухня и са по около 100 калории. Пюретата и млякото са около 200. Ние сме към 8 кг и затова още не съм сменила режима, защото трябва да трупаме килца. Иначе ми е омръзнало ставането всяка сутрин в 6, но това е положението.

# 651
Режимът ни е
8:00 180-210 мл мляко
10:00 закуска мюсли кисело мляко с бисквити
12:30 обяд пюре
16:00 следобедна закуска каша и плодове
19:00 слагам го на масата за нещо като вечеря от зеленчуци, гледа ни нас основно как ядем
19:30 180-210 мл мляко

Има понякога бисквитка, ако не си е изял порциятя и започне да казва АМ, а му е рано за следващото хранене. След вечерното мляко заспива и така до сутринта.

# 652
Да, току що забелязах, че по това време мрънка всеки път, и явно е гладна. Дадох й бисквитка. Хапна я , и се успокои. Иначе не ме оставя да отида до тоалетната, натиска се в мен, и пак мрънка.
Благодаря, момичета. Ще гледам да й давам междинни. Те трябва да са по-малки порции, нали?

# 653
Здравейте момичета! Simple Smile

Тези от вас, които вече дават хлебче на бебоците - на какъв хляб сте се спряли? Сами ли печете или от къде купувате?
Ние харесваме много лидълския хляб, а тези дни взехме и един от една пекарна (с квас и лимец), но нещо с този хляб все ми се струва неподходящ за малкия - или доста мек и ме е страх, да не стане на топче като го дъвче, или пък с доста твърда, ронлива коричка.. Grinning Как го предлагате вие? Ще ми се вече да му предлагам някаква филийка да опита да си гризка.
Какво друго давате за гризкане на мъниците? Бебешките бисквити не са ли прекалено твърди?

# 654
Здрасти, Кристен, аз давам корички бял хляб с квас, който ние ядем - от Космос, Хлебар или Братя Хлебари. Има сол, но количеството, което тя изяжда, е минимално и не се притеснявам.

Днес с приятелка заведохме мъниците в едно ново място в Лозенец - Домче. Много е приятно и децата доста се забавляват и социализират! Ако искате, може да се организираме някой път.

https://domche.bg/

# 655
Аз съм много да пробваме някаква среща, защото вече ми писва от тази социална изолация Simple Smile

Иначе за гризкане - пюрео имат соленки - с кашкавал и маслини, давам такива.
Хляб - с квас от Братя Хлебари съм давала, намазан с Филаделфия, винаги е голям хит Simple Smile
Важното е кората да е по-жилава, а хлябът да не е много мек, защото ще стане на топче в устата.
Кухнята, която ползвам, има от време на време гризини, бяха много одобрени.

# 656
Гери, Криси, много ви благодаря за милите думи ☺️🫶😍❣️
Мики, забелязвам, че няма междинна закуска. Добре е да пие млякото към 7-7:30ч., след това междинна закуска към 10ч./около 160грама макс/ и т.н. Вечерното мляко при нас е 230мл., среднощното 200мл., има и за закуска 230мл. Иначе каши и пюрета дори 200гр. не му стигат, понякога стигам до 230-250гр. на порция. Все пак бебетата на 1 година трябва да ядат по 250гр., а нашите бебчета дори са по-големи на размери.
Ако бебчето в момента тежи 10кг. и нещо, няма как да мине 12 кг. за няма и три месеца, колкото и да го тъпчеш 😃 макс 300-400гр. да качи. за месец, а може и изобщо да не качи, ако е много активно. Аз се изненадах, че нашият е качил цели 300гр. при положение, че постоянно върви, скача и лази. 😅
Понякога има и допълнителна междинна закуска следобяд, ако нещо си хареса от масата 😃

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 11:40 от Kactus

# 657
Благодаря ви за препоръките за хлебче! Вчера дадох коричка, но повече си поигра с нея, отколкото да я хапва - само малко я близна Grinning

Аз също съм за да си направим среща с бебоците, Домче изглежда като доста приятно и интересно местенце Simple Smile

# 658
Аз предлагам Мийт, че е в центъра и ще хапнем Simple Smile)
Който иска да среща, нека да ми драсне на едно лично, че да не спамим темата и да видим как да се организираме.

# 659
И аз съм за излизане. Ако се разберете нещо, ако искате драснете и ако можем ще дойдем. За съжаление не смея да правя плановете, че физиотерапевтката ми казва часа ден-два преди това. Надявам се да починем малко, че ми идва в повече това пътуване в задръстванията. Тази седмица пък сме с 3 физиотерапии и 2 КиндиРу-та и малко нанагорно ми идва. Отделно и малката е доста кисела заради зъбчетата. Очаквам и зъбче номер 6 да пробие и така 4 горни зъбчета растат едновременно.  За храненето няма промяна. През деня едвам я карам да пие мляко. Нови храни не вкарваме и чакаме часа за ЛЛ и дерматоложката.

Общи условия

Активация на акаунт