Отговори
# 105
Имам Флескотид-50 с годност до 01.17г мога да ти го изпратя ако искаш но не е в ориг. опак. стоеше в кутията с бейбихалера-ползвала съм го за 4-5 впръсквания.Слава Богу не се е налагало да го ползвам от септ.мин.год. и дано никога не се налага.Ако се налага да го купуваш ще ти го пратя с куриер.

# 106
грешката е моя-годност-01.07г.

# 107
До тази година си гледах децата в къщи. От есента са на градина и от тогава се почна едно боледуване... ooooh! Този месец и двамата получиха асматични пристъпи. Каката я лекуваме с Будикорт спрей, а Вик с инхалации- Будикорт и Вентолин и стероидни хапчета. Никога до сега не са имали такива пристъпи. И сега са само нощно време. А след започване на лечението свирищите кашлици отшумяха. По принцип знам, че астмата е хронично заболяване, но искам да ви питам дали се лекува

# 108
не се лекува. Ама от това което пишеш не е задължително децата да имат астма. По скоро е състояние което ще се израсте - просто н амалките деца дробчетата им са прекалено "тесни" и лесно се получава ефекта на "запушването"

Или поне ти го пожелавам при вас да е така  bouquet
Ако нямат пристъпи с лекарствата може да ги намалите и спрете(след консулт с лекар) и да видите как ще са децата.

ако е астма няма лечение - има само добро контролиране на простъпите, но не и изцяло

# 109
Когато става дума за астматичен пристъп дишането е особено (ака някога го чуеш трудно ще го объркаш с друго)за това и за диагнозата е токова важно преслушването.При издишването което е по дълго се чува свирене (различно от хъркането което е обикновенно при бронхити и пневмонии).Някои път се разминават резултатите от различните изследвания ,но това не може да отхвърли астмата..Един от тестовете дали това наистина е астма е дали инхалатора помага (този които се ползва при нужда) Ако облекчи дишането до 10-15 мин значи е астма.Добрата новина е ,че много често след пуберитета заболяването изчезва.Ако се открие причинителя (с кожен тест ) е желателно да се избягва и това също ще облекчи нещата.

# 110
Благодаря, desi. И аз се надявам! Точните думи на доктора бяха, че е детска астма свързана с тукашният климат и че ще мине с възрастта, но аз много се претиснявам. Още повече изчетох толкова информация на темата, че вместо да се успокоя се наплаших още. За сега се лекуваме, пък да видим. Да ви попитам какви изследвания се правят, за да се потвърди диагнозата
maristaneva, точно такъв пристъп, със свирене имаше синът ми снощи в комбинация със силно сърцебиене! Гърдичките така му се тресяха... smile3518 и , да успокои се след инхалацията
 Sad Какъв е този кожен тест

# 111
Драскат върху ръчичката и после накапват капки .След 20 мин се отяита реакцията.Но не винаги се открива причинителя. Не се притесняваи.Много е непрятно но не е живото застрашаващо (пристъпа имам предвид) Наи важното при лечението е да продължи дълго.Не да се откаже човек когато видимите симптоми са изчезнали. Редуват се инхалатори .Едните са за овладяване на въспалението а другите за  разширяване на бронхите в пристъп.Не се плаши Tali Dan както го описваш наистина става дума за астма ,но когато се появи на такава ранна възраст има огромни шансове да изчезне с времето. Дано.

# 112
Преди два месеца на дъщеря ми и поставиха диагноза астма.
Детето е на три годинки и до ноември месец миналата година не е боледувала изобщо.
Вси4ко запо4на с най-обикновенна настинка,след това кашлянето се задълбо4и и запо4нах да 4увам хрипове.Заведох я при педито-каза бронхиолит,изписа антибиотик и инхалации с нубалайзер.Вси4ко мина и замина за 5 дни.Януари-пак се повтори същото-пак инхалации и антибиотик.В края на февруари,пристъпа дойде изведнъж,кашляне,хрипове,задъхване.........Беше ужасно,по едно време устните и станаха сини.........Заведох я в ЕР,направиха снимка на дробовете-4исти бяха,лекарят изказа
съмнение ,4е е вирусна пневмония. newsm78
На другия ден я видя нейният лекар-каза астма е.
Намерих най-добрият астма специалист в една  от най-добрите болници в Америка.
Там потвърдиха диагнозата......... Sad.Направиха  тест за алергии-отрицателен.Казаха,4е в нашия слу4ай
става въпрос за ''детска'' астма,дават 80% шанс,4е до 5-6 години ще я израсте........
Сега всеки ден правим инхалации с Фловент(стероиден инхалатор),запо4нахме ги на 17 март и до днес(4укам на дърво) ,не сме имали пристъпи. Praynig
Дано  никога пове4е не се появат.

# 113
Преди два месеца на дъщеря ми и поставиха диагноза астма.
Детето е на три годинки и до ноември месец миналата година не е боледувала изобщо.
Много добър подход, поведение, диагноза и лечение на всеки етап. Затова и всичко се развива гладко. Който има очи да чете внимателно!

# 114
Здравейте на всички!Синът ми получи пристъп в нощта срещу неделя  smile3518 Беше ни за първи път и беше много страшно.Той е на Флексотайд вече една година и повече дори.От края на декември е на едно впръскване сутрин и на Сингулер.Последното му боледуване беше в средата на декември.Сега така от нищото получи пристъп.От около месец и повече и със запушен нос и го отдадох на цъфтежите, изписаха ме Флексоназе, което никакава работа не му върши и мисля да го спра. По време на пристъпа не можеше да издишва нормално, устните му посиняха, гърдите хриптяха, беше много страшно!!! Веднага тръгнахме към болницата, до там му се оправи дишането, но все още дишаше "тежко" /не знам и аз как да го нарека/ и започна лаещата кашлица.Лекарката като го преслуша каза, че не чува такова нещо, каквото и казваме и според нея това било ларингит. Не знам и аз вече какво да си мисля, дали е било астматичен или ларингитен пристъп. Thinking Биха му урбазон  Tired , направиха инхалации и започна вече нормална кашлица, която продэлжава още и е доста начесто.Моля ви, ако някой има подобен случай, нека пише. Много съм разтревожена. D-r Birdie, моля Ви кажете и Вашето мнение.  Praynig

# 115
"Веднага тръгнахме към болницата..." навън студено ли беше? тоест като го изведохте навън?
Къде е в момента детето? Какво взема като лечение?

# 116
Има едно "нещо" на което казват круп тук. То е различно от Астмата, въпреки че и при него има затруднено дишане и наистина е свързано с проблеми в гърлото. Ама тогава го няма звука и забавянето при издишването.
Да сложиш децата в банята и да пуснеш горещата вода силно - да стане мъгла може и да помогне в такива състояния. Или изкарването им навън на студено.

А аз имам въпрос към Birdie за астмата.  Кортикостероидите, които се дават вътрешно въобще имат ли някакъв ефект? Ако детето няма пристъпи в момента и е с добре контролирана астма, а се дразни много от небулайзера дали неможе да се дават през устата newsm78 Или тогава имат много странични ефекти? Примерно преднизолон сироп или нещо такова?

Последна редакция: вт, 09 май 2006, 00:39 от [desi]

# 117
"Кортикостероидите, които се дават през устата въобще имат ли някакъв ефект?"
Да, имат. Въпрос на школи е обаче показанията и честотата на приложението им. Аз ги избягвам по всякакъв възможен начин. По принцип оралните КС са последно лекарство на избор преди болничното лечение. Те не заместват ( и не бива да заместват) умело дозираните и приложени шпрейове (Фликсотайд, Беровент, Аеролин, Спирива).
Имам ясно оформено клинично впечатление, че оралните КС затрудняват монотерапията с шпрейове-тоест децата са някак по- "ригидни" на тях (в отговора към тях) след безразборни КС дадени (и давани) орално.

При деца под контрол само трябва да регулирате инхалаторните медикаменти-тоест да минете от небулайзер на инхалаторни медикаменти. Това "минаване" е много отговорно и би трябвало да се извършва плавно и с подходящи неща.
Ако детето е в подходяща възраст (над 4 годинки) не пренебрегвайте значението на Серетайд или Форадил (Формотерол).

# 118
Пропуснала съм да напиша, че му дадох Салбутамол на  сиропче, но той връщаше бели храчки и най-вероятно го повърна, така че мисля, че не се облекчи от него.Да, хладно си беше навън /нали при нас пролетта още не е дошла/. В момента сме си в къщи, водим се на домашен стационар, лечението му е по 2 впръсквания Вентолин през Бейбихалера през 6 часа и това е, но аз му давам и сироп за кашлица, че доста кашля.От болницата ми казаха да увелича дозата на Флексотайда на 2 пъти по 2 впр., но аз все още се чудя и хич не ми се ще.Ох, вече не знам...  ooooh!

# 119
Всичко зависи от диагнозата. Трудно е да се каже каквото и да е било от разстояние.
Ако обаче се касае за пристъп на Астма трябва незабавно да приведете дозата Фликсотайд в съответствие с нужното. Вентолин НЕ Е  подходящ за дълготрайна употреба-честата му употреба (нуждата за това) говори за лош контрол!

Общи условия

Активация на акаунт