Отговори
# 300
  • София
А че как си плащате флексотида ако децата са ви до 4 годинки, само за бебетата много трудно го отпускат, а иначе незнам, ние си го вземаме с безплатна рецепта със специален протокол, а за голямото ни дете го купуваме, защото е безплатен само до 4 годинки!

# 301
Аа, моята е на 4,5 години, явно за това. От два дни е при майка ми, която казва, че е добре и вечер не свири... Не знам дали да й вярвам, не зная може ли да чуе шумовете както аз... Надявам се, това са първите два дни в които е добре от седмици насам. Пу - пу, да чукам на дърво...

# 302
Благодаря ви момичета за отговорите!
вината е моя,че не съм уточнила-детето е малко и няма още 4години
та затова и майката се чуди защо така
досега и те са го вземали безплатно
мислехме,че нещо има промяна в списъците за безплатните лекарства но не можах да открия нищо...

Изида,радвам се,че детето се подобрява!

# 303
Ние също си купуваме фликсотода вече повече от година. Но и аз доколкото знам до 4 години се взима по касата безплатно. И само да добавя, ако някой има нужда - Има заместител на Вентолина, който се поема също изцяло от касата. Обикновено го изписват за 66 дни.
За д-р Куфарджиева   bouquetи от нас.

# 304
  • София
Когато Мартин беше на Фликсотид, си го купувахме, не ми е дошло въобще наум да питам дали е безплатен или не ... И понеже точно тогава Мартин имаше формално лична лекарка (преди да я сменим) и й бях бясна, въобще не съм обърнала внимание ... а и нямам спомени да беше безумно скъп  newsm78 Сега не знам как е. Обаче не е лошо да си търсите правата де, не като мен   Wink

А д-р Куфарджиева, заедно с още една лекарка от Александровска болница, д-р Чолчева, буквално спасиха Мартин, когато беше на година и половина. После откриха причинителя - храна в левия бронх. После д-р Куфарджиева ни изпрати на бронхоскопия с лично обаждане до доц. Цолов от ИСУЛ, после години наред лекува Мартин, приятели са си  Simple Smile Само мога да й бъда благодарна, няма да сбъркате, ако тя поеме лечението на детето   bouquet

# 305
На сина ми му поставиха диагноза астма пред четири години - тогава беше на две годинки, една година преди това изкарахме с бронхеолити и алергични кашлици. Диагнозата бе поставена от доц. Филчев, пулмолог в Александровска. От четири години е на Фликсотид 50, приема го по някакви схеми, непрекъснато се менят - два пъти по две впръсквания, намаляваме дозите, спираме, после пак почваме  и т.н. По едно време се беше влошил много и правеше пристъпи през два-три дни, направо бях пред нервна криза. Тогава го заведох при д-р Мустаков от клиниката по алергология и астма към Александровска болница. Много съм доволна от този човек. Миро разреди изключително много пристъпите и започна да прави такива през два -три месеца. Лечението ни е предимно с Фликсотид, Ериус и Фликсоназе по някакви сложни схеми.
От десет месеца прилагаме и десенсебилизация, тъй като лекарят каза, че алергията му е много силна и  има голяма  вероятност астмата да остане хронична. При тази терапия всъщност инжектираме алергени, за да може организмът да свикне с тях и да престане да реагира. Започнахме с инжекции два пъти седмично (основен курс), а в момента сме на поддържащ курс - един път седмично. Терапията се провежда около три години. Малко се стреснах като разбрах, че ще трябва да бият на детето ми инжекции в продължение на три години, но Миро свикна много бързо и сега вече въобще не му прави впечатление. Нито протестира, нито мрънка (а ако трябва да му дам Мултисаностол, елате да видите). Успоредно с десенсебилизацията продължаваме да даваме  фликсотид и фликсоназе. Изключително съм доволна от тази терапия. Пристъпите значително намаляха както по отношение на честота, така и по отношение на интензитет и сила. Преди детето ми боледуваше непрекъснато, а сега изкара зимата само с една лека настинка и без никакъв антибиотик (пу-пу).
Зная, че има различни видове астма и само една част от тях са на алергична основа. Но съветът ми кам вас е ако имате възможност, посетете и алерголог, нищо не пречи да се тества детето за всеки случай.
Що се отнася до хомеопатията - много приятелки ме съветваха през годините да пробваме с този вид лечение, убеждаваха ме колко било ефикасно, как лесно се лекувало детската астма и т.н., но аз никога не събрах смелост да  спра фликсотида. Опасявам се, че ако сбъркам и хомеопатията не даде резултат, детето ми после ще страда  цял живот и аз ще бъда виновната за това. Сега поне ми е чиста съвестта, че съм спазила  всички препоръки на лекаря и съм давала на детето си предписаните лекарства по нужните схеми. За хомеопатията - простете, но не ми се рискува.

# 306
  • София
А аз се чудя сега, понеже нашето бебенце от 6месечен диша флексотида, а сега става на 1 годинка дали трябва пак да подаваме протоколи на ЗК за да ни го отпуснат безплатно или може вече спокойно да ни го изписва джипито, след естествено препоръка на специалист-а! А флексотида беше някъде около 18 лв, малко повече май!
Освен флексотида и двамата пият всяка вечер Зиртек, това е при нас!

# 307
 Simple Smileздравей възможно ли ще ти е да ми споделиш решихте ли вашия проблем  защото и ние сме със същите лекарства и признаци като вашите. И много се притеснявам. Предварително благодаря

# 308
Само за справка - добрият хомеопат НИКОГА няма да отмени лекарства, назначени от алопатичен лекар. Напротив - лечението е съвместимо. ПРосто фармацевтичния продукт става излишен с времето. Преди майка ми си пръскаше по една доза Серетид всеки ден. Сега пръска по една на 8-9 дни.
И не, не Серетидът я е подобрил. Изпробвала е много видове лечение върху себе си, но това наистина действа.
Разбира се всеки сам взима решения за себе си Peace
Моята дъщеря е с АБКМ и честно казано аз пък съм доволна, че само веднъж спазих лекарско предписание (просто по моя вина нещата бяха излезли от контрол) За всичко останало съм се водила по детето и по препоръки, различни от тези, коти обикновено дават лекарите. Свят - шарен, хора - всякакви Grinning
Надявам се поне що се отнася до здравето на децата ни никой никого да не насилва. ДА са ни живи и здрави, да пораснат, а тогава сами ще преценят как ще се лекуват. Grinning

# 309
pelf ,
аз също се бях запътила и към д-р Мустаков, така или иначе в частния кабинет. Подметнах на Джи Пи- то, че мисля да го направя и тя ми каза, че няма какво да търсим там, че това не променя лечението и че ако е алергична към дом. прах няма спасение. Обаче аз си мисля : А ако е алергична към нещо, което мога да изключа от ежедневието й? Та вероятно ще се консултирам, особено ако пристъпите продължат да са така неовладяеми и продължителни.
Вчера ми я върна майка ми, диша чудесно, да чукам на дърво. Първи няколко дни без пристъп от много време... Мисля, че повлия това, че увеличиха Фликсотида на три впръсквания.
Вчера ми изписаха и Сингулара, оказа се, че повечето аптеки не работят с изцяло безплатни лекарства. Вчера не можах да го намеря , е , то си беше и вечер и не можах да обиколя много. Днес ще търся в района на Петте кьошета, там работя, ако някой знае конкретна аптека, нека ми пише Peace
Поздрав на всички! Hug

# 310
Изида, когато казах на педиатъра ни, че искам да заведа Мирко при д-р Мустаков, коментарът му беше : "Няма смисъл, астма се лекува с едни лекарства, и при сто специалиста да го заведеш, пак фликсотид ще ти изпишат" . Да, ама не. Вярно, пак приема фликсотид, но го редува и с други лекарства, прави почивки, започна терапия с алергени и т.н. и като цяло състоянието му е в пъти по-добро от това преди да го заведа на алерголог. Да, може да се окаже, че алергията е към нещо, което не може да бъде избегнато, но може и да не се окаже. Алергията според мен трябва да бъде лекувана от алерголог, а не от джи пи. И няма нужда да ходиш в частния кабинет на Мустаков, прегледи извършва и в Александровка болница. Записванията се правят на тел. 923-02-31. Пари досега не ми е взимал, първита два пъти носих направление, но не поиска да ги вземе, каза, че не трябват. Но за всеки случай като записваш час, можеш да попиташ дали трябва да носиш направление.  Успех  Hug

# 311
д-р Мустаков помогна много на моята племенница. Който има възможност, нека да си заведе при него детенце

# 312
     От три години сме с диагноза.Две години бяхме на Флексотид,от началото на тая година сме на Пулмикорт- не се впръсква , а се вдишва.Уж било по-безвредно.Флексотида ни беше абсолютно безплатен, а за Пулмикорта "доплащам" 22лв.Приемът е два пъти на ден,без промяна от началото.
      Какви са тези спец схеми на прием на лекарствата? А какво представлява  Сингюлера,помпичка ли е ,какво му е действието?!Боя се ,че нямаме никакъв напредък за тия години и мисля да се обърна и към др специалисти.Бях решила да ходя в Александровска , но ме наплашиха нещо,който отидел там ,всеки бил с някакви алергии SickОтчаяна съм вече.

# 313
 Singulair  {montelukast sodium}    представлява  розова на  цвят  която се приема всяка вечер преди лягане .Сингулера    е  антагонист  на   левкотриеновия  рецепторкойто   блокира  патофизиологичния  ефект  на  веществата левкотриени.Те са тези които    причиняват  пристъпа  ..свиркането и    невьзможността да се диша  нормално   накратко. Тази  бонбонка  блокира  тези   вещества които причиняват стеснение на дихателните пътища.Трябва да се приема   по дълъг период от  време  за да  има ефект..поне при нас е така.  bouquet

# 314
 bluevelvet благодаря!
Искам да питам и нещо друго- нашите алергени са завишени от 6месеца почти,в санаториума бяхя категорични,че от асмата не било възможно да има чак такива показатели.още повече , че вземаха секрети от носа и от гълото.А на какво вероятно се дължи....предположиха ,че е възможно да имаме глисти,Е няма  ме,изследвах го.На какво може да се дължи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт