Кралски работи и клюки - ноември 2025

• 92 870
  • 1 710
  •   1
Отговори
# 1 380
Доня София е присъствала на връчването на Международната награда „Принц Талал“ за човешко развитие за 2025 година в хотел Palace, Мадрид. Кралицата присъства на тази церемония като член на комисията по награждаването. Наградата, чийто размер е един милион евро, отличава пионерски и мащабируеми проекти, които насърчават човешкото развитие и подобряват условията на живот на уязвимите общности, изложени на риск от бедност, социално изключване или без адекватен достъп до образование и здравеопазване, особено в развиващите се страни. Темата на наградата за 2025 г. беше „Цел за развитие 14: Опазване и устойчиво използване на океаните, моретата и морските ресурси“.

# 1 381
Херцогинята на Единбург вчера присъства на 25-ата годишнина от програмата за мир и сигурност за жените. Министърът на външните работи Ивет Купър, депутат, заяви: „И мога ли специално да приветствам Нейно Кралско Височество херцогинята на Единбург и да Ви благодаря, че сте тук днес, но също така и за изключително важната работа, която вършите по целия свят, като хвърляте светлина върху преживяванията на жените в някои от най-трудните обстоятелства – благодаря Ви.“
📸Министерство на външните работи и на Британската общност

Зара и Майк Тиндал присъстват на наградите за красота 2025 в Honourable Artillery Company на 24 ноември 2025 г. в Лондон.

# 1 382
Този Майк ми е един червендалест селянин, но пък как си се водят със Зара, с кеф.

# 1 383
Много точно казано Simple Smile

Софи с този костюм е много елегантна.

# 1 384
Страхотно изглежда Софи и е хубаво на какво високо ниво се оценява работата ѝ.

Доня София е в много хубав червен костюм, но тия блестящи неща са излишни и развалят всичко.

# 1 385
  • Някъде там
Хахах, Максима изби рибата с тая дължина Joy
Сакото обаче изглежда много хубаво, но не го виждам съвсем, има ли още снимки.
Определено е много хубаво сакото. Като за пътен тоалет и посрещане за работни ангажименти става.
В жълто е чудесна.

Маделин на годишна гала на фондацията си на клона в Стокхолм.
Много елегантна Маделин

# 1 386
  • София
А поправила се е днес Максима - така повече ми харесва.
Само тоя "тренд" дето го налага с рошавата коса...ей на и Софи е така.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 11:07 от Lana

# 1 387
Ама виж на Софи колко й отива така пусната без прическа. Тъкмо идвах да кажа, че трябва по-често така да си носи косата.

Сакото на Максима от вчера на мен много ми харесва

# 1 388
  • София
Сакото на Максима каква марка е? Много ми хареса с тия ръкави.

Маделин е прекрасна, макар че е цялата с много нелюбимото ми черно. Елегантна и красива жена.

Софи и Зара - не. Ризата на Софи със змийски десен ли е? И обувките и имат странен ток.

А поправила се е днес Максима - така повече ми харесва.
Само тоя тренд дето го налага с рошавата коса...ей на на и Софи е така.
И аз щях да напиша, че Софи е доста рошава също, изпревари ме.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 11:19 от jasmin tisane

# 1 389
  • Glasgow
Едуард лежерно в Гана🤠

# 1 390
Добре е Едуард, с костюм. Софи я харесвам с нейните цветни рокли, но при срещите й с разни държавници при посещението в Южна Америка ми изглеждаше несериозно, според мен с едноцветни дрехи е по-добре. Сега с костюма е чудесна.

# 1 391
  • Glasgow
И на мен ми харесва Едуард. А и те се разхождат в ботаническа градина, дърво посадил.

# 1 392
  • Някъде там
Една прекрасна ежегодна инициатива от Алберт и Шарлийн за раздаване на коледни подаръци на деца, но и едно негово решение което изобщо не одобрявам и смятам за грешно, въпреки обосновката му, че в княжестовото са католици.
Забранил е легализирането на абортите.
Скрит текст:
Негово Височество Принц Алберт II и Принцеса Шарлен от Монако ще организират в следобеда на сряда, 17 декември 2025 г., по повод коледните празници, развлекателна програма за всички деца от Монако на възраст от 5 до 12 години.
Всички деца от Монако, както и тези, родени от майка, която е запазила или възстановила монегаско гражданство, на възраст от 5 до 12 години (родени между 2013 и 2020 г.), които желаят да присъстват на този детски празник, трябва да се регистрират от вторник, 25 ноември, до четвъртък, 27 ноември 2025 г., по телефона 99.98.84.90 от 8:30 до 17:30 часа или на уебсайта на Княжеския дворец

За абортите :
Скрит текст:
Принц Алберт от Монако заяви, че няма да легализира абортите в Монако поради католическата вяра на страната.

През май Националният съвет на Монако гласува с 19 ✅ срещу 2❌  за законопроект за легализиране на абортите при определени условия.

За да влезе в сила обаче, законопроектът се нуждае от одобрението на монарха.

В Монако одобрението на монарха не е само церемониално. Принц Алберт има правомощията да одобрява или да отхвърля всеки законопроект.

Легализиране на аборта в Монако

Преди 1967 г. – няма официален закон, но в наказателните дела се приема, че абортът е допустим, ако спасява живота на майката.

1967 г. – Нов закон официално обявява аборта за незаконен при всички обстоятелства, с наказание до 3 години затвор за майката и до 5 години за лекаря.

2009 г. – абортът е разрешен при специални обстоятелства: случаи на изнасилване, увреждане на плода, заболяване или смъртна опасност за майката.

2019 г. – абортът е декриминализиран за майката (т.е. тя вече не подлежи на наказателно преследване). Лекарите все още подлежат на наказателно преследване и са длъжни да насочват пациентките си към лекари в чужбина. (Абортът е законен във Франция и има клиники в близост до Монако). 

Май 2025 г. – Националният съвет гласува в подкрепа на законопроекта за легализиране на аборта.

Ноември 2025 г. – Принц Алберт заявява, че няма да одобри законопроекта за легализиране на аборта.

# 1 393
Не помня кой пусна вчера снимка на сина им, Jokerr?, действително много симпатично момче. Не го бях виждала отдавна или поне не съм обръщала внимание.

Едуард на тая снимка изглежда от едно друго време.

# 1 394
  • Glasgow
Аз го пуснах, много ми е хубав. Ще видим дали ще поиска да е принц като стане на 18г. (нали важи това все още?)

Общи условия

Активация на акаунт