Кралски работи и клюки - ноември 2025

• 93 010
  • 1 710
  •   1
Отговори
# 1 410
Че кога пък извънбрачните деца са били забранени от църквата? В историята е пълно с кралски, херцогски, графски и всякакви други бастарди. Да не припомняме колко извънбрачни дори са ставали крале и кралици. При това във времената, когато църквата е била наистина фактор в обществения живот. Проблем с признаване за наследници такива деца са имали, да, но чак пък забранявани от църквата 🙂

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 15:49 от птица

# 1 411
    "Аристокрацията" от къде мислите, че идва Laughing

# 1 412
    Извънбрачните деца и връзки никога не са били толерирани от църквата, нищо, че са съществували и царували.
    Именно - днес църквата не е особен фактор в обществения живот - що за глупост е на църквата да се позовеш при такова решение?  След собствените ти деца, заченато извън брашното ложе, които днес всъщност са по-голям скандал за монарха отколкото някога?

# 1 413
    • Glasgow
    А Зара и Питър никога не са се виждали с извънбрачната си сестра, родена по време на брака на Ан, те май са сходни набори със Зара. С другата си полусестра се виждат. Аз пък много бих искала да ми се появи някоя сестра или брат 🙈имах състудентка, която разбра че има сестра на горе долу същата възраст, много близки си станаха.

# 1 414
    Много тъпо решение на Алберт, но където е намесена религия така става.

# 1 415
    Всъщност може да е повече политическо решение, като го гледам не ми изглежда дълбоко религиозен.  При всички случаи е погрешно според мен, 21 век в Европа...

# 1 416
    При положение, че не е на избираема длъжност няма нужда да гони политически цели. Ще вземе да се окаже много религиозен накрая.  
    Не знам какви са настроенията в Монако, де.
    Може и да чуем, ако има протести там като в Полша.

# 1 417
    Църквата има голямо влияние, да не разсърди поданиците.

# 1 418
    • Glasgow
    В Полша май сега може по медицински показания. Аз съм била на протест с полякини в Глазгоу 2020, тогава не можеше, после почина една млада жена и мисля, че промениха.

# 1 419
    • София
    В Полша е много зле положението, младите жени масово ходят в съседна Чехия или Словакия да правят аборти.
    Никога не съм разбирала този краен екстремизъм, все пак има случаи на изнасилвания, увреждания на плода, които водят до трайна инвалидизация, крайна бедност и др, които поставят жените в много голям риск във всяко отношение. Отделно от това при пълна забрана има ръст на нелегалните аборти, при които се стига до увреждания на репродуктивните им функции или смърт.
    Никоя крайна мярка не е решение.
    Извинете ме за спама.

# 1 420
    • Някъде там
    Всъщност така вече е една идея по- добре. Не бях видяла, че е разрешен при специални обстоятелства.
    2009 г. – абортът е разрешен при специални обстоятелства: случаи на изнасилване, увреждане на плода, заболяване или смъртна опасност за майката.
    2019 г. – абортът е декриминализиран за майката (т.е. тя вече не подлежи на наказателно преследване). Лекарите все още подлежат на наказателно преследване и са длъжни да насочват пациентките си към лекари в чужбина. (Абортът е законен във Франция и има клиники в близост до Монако).

Максима беше в Централна Ява, където се срещна с работници от шивашката промишленост, предприемачи и млади индонезийци, за да научи повече за техния път към финансовоздраве.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 17:56 от daviz

# 1 421
    • Glasgow
    Много ми харесва този цвят, иначе очаквах да избухне с цветове там, поне отива на стила в Индонезия. Един кафтан като на Моза💃🏻🫣

# 1 422
    Страхотен кадър!
    “ Прилив в Северен Уелс”
     📸 Oliver Turrell

# 1 423
    Страхотен кадър!
    “ Прилив в Северен Уелс”
     📸 Oliver Turrell

Страхотна снимка!

# 1 424
    • Някъде там
    И днес много ми харесва Рания. Страхотен тоалет и много хубаво съчетание на двата цвята.

Общи условия

Активация на акаунт