Отговори
# 90
Birdie, и аз искам да попитам за Сингулера.Моите деца също са с Астма(Астма с преобладаващ алергичен компонент), алергичен ринит,атопичен дерматит..И двамата са на фликсотайд.Преди около месец баткото започна да кашля, кашлицата му се влоши , понякога кашляше и по 1-2 часа без да престане.Докторката изписа Сингулер за 3 месеца и Вентулин инхалатор.Но продължаваме да пръскаме и Фликсотайд.Пусна му пълна кръвна картина и само езинофилите бяха доста увеличени.Подходяща ли е тази комбинация от лекарства.Действително в края на месеца той вече не кашля, но не съм сигурна дали да продължаваме със Сингулера. newsm78

# 91
  • София
Moiat sin e na 6 godinki i sa6to e s bronhialna astma na alergi4na osnova!Tazi diagnoza se postavia ako deteto e imalo minimum 3 pristapa za godinata!Nie do tri ne sme stigali no pri smianata na sezonite esen-zima,zima -prolet,pravim i mnogo tejki pristapi i ti4ame da ni slagat orbazon!Za6toto tradicionnite Ventolin,klaritin,i vsiakavi ve4e ne gi pomnia vsi4kite ne6ta  ne ni pomagat!I az minah na homeopatia i se rodih,za6toto pristapa ako mioga taka da go nare4a,proti4a bez svirene i hripove!I slava bogu!Dori pediatarkata,zapo4na da prepra6ta de4icata v kvartala kam homeopat!Moiat savet e da opitate i garantiram 4e 6te ostanete dovolni i pove4e niama da tap4ete decata si s kakvi li ne kortikosteroidi i da im ovrejdate babre4etata!Uspeh na vsi4ki

# 92

Oх irka... все едно ние насила си тъпчем децата. Докато при твоето дете "пристъпа" е бил свиренето, при моето свиренето и хъркането е нещо което никога не изчезва - а пристъп наричам когато детето се задушава (т.е. неможе да диша)

Говориш за 3 пристъпа на година, аз съм щастливка ако са 3 за месец. Да не говорим,че има седмици когато са по 3 ... А хъркането и свиренето ако случайно нощем изчезнат се будя умряла от ужас, че детето неможе да диша(дотолкова съм свикнала с постоянното му "бръмчене")
Спирането на лекарствата според мен би било безотговорно - според хомеопататите които са видяли детето ми  - също.

# 93
  • София, "Младост 3"
Спирането на лекарствата според мен би било безотговорно - според хомеопататите които са видяли детето ми  - също.

Въобще  ебезотговорно на своя глава да се спира лекарство /независимо прявилно изписано или грешно/ - още повече такива с които се привиква

# 94
  • София
Деси не съм искала да просвучи така!Естествено никоя майка не иска да си тъпче детето с лекрства,просто предлагам решение което е помогнало на мен!И след като сама виждаш че няма ефект от лечението и детето прави пристъпи толкова често знаяи някъде се бърка!Аз не те съветвам да спрете лекарствата и да минете на хомеопатия,така не се прави,започва се с профилактика и по определена схема.Ние също не минахме от раз!Просто давам съвет за нещо което е помогнало не само на мен,а и на хората около мен!Потърсете начин когато детето е добре

# 95
Майка ми все още учи за хомеопат, но хората твърдят, че имат правило "Никога не спират терапия, която те самите не са назначили!" Деси е напълно права. Лечението стартира върху вече приеманите препарати и те могат да отпадат един по един, ако нещата се развиват благоприятно.

# 96
  ЗДравейте!
Тук има мами,които твърдят,че са излекували децата си от астма с хомеопатия.
   Мола ви,дайте координати на тези специалисти,нека пробваме и това..................... Praynig

# 97
Здравейте отново.
Марияя,искам да ти кажам, че успешно си лекувам голямата щерка с хомеопатия вече почти две години. Като родих и почнаха проблемите с малката също имаше ефект. Но астмата й все още не е овладяна, за съжаление. Скоро ще посетим и друг хомеопат и ще ти пиша ако има ефект.
Бяхме една седмица в Сандански, уви твърде кратко за да има резултат.  Малко преди да тръгнем Христинка запонча нов спазъм, който в Сандански се влоши и доведе до тежки нощни астматични пристъпи Cry Заведохме я на лекар в санаториума ( бяхме на квартира в града) и докито там беше категорична, че вече сме с асмта. Има зад гърба си 5 пъти състояния със спазъм, три от които тежки, а последния - доста тежък. Всеки път става все по-тежко и по-продължително. Миналия месец бяхме втори път в болница, където при изписването ни казаха да провеждаме лечение с Флексоитид. Добре, ама аз не го взех. Не ми се купуваше и инхалатор, и като всяка майка не исках да приема че бебката е със астма. Ама ей го на ooooh!
Предстои ни диспансеризация при д-р ПЕреновска другата седмица.
Искам да попитам едно нещо, кое е по-добре да си взема - бейби-халер или електрическия инхалатор ( не му помня името точно)?  newsm78 И каква е разликата, т.е. защо? Значи тукашните халери са много огромни, но в тях може да се слага както Вентолина, така и Флексотида, във елетрическия инхалатор не може да се слага Флексотид, но пък може разни соли, до колкото зная.
Има ли смисъл да си вземам и двата инхалатора, или не? Защото сестра ми може да ми прати от Англия бейби-халер, който е три пъти по-малък от тези дето се продават в Бг. Какво е вашето мнение? Благодаря ви предварително.

# 98
Кажи на сестра ти да ти вземе небулайзер. Всички други халери са за деца над 5г  - които може да им обесниш да поемат дълбоко въздух за да влиза лекарството в дробовете. При дете под 5 години е невъзможно това да бъде обеснено и съответноо много малка 4аст отива на правилното място.

виж и това:
http://www.brit-thoracic.org.uk/c2/uploads/Nebulisersforasthma.pdf

# 99
Ние сме с  бейби халер вече  две години.Той е за ежедневно ползване на лекарствата Фликсотид( и Вентоин инхалер при нужда) Ползвали сме електрически инхалатор когато малката е била с пристъп или когато кашляше много дълго и започнаха много да я болят гърдите(водих я на за инхалации в поликлиниката всеки ден в продължение на 10 дена)
Мисля, че и двата инхалатора са от полза, но са с различно приложение..Не се изразих много точно за което съжалявам.

# 100
Desi, сестра ми не може да ми вземе небулайзер, а бейби-халер. Тука намерих небулайзер за 55лв. но не съм сигурна струва ли си и двете неща да имам newsm78
Обаче това което казваш, не съм сигунра, че е точно така - защото ако не се вдишваше добре от халера, надали щеше изобщо да го има и да го предписват на астматично болните ( макар че във фармацевтичната промишленост няма много логика ...). Бейби-халера си има приставка за бебета ( маска ,която обхваща и нослето и цялата уста, в нея има и една клапа), и ако бебето реве в този момент мисля, че доста дълбоко ще влезе лекарството заедно с поетия въздух. А и сега като имаше пристъпи малката й впръсквах с халера на сестра ми Вентолина и почти веднага й подействаше.

Мерси за отговорите момичета  bouquet

# 101

Отиди в частния кабинет на д-р Мостаков намира се на Руски паметник
Племенницата ми е с Бронхиална астма. При нея е наследствена, но астмата може да се прояви и без наследственост. Може да е в следствие на няколко простуди на дихателните пътища.

# 102
Аз мисля че бейбихалера ще ти свърши работа и ще ти обясня как беше при нас.Не зная колко е голямо детето ти но моята Айда  бе на 7м.когато казаха -астма.Тогава го купихме и съм го ползвала успешно има си много финни мембрани и по тях следиш съответно вдишването и издишването на детето.Спомням си че до навършване на 1г.си купувахме и Вентолина и Флексотида-щото кой ги смята най-малките за хора пък и родителите платежноспособни колкото щеш....От доста време не съм ги ползвала и мисля че имам Флексотид но ще проверя после-малката сега спи-и ако искаш ще ти го пратя за да не го купуваш.

# 103
Флексотида вече се изписва от здравната каса и е безплатен а вентолина е частично поет, плащаш само половината.

# 104
Благодаря ви момичета много  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт