Априлски бебчета 2025- тема 4

• 18 251
  • 717
  •   2
Отговори
# 705
Аз засега винаги си лягам на първата дрямка с него и си спим час и половина/два.
Взехме тази кула, защото се притеснявах от дървена да не се удря. Много съм доволна, седи на нея докато готвя или мия чиниите, иначе преди го слагах в столчето за хранене и до мен в кухнята. Аз гледам да си върша нещата, докато е буден, а докато спи да спя, или да се изкъпя, да гледам сериалче. Обикновено втората му дрямка е за време за мен, в което да не спя. 🤣

Ето и кулата:

https://amzn.eu/d/78iH88P

# 706
Аз не винаги лягам, но понякога още сутринта се чувствам уморена, заради сънищата или до обед вече започва да ме наляга съня. А понякога, цял ден съм изпълнена с енергия. Според мен е заради храната, но още не мога да определя коя храна ми влияе зле.
Аз я пускам да обикаля свободно, обикновено намира с какво да се занимава, докато правя нещо. Но понякога ме следва като кученце. Иначе си играя с нея или сядам на земята , на нейното килимче и започваме да се занимаваме.
Обича мелодийки, да разглежда. Да гризе нещо, кабелите също обича, но ги дърпам. Че знам ли.

# 707
За съжаление не мога да я накарам да спи повече от 30 минути. Пробвала съм я да я доприспя, не става. Тя заспива върху мен и понякога се буди, ако я оставя. Много леко спи и ако тропна и се буди ... Време имам по малко събота и неделя, когато таткото ме замества с някое приспиване. Но в крайна сметка сега ми е паднало да се гушкаме, колкото и да ми идва малко изморително, че нищо не мога да направя. А къпането ... Дори и таткото да е вкъщи няма спасение. Тя чуе ли водата, че се пуска и с викове отива към банята. Опцията е да ставам в 6 преди нея, ама няма шанс.

Иначе за лигавници търся с джобче и дълги ръкави. Вечер и давам да яде с ръце картофи, моркови, авокадо, броколи и др. Много се радва, че и давам да яде с ръце.  Виждам, че това и помага да тренира и пинсетният захват, който още не може. С показалеца гони по-малките парчета. Не мисля, че нещо яде, набутва в устата каквото успее, премята с езика и го плюе. С авокадото се омазва цялата.

Нещо тези дни голям карък ни гони. Климатика ни се счупи и ще трябва да взимаме нов. Днес и колата реши да се счупи ... Направо ме е страх да пусна пералня и миялна, че ...

Другата седмица в Lidl ще има триъгълника за катерене. Тя обича да се катери и дано се доберем до някоя бройка.

# 708
Мила, мерси за линка с кулата, много добре изглежда, бяха ми излизали други модели,  но нещо не ми допадаха.
И нашето момиче много леко спи, нищо не мога да свърша докато спи.
Във фб групата на бебетата родени март месец тези дни писаха, че препоръката е до годинка да имат 2 дремки, в този период имало фалшив преход към 1 и било важно да се запазят 2.

# 709
Момичета само да ви похваля препарата за петна на Бебо. Тъй като ползваме само техните кърпички на водна основа, а само в техния си сайт ги пускат на промоция и взимаме по цял кашон. Ноооо вдигнаха минималната поръчка за безплатна доставка и имаха промоция на комплект перилен препарат, с омекотител и препарат за петна, та ги поръчах да ги пробваме. И ей сега олях една нейна блузка с капки коларгол, сетих се за препарата в шкафа и веднага я напръскани, ами всичко изчезна, направо не можах да повярвам, извадих и една оказана от пюре да пробвам и нея изчисти, преди пробвах с този на Фрош като нямаше ефект и направо си ги изхвърлях лекьосаните, но това на Бебо не остави и следа.

# 710
И ние сме на Фрош, има ефект, но не изчиства изцяло петното. Благодаря за информацията. ❤️. Имам какво да чистя и аз.

# 711
  • Русе
Момичета само да ви похваля препарата за петна на Бебо. Тъй като ползваме само техните кърпички на водна основа, а само в техния си сайт ги пускат на промоция и взимаме по цял кашон. Ноооо вдигнаха минималната поръчка за безплатна доставка и имаха промоция на комплект перилен препарат, с омекотител и препарат за петна, та ги поръчах да ги пробваме. И ей сега олях една нейна блузка с капки коларгол, сетих се за препарата в шкафа и веднага я напръскани, ами всичко изчезна, направо не можах да повярвам, извадих и една оказана от пюре да пробвам и нея изчисти, преди пробвах с този на Фрош като нямаше ефект и направо си ги изхвърлях лекьосаните, но това на Бебо не остави и следа.

Благодаря за препоръката! Силно ме спечели щом е изчистил най-тежката артилерия - каларгола.

# 712
Ние сме на две дремки от около два месеца, за една е твърде рано. Първата е час, час и половина, втората е 30-60 минути, рвдко повече. Четох, че от време на временна 9 месеца могат да изкарат и с една, но като цяло е рано дори за преход.
Преди седмица не заспа на едната (според мен от зъби), сложих я да легне по-рано. Събуди се след 40 минути и нямаше заспиване. Тоя път категорично бяха зъбите и след 15 минути опити и рев дадох Нурофен и се справихме със ситуацията след оше 30 минути, когато започва действието.
Интересното е, че продължава да се лигави доста, да гризе доста, НО сънят от около седмица много се подобри, пупу, даже имаме консистентност със ставане и лягане, сутрин успявам и да закуся на спокойствие. Де факто почна да заспива сама в много случаи или с кърмене, но за финал затваря очите в кошарата. Нощем ставам около два пъти (даже снощи само веднъж). Буди се/ме повече, но в рамките на 10на минути заспива сама в останалите случаи.

Относно уменията, почна да седи едва на 8,5 месеца, а стига до седнало положение от тези дни. Онзи ден я "прилъгах" веднъж, днес го направи три пъти. Почти на 9++ е. Пляска с ръчички, но не по команда. Дава боц, но не винаги. Срички казва малко, не маха още за чао. Пълзи като ранен войник, става все по-бързс и докопва все повече забранени работи.
Почна да яде повече от обедното пюре (много често вдеше съвсем малко), сега хапва 100-150 грама, онзи ден на рибката удари 180. Обожава кашите, ще ѝ се откачи ченето да си отваря устата. Попара хапва малко, но после се прсви на разсеяна. Ще продължавам да настоявам оше известно време.

Притеснява ме, че не давам много за гризкане, само банан и нещо нямам много идеи какво други плодове мога да ѝ давам така или какви други храни.

# 713
Аз съм писала по-горе за соленките на Пюрео.
Иначе плодове даваме каквото има, за жалост сега е кофти сезон. Редуваме портокал, банан, киви, круша. Пробвахме мандарини, но няма как да ги беля и боровинки, но хич не ги одобри.
Коричка хляб или коричка пица също е супер. Кокал от пилешко бутче също

# 714
Аз днес дадох ябълка, тънък резен. Давала съм и ягода. Киви не одобри. Днес й дадох препечена филийка с масло, няма такъв кеф, протяга ръчички. Попарата няколко дена хапна половин порция, днес след 3 лъжици заключи устата.
Обмислям да й направя някакви мъфини.

# 715
Здравейте на всички! Имам въпрос относно яслите.. мислите ли тази година да кандидатствате за прием септември или догодина?
Видях че ако детето е прието през септември може да се отложи започването с 60 дни,след молба към директора.
Единия вариант е ние да кандидатстваме сега и с това отлагане да започне на 1.7 г.
А ако оставим за догодина на 2.5г.
Какво мислите вие?
Ако я пусна на 1.7г., за нас ще е по удобно, защото ще си ползвам платения отпуск да я взимам по-рано през адаптацията, при боледувания в началото.. Но за дъщеря ми не знам кое би било по-добре и как да се ориентирам ?

# 716
Здравейте на всички! Имам въпрос относно яслите.. мислите ли тази година да кандидатствате за прием септември или догодина?
Видях че ако детето е прието през септември може да се отложи започването с 60 дни,след молба към директора.
Единия вариант е ние да кандидатстваме сега и с това отлагане да започне на 1.7 г.
А ако оставим за догодина на 2.5г.
Какво мислите вие?
Ако я пусна на 1.7г., за нас ще е по удобно, защото ще си ползвам платения отпуск да я взимам по-рано през адаптацията, при боледувания в началото.. Но за дъщеря ми не знам кое би било по-добре и как да се ориентирам ?

Според мен си е строго индивидуално, какви са вашите разбирания, усещания, детенцето какво е, не на последно място и възможностите. Познавам много дечица тръгнали на година и половина, които са се адаптирали супер още в началото, имам и приятели, който до 2/3 годишни си ги гледаха, и те са си добре.
Лично при нас положението е такова, че ще тръгва лятото, ще е на 1.4 г. Просто майчинството ми е една година и сме извън България, много ще ни е трудно да седя в неплатен отпуск. Но, дори някак да се оправим чисто финансово, на мен ми се иска да си е с други деца, да се забавлява през деня, учат ги на разни неща. Много ми е притеснено, разбира се, дали ще се адаптира, дали ще му харесва, ще се разболява ли много. Но, тези притеснения ще ги имам на всяка възраст.

# 717
Криси, не се притеснявай 🫶 Както са те посъветвали, слагай по коремче възможно най-често направо на пода върху меко килимче за игра. Поставяй играчки на близко разстояние и ги плъзгай, имитирай пълзене и правете гимнастика.
Моят господин не маха за чао, предполагам защото не съм го учила 🤣 никой не му е показвал, но ще започна. Удря и пляска с едната ръка, често по мен и баща си 😃 иначе от скоро, но рядко пляска с две ръце и са по-скоро опити. Постоянно прави боц на всичко. Много обича всякакви кабели и болчета.....и нощни лампи 🤣 Шишета и дистанционни е ясно, хаха. Иначе ЛЛ казва, че чак на годинката пляскали и махали с ръчички.
Скрит текст:
Моят господин преди 10 дни направи 9 месеца. 🩵
Иначе гледа към вратата, отваря я. Сочи вратата само, когато е при баба си и дядо си, а ние с баща му сме в другата стая. Днес е припълзял масата и сочил вратата на баба си и дядо си, казвал "мама, тати". Съвсем от скоро казва по-често "тата", "тати". От няколко дни казва "кой кой кой" 🤣 казва "кака", нищо че няма такава 😃 Днес за първи път той инициира игра на криеница с "дзак", той е изправен на кошарата и върви до другия край, който се намира зад стената, после се показва и се смее. Аз също се притеснявах, че не пляска с ръчички и не маха, но явно аз не му пея с такива жестове и за това...надявам се. Децата в момента разбират мнооого повече, отколкото ние си мислим 😁  Иначе от седмица много често взима някакъв предмет и с него търка, удря, "маже" по стени, шкафове и всякакви повърхности. Днес си взе чехъла и явно с него искаше да свали ключовете от врата 🤣🤣🤣 Успя да отвори и една бутилка с вода, да я разлее и да маже с кеф по ламината 😃 Аз го оставих да се порадва, хаха 🤣
Толкова много искам да заведа бебчо на Каинга Ру, но в Бургас няма 🥲 Има някаква група за жестомимика, но е малко нож с две остриета, защото може да забави проговарянето /на децата им е по-лесно да боравят жестове, отколкото да говорят/.
Луничке, нашите са категорични, че бебчо е много малък още за катерушки и ще се нарани. Аз все пак ще пробвам да се доредя до триъгълника и тунела 😁
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 04:26 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт