Отговори
# 270
  • София
Сингулера е безплатен, как го плащате?

# 271
Ами  аз  вече  го купих  ..утре  ще се разправям с личната  лекарка дали  вьобще има такова   нещо..и   защо така  лъжат незнам  ..много неприятно ми стана уж се полага  и  тк  досега  5 год  сме си купували  всичко  отидах и пак   си  го   взех..дето  ще се моля...А  не трябва да е така  bouquet
Алерголожката ми показа  ..следната  бланка  на която пише   взрастови  граници на които  здравната каса отпуска   сунгулер от   1-5 год  и от  6 - 12   год  . Ако сме  били на  4   6тяла  да ми го да де без пари  но    на  4 юни  направихме  5  и  вече неможело hahaha hahaha Laughingсмях и така   взе  да ми обяснява  на как тя неможа   да ми  го   изпише  тк не сме  влизали  нужната  вьзрастова  граница  и   от  5-6  имало луфт   деца  на които    не се полагало Shocked ShockedБез коментар  и     докато вьрвях   се питах  добре   ами  ако нямахме  пари ....Другото  пуснахме  тест  за лаергия най накрая   от  френския   пак най скъпия  80  лв  той   е за всичко  полени  храни и така нататък  ooooh!

Другото което   алерголожката ме  пита ама  вие много малко сте     били  в  болницата  само  4 пъти Shocked Shocked   и аз ами    от  три години си имаме  небулайзер...Въобще   много са зле тук
Най  вероятно  др месец  сме  в София  хората са компетентни   и си разбират от работата Crossing Arms

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 20:37 от bluevelvet

# 272
Ние сме на сингулер и той е на сто процента от здравната каса.Фклесотида също се поема от здравната каса,но на всеки три месеца трябва да си пускаш молбата.Супер разправия,но защо да не ти го изпишат,когато ти се полага.Не знам как седи въпроса със Сингулера до колко години е безплатен,но Флекотида е до 4 г.Много съм им ядосана,нали става дума за деца,а те ни правят на маймуни.Нямам думи.Ходете да се разправяте и не им пускайте гювеч. #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 273
До  12  год е  безплатен Naughty

# 274
Момичета, някой може ли да ми каже, д-р Куфарджиева дали е алерголог или пулмолог?

# 275
  • София
Момичета, някой може ли да ми каже, д-р Куфарджиева дали е алерголог или пулмолог?
Пулмолог е.

# 276
  • София
Здравейте! Ние сме с такава диагноза от 3,5 години, но още несъм свикнала. На Флексотид сме. До миналата година нямаше ограничения за него от НЗОК. Но като подписваха новия договор и Флексотида отпадна от листата.
Иначе и нашата астма е с алергичен характер. Получава пристъпи 3-4 пъти годишно, като пролетния обикновенно сме в болница. Ходи си на детска, див е и не стои на едно място т.е. тича, кара колело и не го спирам.
НАДЯВАМ СЕ ВСИЧКИ ДЕЦА ДА ГО ИЗРАСНАТ!

# 277
bluevelvet , доколкото знам това за сингюлера не е истина. Моите са на сингюлер и аз не го купувам. Баткото стана на 6 миналото лято, и преди това и след това все сме си го взимали по касата. Аз не съм го плащала. Мария става на 5г сега след няколко дена, за плащане не е ставало дума. Нещо те мотаят ваще лекари.

# 278
Включвам се и аз. PeaceНие сме на Сингулер и Флексотид.Сингулера няма ограничение за възрастта,но за Флексотида има-от здравната каса е до 4г.  Само че, на всеки три месеца трябва да ходиш и да си пускаш молбата за да те одобрят.Трябва лекуващият ви доктор да изготви Експертно становище,че ви е необходимо да сте на това лечение и още там други неща и чакате,дали ще ви одобрят.Аз си скъсах нервите,но понеже ме разиграваха доста дълго време,реших,че няма да се отказвам.Нищо,че струва 20лв.Като ни се полага,защо да не ни го дават.Сега чакам поредното заседание,нищо,че няма да ни е за първи път. Mr. GreenСамо не мога да разбера,уж астмата я водят за неизлечима,а ни карат на всеки три месеца да ходим,случайно да не би да сме се излекували.То няма нищо лошо,да сме здрави  Praynigи ако може за толкова кратко време всичко да свърши,ама някак си не се получава.Така че,не ги оставяйте на мира,а докато можем да си взимаме това което ни се полага Mr. Green

# 279
Здравейте   направихме  консултация  в Сф  с нащия  лекар  на  флексотид  сме и на сунгулер  тк  ги    сгъсти пристъпите  отново..и се налага  вместо  да  ги прави  всеки месец.За сунгулера  ами  явно  в  Бургас  си правят каквото искат  знам ли...    хич  не е номално  на дете  100 % астматик   да  откажеш  при положение  че   ще се приема  цяла  година.Септември сме  пак   в  сф и там най  вероятно  ще ни пуснат  талон   . Пуснахме и   изследване   за алергия ,  след  борбата да ни  вземат   кръв    се оказа  че  изследването  е  невалидно #Cussing out #Cussing out   смесили    по 6 алергена    и  пише    полож или отриц  но за кой  точно   не се знае    и него наново  ще го правим.
Дано   флексотида  бьрзо да го стабилизира  bouquet Hug

# 280
И ние сме от Бургас,но си вземаме Сингюлера напълно безплатно.Купувам само Флексотид но той е 16лв.При коя алерголожка ходите?ние дори не сме диспансеризирани!

# 281
Здравей  ние сме от Несебър  и ни пратиха  при др Цонева  която   ме  мота  половин  час и не го изписа   да го  взимам  безплатно   , просто    ще отидем  при  друг  лекар.  Повече от  година  ще  трябва да го давам       мисля да си  търся правата  този път.Вие при кой ходите  ?  Да разбирам ли че не е задьлжително да се диспансеризира  детео  за да ти го изпишат по каса?  Иначе    ходим на прегледи   в Александровска  болница   много сьм  доволна от внимание   и  вьобще  от всичко  лекарите  са компетентни  де да бяха  всичките  такива Hug  bouquet

# 282
И ние ходим при Цонева.За Бургас само тя е дет.алерголог.Мене ме мота 3 посещения .При 4 отидох на частно платих си и разговора тръгна в друга посока.Не сме диспансеризирани.Тя ни издаде лист за преглед в който писа на терапия Сингюлер и Флексотид.Отидохме при личната и тя ни каза да си купим рец.книжка и да я заверим в здр.каса.След това ни написа и безплатната рецепта.Сингюлер го има винаги на аптеката на поморина в славейков.Това е голямо разкарване но си заслужава.Успех!!!!!!!

# 283
Здравейте!На нас ни предстой едномесечна почивка в Несебър и искам да ме посъветвате,ако нещо ни се случи,към кой е най-добре да се обърнем за преглед?Няма значение,дори да е на частно,просто да съм сигурна,че ще има адекватна реакция от страна на лекаря.Благодаря ви предварително за инфото!Моля ви,ако имате някакви телефони или адрес,къде точно се намира?Живяла съм 4г. в Бургас и мисля,че ще се ориентирам.

# 284
Миналата година на морето Мария направи пристъп на вторият ден. И си карахме с ужасна кашлица през цялото време, беше с вентолин 4 пъти на ден 9 дена. Ние я заведохме в болницата в Бургас и попаднахме на много симпатична лекарка( GР). Носихме си здравните книжки на децата и прегледа си беше безплатен. При нас понеже имаше и други проблеми се наложи и преглед в самата болница, ренген, без да плащаме нищо. Извикаха си ни и на контролен преглед.

Общи условия

Активация на акаунт