Кралски работи и клюки - ноември 2025

• 92 817
  • 1 710
  •   1
Отговори
# 1 650
Много ми харесва 🥰питах чатбота ми дали има друга кралска особа, която се занимава с изкуство, лично, показва ми само от миналото, не и от наши дни.

Веднага се сетих за Чарлз.
"Въпреки че той самият се определя като „художник-любител“ и „ентусиазиран аматьор“, британският монарх е почетен член на Кралската художествена академия и на Кралското общество на акварелистите."

Статия с кратък текст и някои картини, заповядай.
Крал Чарлз рисува картини и ги продава,а парите от продажбата им отиват за благотворителни каузи. Но това не е ли работа на която той като крал няма право?
В статията е описано много подробно, като крал не е продавал. "Чарлз III не продава оригиналните си картини. Продажбата на копия на творбите му обаче възлиза на около 2 млн. паунда за периода 1997-2016 г., което го превръща в един от най-продаваните британски художници.

Парите от продажбите на картините на Чарлз III отиват изцяло в благотворителен фонд, който  подкрепя различни проекти."

Статията е много интересна, мерси за споделянето, в нея прочетох, че през 1980та е издал детска книжка „Старецът от Лох Нагар“, която е илюстрирана от художника и архитект Хю Максуел Касън

# 1 651
  • София
На Максима първите две шапки, в бледорозово и тюркоаз са много хубави.
На нея и на Камила много им отиват шапки с големи периферии. А и те не се притеснват да ги носят.

Гидът така каза, може да не съм разбрала правилно. Пише ли защо е в различен цвят?
Разбрала си, Чарлс я е "открил". Отложили са откриването, заради кончината ѝ, трябвало е да бъде през септември, когато почина.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 23:28 от Lana

# 1 652
  • Glasgow
Камила на сватбата с Чарлз имаше много шармантна, даже не знам шапка ли е, диадема ли е, фасинатор ли е,  как се води😅 ще ви пусна някой ден ако се сетя името на актрисата, имаше скечове с образа на Камила,  но много хубаво имитира, даже и гласа начина на изразяване. Как Камила ходи на шопинг и как си избира дрехи и съответно най-шантавите в магазина. Пита продавачката "има ли някакво секси бельо, нещо от туид, например🤣" после тръгва да плаща и пита "колко свекърви струва това"🤣(британските банкноти нали са с кралица Елизабет, нови вече с Чарлз)

# 1 653
  • София
На Каролина и блузата е шеметна. 3D направо 😂

На Каролина блузата сигурно е Диор. Много прилича на една култова рокля. Ако сте гледали Mrs. Harris goes to Paris.

# 1 654
Май пише, че е Шанел на Каролина Simple Smile
Наистина е буквално 3Д Joy

Повечето шапки даже ми харесват Simple Smile Само на Матилде тази с обемната задна част е ужасна.

# 1 655
  • София
Много готина дискусия, нагледах се на странни шапки и визии.
Йорките на сватбата на братовчед им са култови. Сестрите на Пепеляшка 😂.
Шарлийн много ми хареса с червената жилетка, разцъфна тази жена.♥

# 1 656
  • Някъде там
Каролинчето е в Шанел.  Нагласила се е така за църковната венчавка на Пиер и Беатриче. Joy Те нали няколко тържества имаха.
Още смешни
Скрит текст:

Шарлийн харесва този модел.  И аз я харесесвам в него. А деним тя носи редовно. На мен ми допада.

Ето я и предния ден.

Птицо, колана е като на Мери кафявия. Явно беше права, че се завръщат интересните двойни колани, защото и Рания беше с един широк онзи ден с бялата рокля.

Жокер, писала съм за Маргрете и любовта й към изкуството, ако ти е интересно.
https://bg-mam.ma/p/1725890/49157921

# 1 657
  • София
Гидът така каза, може да не съм разбрала правилно. Пише ли защо е в различен цвят?
Тя и самата катедрала едно време е била такава бяла и с времето е посивяла, така че паметника също след време ще потъмнее.  Материала (камъка) е бил май нещо местно, ама много отдавна съм го чел и вече не съм сигурен.

# 1 658
  • Glasgow
Благодаря, чудех се дали е умишлено, защото много изпъква така.
Daviz, супер, особено се впечатлих за Властелинът, ще потърся после самите илюстрации.

# 1 659
На Камила също и отиват много широпололи шапки.

# 1 660
Принцесата на Уелс ще донесе празнично настроение на Уестминстърското абатство следващата седмица с помощта на множество поддръжници и знаменитости.

С четения на такива като Кейт Уинслет, изпълнения на Хана Уодингам и Дан Смит от Бастилията - и дори венците, направени от дама Мери Бери - ежегодната служба на Катрин „Заедно на Коледа“ ще започнат коледните тържества на кралските особи със стил.
Членовете на кралското семейство ще се присъединят към принцесата на събитието, което се определя като „празник на любовта“.
Принц Уилям ще изнесе четене и се очаква двойката да бъде придружена както обикновено от трите си деца, принц Джордж, на 12 г., принцеса Шарлот, на 10 г. и седемгодишния принц Луи за петото годишно събитие.

Оглавявана от принцесата и подкрепена от нейната и на Уилям филантропската ръка, Кралската фондация, службата ще събере хората, за да отпразнуват любовта във всичките й форми - независимо дали става въпрос за „любов в семействата, чрез приятелства, в общности или мощни моменти на доброта между непознати“.
По-специално, службата ще отпразнува лица от цяла Великобритания, които може да са посветили или доброволно да са присъствали на други, да водят инициативи, които обединяват хората в тяхната общност или предлагат ръка за помощ на хората около тях.
Съчетавайки традиционни и модерни елементи, които да обхващат хора от всички вероизповедания и никакви, службата ще види световноизвестния хор Уестминстърското абатство да пее някои от най-обичаните песни на нацията, заедно с музикални изпълнения от Хана Уодингам, Дан Смит, Гриф, Кейти Мелуа и Корниш фолк музикална група, Fisherman’s Friends.
остите ще се насладят и на специално изпълнение на млади таланти от Platinum Performing Arts, организация, базирана в сърцето на общността в Едмънтън, Северен Лондон.

По време на службата трогателни четения, свързани с темата за любовта, състраданието и връзката, ще бъдат доставени от говорители, включително принца на Уелс, Кейт Уинслет, Чиуетел Еджиофор, Бабатунде Алеше и Джо Лок, които ще бъдат придружени от пианиста Пол Гладстоун Рийд.
Свещите ще бъдат запалени от хора, с които Уилям и Катрин са се срещали през последните години и тези, които участват в службата.
През нощта Уестминстърското абатство ще бъде изпълнено с 1,600 души от цялата страна, „свързани с любовта и състраданието, които ни свързват всички по Коледа и през цялата година“.

По време на службата към гостите ще се присъедини и за първи път и жив илюстратор, който ще скицира моментни снимки на атмосферата вътре в абатството в реално време. Снимките ще бъдат споделени публично на по-късна дата.
Градинарят Джейми Бътъруърт ще създаде естествена, празнична среда извън абатството с колекция от зашеметяващи британски горски дървета в естественото им зимно състояние, преплетени с плодове, горски плодове и коледни елхи.
Тя ще създаде магическа зимна страна на чудесата за гостите от момента, в който пристигнат в абатството.
Живите растения и дървета ще бъдат върнати във Форм Растения в Уейбридж след службата.
Кралското градинарско дружество и цветарят Саймън Лисет също ще дарят венци за показване в Уестминстърското абатство.
Те са направени в партньорство с ученици и поддръжници на RHS, включително Дам Мери Бери и Арит Андерсън, комика Том Алън и водещата Анджелика Бел.
Ще има и Хобикрафт „Свързващо дърво“, на което гостите ще могат да добавят свой собствен контур към хартиена верига, украсяваща дървото, символизираща силата на заедността и значението на моментите на връзка помежду си.

При пристигането си в абатството гостите ще бъдат посрещнати с музика от осем млади тийнейджърски изпълнители на възраст от Future Talent, благотворителна организация, съоснована от покойната херцогиня на Кент, за да подкрепят музикално надарени деца от семейства с ниски доходи.
Гостите ще бъдат почерпени и с минс пайове, дарени от Fortnum & Mason и след услугата ще се насладят на горещ шоколад заедно, предоставен от The Royal Foundation.

Събитието ще бъде излъчено като част от Royal Carols: Together At Christmas, специална програма, излъчвана по ITV1 и ITVX на Бъдни вечер, с повторно показване на Коледа сутрин.
След службата, свещи от Уестминстърското абатство ще бъдат дарени на Church Candle Challenge, инициатива за рециклиране на свещи, базирана в Св. Църквата на Питър в Престбъри, Чешир.

Наред с основната услуга в Уестминстърското абатство, през декември в Обединеното кралство ще се проведат петнадесет обществени коледни услуги, за да се осигури момент, в който хората да се съберат и да отпразнуват работата в общността по време на празничния сезон.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 10:42 от Chonsi

# 1 661
Daviz, коя е последната дама? Много ми е позната, но и шапката й се бори за едно от челните места за най-грозна Simple Smile

# 1 662
  • Glasgow
Тази актриса Хана Уодингам ако сте гледали Game of thrones е монахинята от прословутата сцена с Церсей, дето минава гола пред "плебса" и една монахиня повтаря "Shame"😈
Гугъл смешно е превел, пайовете с кайма 😅 това са едни коледни сладки с плодове, mince pie
Скрит текст:

# 1 663
Хана е доста известна актриса и подкрепя както Ъртшот, така вече и проекти на Катрин.

За минс пая, дори в гугъл го пишат като “кайма”.
“ Минс Пайът с кайма е сладък пай от английски произход, пълнен с кайма, представляваща смес от плодове, подправки и лой. Пайовете традиционно се сервират по време на коледния сезон в голяма част от англоезичния свят.

# 1 664
  • Glasgow
Ами затова казвам, че е смешно, защото има и други значения, нещо накълцано смелено.
daviz едната дама е съща Хиацинт Букет (много я обичам)😅

Общи условия

Активация на акаунт