Отговори
# 285
Здравеите.Моето дете е с бронхиална астма.Лекуващият я специалист и изписа мин.сед. помпа и Вентолин.Тя боледуваше често от 3 г. насам и по сьвет на мои близки се свьрзах с лекар,които е излекувал тяхното дете сьщо болно от астма.То беше по-зле от моето,но сега е здраво и отдавна са забравили за астмата.Повече сьм писала в темата за муковисцидоза.Днес ще купя лекарствата и ако желаете ще ви дьржа в течение.На преглед сме след 1 мес.,но по думите на моята близка още пьрвите дни има резултати.

# 286
  • Sofia
Много ме интересува тази тема. Изчетох всичко до тук и искам да попитам има ли някой на Серетид само моето дете ли го използва. Той е на 11 години и от 2 години е на серетид . След започването на серетида пристъпи не е получавал. Ходи всеки ден на плуване и тренира джудо но от плуването се чувства най добре.Препоръчайте ми добър алерголог в София . Преди това съм го водила при д-р Бъчварова в Медицински център " Детско здраве".

# 287
  • софия
здравейте! и на моята дъщеря поставиха диагноза " астма с преобладаващ алергичен компонент". пием сингюларе и ксизал. но друго искам да ви кажа. в пресата прочетох нещо интересно: безплатна консултация за деца с бронхиална астма. пуснала съм тема тук с подробности. дано съм полезна.

# 288
Здравеите.Лечението на астма,за което писах по-горе помага.Ние още не сме започнали да приемаме лекарствата по схема,но искам да ви пиша за сьседче,което от много години е с такава диагноза.Вече от 5дни се лекува и още пьрвите дни има ефект.Преди не можеше да изкачи4ет. без да задьхва,не можеше да бяга и т.н. вие ги знаете тези неща.Вече няма нужда от помпа,не се ограничава от нищо.не го питах колко време ще ги приема.При всеки е индивидуално,д-р Христов преценява.Които желае повече информация-на линия сьм.

# 289
Мами... Отчаяна съм... Cry Съжалявам, че отново връщам темата, но сърцето ме боли и вече не зная с кого да се консултирам и на кого да изплача мъката си. Ще започна от начало, ако някой има търпение и може да ми помогне с кураж или съвет ще съм благодарна.
Всичко започна когато момиченцето ми беше на 1,5 години. Беше есен, тя започна да ходи на ясла и направи бронхит със спазъм на бронхите. Свиреше, хъркаше и изобщо от гърдите й се чуваха зловещи шумове в продължение на седмици. Лекувахме я три седмици и още три минаха докато се доизчисти кашлицата. Спрях я от ясла и си я гледах вкъщи. От тогава не се е налагало да пием антибиотик, но настине ли и разкашля ли се ми е е случвало да прибавям към муколитичния сироп и Вентолин сироп.
 Детенцето тръгна на градина на 3,5 годинки, отразяваше и се много добре, не боледуваше много, но слабото място й е там - дихателните пътища и през тази зима имах случай за три седмици да сменя три вида сироп за кашлица без промяна в състоянието. Докато не включих вентолин. Забравих да спомена, че при кашлици в изминалите години съм я чувала да просвирва в гърдичките, но докато отидем при педито вече нищо не се чува и тя винаги казваше, че няма астма, че вирусите са обструктивни и да прибавим вентолин и кларитин /който не давах/ .
През април месец започнах работа. През май се прибрах към 7, тя не беше на детска от два дни, гледаше я баба й и я заварих със страшно затруднено дишане . Мускулите около ключиците й се напрягаха, ямките там изглеждаха пълни и подути. Уплаших се да няма оток на белия дроб, не си и помислях за астма. Не можех да заспя така и поехме към педиатрията. Приеха ни незабавно в интензивното и започнахме инхалации с Вентолин на 4 часа, по 0,3мл. Състоянието й се подобри, след седмица след като лекарите обсъдиха това, което казах и по- горе на вас решиха, че включват Фликсотид инхалер по две впръсквания сутрин и вечер. Задържаха ни още два дни, гърдичките й продължаваха да свирят и ни изписаха с думите :
- Ами ще си свирка вкъщи.
Купихме Фликсотид, продължихме още седмица на Венторин сироп и отидохме на контролен преглед. Детето било ОК сега, остава на Фликсотид два месеца.
Успокоих се, минаха три безоблачни седмици докато една вечер отново чух гърдите й да свирят. Пак газ към педиатрията. Пак искаха да ни приемат, но отказах, защото предния път се стресира много, само я изпонабодоха без да се установи нещо различно от леко повишени левкоцити. Пуснаха ни с рецепта и още на другия ден купих небулизатор и започнах да инхалирам Вентолин вкъщи, продължих Фликсотида и след седмица и нещо и това отмина. Отново минаха около три седмици и тя пак проскърца. Сърцето ми вече се свиваше и не можех да я гледам спокойна, запитах се къде ли бъркам - за три месеца - три пристъпа. Изкарахме близо две седмици на Вентолин и реших да сменя лекаря. Потърсих пулмолог, който открих в сайта на Астматиците. Той ми обясни, че Фликсотидът на практика не достига до бронхиалната стена, а се поема от слузта в бронхите. Че този почти постоянен спазъм пречи на Фликсотида, т.е. бронхите трябва да са напълно здрави и в кондиция за да може да започне да упражнява той превантивния си ефект. За да се пребори с възпалението ни предписа Метилпреднизолон по схема, а за по- нататък предложи Сингюлер. Напуснах болницата със свито сърце /детето кашляше през минута, просто не помагаше и вентолинът/, но и обнадеждена. След два дни бях на върха на щастието - пристъпът започна да отшумява. Така и не купих Фликсотид, който беше свършил преди седмица, зарадвана от добрите качества на Сингюлера. Поисках направление от лекарката ни, за да може пулмологът да го изпише през здравната каса, но тя не беше очарована - бил пулмолог за възрастни и така всеки месец трябвало да ни дава направление за него.
Така се оказах при друг специалист, детски пулмолог. Диагнозата, която постави тя беше Астма с преобладаващ алергичен компонент. Погледна дланите на детето и забеляза палмарен еритем - признак на чувствителност към метилпреднизолона. Каза, че е много чувствителна. Диспансеризира детенцето и  назначи Фликсотид 50 2 пъти по три впръсквания за 15 дни, а след това 2х2 впръсквания. Допълнително да се включи и Сингюлер. Все още се боря с рецептурната книжка и в близките дни ще получа Сингюлер, но междувременно купих Фликсотида в събота. В сряда дъщеря ми беше с изострено везикуларно дишане, леко отслабено в основите, но без хрипове. В събота вечерта пръснах Фликсотид и час по- късно детето ми каза : - Мамо, пак хрипам.
Преслушах я. Свиреше при издишане. След безсънна нощ на сутринта прочетох листовката на Фликсотида и ме озари прозрение - ами ако е чувствителна към него? Ако от май месец насам, откакто й го дадоха в болницата той поддържа тези ежемесечни пристъпи? В неделя не го дадох. Детето дишаше нормално цял ден и вечерта - хоп, отново леко свирукане в гърдичките. Съвсем се ошашавих. Тази сутрих се замислих за друго - ако е алергия към препарата нямаше ли да се влоши повече за тези три месеца? Нямаше ли да е в постоянен пристъп? Или е била а не съм разбрала? Педиатърът - пулмулог увеличи дозата, което ме накара да се съмнявам и в друго - може би не е бил правилно дозиран и за това са допуснати пристъпите. От тази сутрин започнах да го давам по три впръсквания, като тази вечер трябваше да се консултирам с педито относно съмненията си - чувствителност или неподходяща доза? Е, да, но пред кабинета ме върнаха, било почти седем, да дойда утре.
А аз съм уплашена, мами...
Защо детето ми получава пристъпи всеки месец? Защо едва изпи метилпреднизолона и започна да свирка вечер? Ами как ще живее така? Тези системи и тъкани се увреждат... Сега прочетох и не толкова добри отзиви за Сингюлера, в който виждах спасение и за това реших да пробвам с трите впръсквания Фликсотид.
Мами, кажете ми, ако сте го преживяли - какъв е пътя да не ми се свива сърцето и да гледам детето си щастливо и здраво, с овладяни пристъпи?
Случвало ли ви се е да приемате Фликсотид и все пак да имате пристъпи?
Не зная на кой свят съм... Та тя постоянно ли ще е така?
Помощ! Cry Cry Praynig

# 290
Изида, писала съм и по-горе, а някои и след мен са споменали - Хомеопатия. Ако искаш ще ти дам координати на лични на няколко хомеопата. Аз самата смятам, че за всеки пациент си има доктор, пък било то и билкар или хомеопат, така че може да се наложи да опиташ лечение при няколко. За съжаление алопатичната (обикновена) медицина няма решение на тези проблеми Confused Слагат ги в графа "хронични" и после гледат само картона, без да вдигнат очи към пациента. Всички под общ знаменател Sad
Разбирам ужаса ти Sad Аз го преживях, но с майка ми, предполагам, че с дете е още по-смразяващо. Спокойствие и силна воля, а ако смяташ да обърнеш лице към друг вид лечение - насреща съм Hug

# 291
Единственото    спасение при толкова чести и тежки пристъпи е   кортикостероид  за деца     найдоброто  е Фликсотид 50   но се приема  дълго  по схема   2 месеца   по 3  след това 4 месеца  по 2  сутрин и ве4ер докато  не стигнете  само  едно   впръскване Ние сме така    плюс  сунгулар  нямаме друг избор.Това ни  бетонира .Опитвала сьм с хомеопатия  вьздух под налягане е  за децата с  тежка  астма не си прави експерименти  с белите му дробове.И  лекаря  ти е казал правилно    че детето  трябва да е здраво   да няма  пристъп.. за да започне  действието на фликсотида   така е..
Много  е трудно   знам .Пътят  към   успеха  за  овладяване на пристъпите е по дългото  даване  на     кортикостероид  ...по схема. Другото е  през пуберитета  да  го  израсте 
  bouquet

# 292
Благодаря ви дори само за това, че прочетохте историята ми Hug Като погледнах какъв ферман съм написала smile3555
Но ми е тежко, мисля си, че може да е имала пристъпи и преди, а аз съм я тъпкала със сиропи за кашлица и съм се оставяла да ми казват "От вирусите е..". Дано не е късно.... Дано се овладее, защото за два месеца с по две впръсквания не успя...
Боже, толкова е гадно да си купиш "Рецептурна книжка на хронично болния"... При това за детенцето си...
Обичам ви!

# 293
Всъщност хомеопатията действа точно при деца основно. Астмата рпри деца е лечима, само да попаднеш на точния лекар. При кого си ходила в Бургас? Честно казано освен д-р Пейчев (който е и педиатър и иглотерапевт) не съм чувала за сносен хомеопат в Бургас.

# 294
bluevelvet,
чудя се... А след дълготолечение с кортикостероид? Когато го спреш какво се случва? Проетох и предните странции, с неласкави отзиви за Сингюлер... Ами ако сега детето се почувства добре, а слд години тези лекарства се отразят негативно на нещо друго...

# 295
Изида така е   всичко е нож с две  остриета   Ние бяхме  две години на  бекотид    забравих за пристъп   вьобще не беше се изкашлял   спрях  го   някъде около  година  бяхме  добре и си  вьзвьрнахме старата  форма   7-8 пристъпа на  година   тежки  при това  това са  7-8 месеца  болни   в годината без да сме контактни  ...    почнахме  Фликсотида по схема и край...забравихме за пристъпите.Преценили мсе   накрая да го оставим на едно   впръскване...Но да не прави  пристъпи  с времето  детето  само  ще си покаже ..   ако спре да прави пристъпите и  го израсте... просто се спират лекарствата  ако не .. си продьлжава с   попмпичката   това е  кошмарът астма    да благодарим  че сега има лекарства.Пейчев  ни  е лекувал   4 пъти  в   болницата и накрая дигнаха  ръце  и отидохме в  Александровска болница  в  София.. bouquet

# 296
  • София
Изида, разбирам те много добре. Ние година и повече бяхме в омагьосания кръг на Фликсотид - инхалации - антибиотици. После постепенно спряхме Фликсотида. Оправяхме пристъпите с Вентолин инхалаторно (имаме си инхалатор, заради това не се налага да идем в болница, а и постепенно специализираш; последния път д -р Куфарджиева ми каза: "Ами ти явно си го преценяваш добре детето, другият път може и по телефона  Simple Smile'), пристъпите намаляха, инхалациите и те... Псотепенно децата израстват детската астма. В повечето случаи. Сега (пу - пу) Мартин е много по - добре, пак прави спазми и свиркане от време на време, но много рядко - 2 - 3 пъти годишно. Понякога прави пристъпи (при него са пристъпи на лаеща кашлица, дере се като магаре), но се оправя вече с една - две инхалации само. Мислим си (ние и лекарите), че сме вече общо взето на финала. Ходи си на детска градина вече спокойно, дори се справя с вирусите и разните му там зарази доста по - добре от другите деца в групата; когато се случва да останат 6 - 7 деца неразболяли се, той обикновено е сред тях.
Хомеопатия ... не искам да се заяждам, но при нас мисля, че хомеопатските наклонности на първата му лична лекарка усложниха нещата много повече от нормалното.

Не е лесно, не е кратко, при нас отне 4 години "израстването", и още не сме скъсали картона.
Колкото до лекарствата - няма напълно безвредни, и хомеопатични, и традиционни. Но са необходимо зло, няма как.

# 297
Мили мами,имам нужда от вашето мнение!
ситуацията е следната:детето на моя приятелка е с астма и днес тя отива да завери поредния протокол в здравната каса за Флексотид
изумителното е,че й отказват...
от което следва,че тя трябва да си го закупува
случвало ли ви се е подобно нещо?
дали това е някаква нова наредба?
зная,че заместител на Флексотида няма до 4год.възраст или греша?
дали това отказване може да е на местна почва макар,че не ми се вярва?
това е!
разчитам на вашите отговори
предварително ви благодаря!  bouquet

# 298
Фликсотида  си го плащаме  bouquet

# 299
И ние си плащаме Фликсотида, само Сингюлера ще заплати здравната каса. Днес педито ми каза, че той не се поема, до сега две опаковки съм си купувала сама.
rally,
нас също ни диспансеризира д-р Куфарджиева. Направи ми страшно добро впечатление, дано ни помогне да се справим с положението. Виждам, че и твоите отзиви за нея са добри.  bouquet Дано избора ми е правилен.

Общи условия

Активация на акаунт