Отговори
# 390
Момичета, моля да ми кажете от колко време вашите дечица пият Сингулер? Моят син го пие вече повече от 2 години и се притеснявам да не е много, макар, че лекарите ме убеждават, че няма проблем да се пие 5 години и повече без прекъсване.

# 391
Ние от  година някъде...сунгулера а кортикостериди от  доста...

# 392
Сингулера го пием от 15 месеца, а флексотида от 21 месеца.

Някой знае ли как стой въпроса със флексотида, пак имало някакви промени...
Дъщеря ми е  на 4 г. и 5 мес., дали се изписва по здравна каса или продължаваме да си го купуваме, както досега.
Къде мога да проверя, или някакъв телефон на който да се обадя?

# 393
  • Враца
От първи февруари има нов лекарствен списък и за наше щастие флексотида влиза в безплатните..т.е. ще го взимаме както сунгулера..само с безплатна рецепта,а няма да вадим становища..протоколи...заповеди от здр. каси..Но защо купувате Флексотида..той е безплатен до 4 навършени годинки.. т.е. при вас е безплатен..имате още 7месеца право на това...

# 394
Прочетох няколко мнения по въпроса за астмата как морският климат помогнал на децата , аз съм била астматичка десет години и живея във Варна не съм съгласна 4е морето е помогнало на децата за6тото аз точно така си я докарах един от факторите е високата влажност на морският климат тогава доктора ми каза че трябва да сменя климата с по-сух и отидох да живея една година в Пазарджик като се върнах нямаше и помен от болестта а допреди това само като наближавах града и започвах с пристъпите и от гарата направо в болницата.Факт е 4е сега въздуха е много замърсен, но в комбинация с висока и непостоянна влажност става още по-зле .
Замислете се 4е нито един балнеосанаториум за белодробни болести не се намира до морето ,напротив едно от най-известните места е Сандански , с направление от личния лекат това излиза безплатно само придружителите заплащат престоя си като цената на ден мисля, 4е беше около 10 лева.
Надявам се да съм помогнала малко на някой за6тото знам колко  е гадно да не можеш да диша6 и да всеки път да си мисли6 4е 6те се уду6и6 от сонбствената си ка6лица     Wink

# 395
  • Враца
И а з миналата година заведох Криси на Св.Влас...казаха ,че там бил климата много благоприятен...но това не му попечи м. октомври - 2 пристъпа с престой в болница , ноември един..затова  и аз се замислям за Сандански...

# 396
На всяко дете различно му се отразява климата. С Лора ходихме на Сандански октомври-май-октомври, точно когато препоръчват ,че е най-благоприятно да се ходи, за по 10-11 дни. И май месец се разболя , и октомвре се разболя.
На море кото отидем, много добре и се отразява, тръгнали сме със сополки например за 2-3 дни няма и помен от сополи.
Тази пролет сигурно няма да я водя на Сандански, а лятото повечко на море.

А снощи с каква кашлица изкарахме ноща,  Confusedсуха, непродуктивна където и казват лекарите, днес почти не кашли. Вчера се поразходихме съвсем за кратко, не мислих че ще и се отрази, почти нямаше мъгла...

Аз пък имам един познат с асма, преместил се да живее в Бургас за 2 години, оттогава не е имал пристъпи. Вече не живее  в Бургас, а в София. Казава,че климата в Бургас му се е отразил добре.

# 397
нуждая се от Бейбихалер
град Плевен, ул.Яне Савдански 2 ап.8
Вергиния Василева
Искаш да купиш,защото няма в Плевен или нещо друго имаш в предвид? Embarassed

# 398
  • Враца
Във Всяка аптека може да се поръча..струва 50лв,а другия въпрос е дали търсиш някой ,който не се нуждае вече от него да ти го подари..

# 399
Здравейте, мамчета!!! Прекланям се пред силната ви воля да се борите за правата си!   bouquet   Големият ми син е почти на 8 год. и диспансеризиран с бронхиална астма през 2005 год. при доц. Переновска в Александровска. Средно годишно прави 3-4 тежки пристъпа, които стигат до хоспитализаране и още поне толкова, които лекувам вкъщи. Синът ми е на поддържащо лечение с ФЛИКСОТИД (ежедневно сутрин и вечер вече трета година, като дозите се променят спрямо състоянието му) и при нужда включвам и ВЕНТОЛИН (в зависимост от това колко е тежък пристъпа - сироп, инхалер или в комбинация с физиологичен рзтвор с инхалатора). Едва сега му изписаха и СИНГУЛЕР и четвърти ден го приема. От две годишен досега има сигурно около 20-тина хоспитализации и в 95% от случаите е с венозен УРБАЗОН (като през първите години го лекуваха от Пневмонии и после от ХОБ). Ноември беше в Александровска при д-р Райчева, която му изписа венозен УРБАЗОН в продължение на 10 дни. Последствието беше - потресаващо надуване (като че ли някой го беше напомпал)  #Cussing out . Още в болницата му изписаха КСИЗАЛ и до този понеделник той го приемаше. Уви от него за два месеца детето качи почти 10 кг. при същия режим и количество на хранене. За това доц. Переновска реши, че е време да мине на Сингулера, защото имала вече няколко деца, които напълняли от Ксизала. Така, че мили мами съветът ми към вас е, ако забележите, че хлапето ви пълнее по време на прием на Ксизал спирайте го ВЕДНАГА!!!!! Оказа се, че ако са по-пълни дечицата с астма правят по-чести пристъпи. И понеже съм новак и незнам колко точно мога да пиша засега ще спра. Но смятам да следя всичко по темата. Някой запознат ли е какво е времето за приемане на документи на Макариополски 10? Защото доколкото разбирам (от прочетеното до тук) има вероятност да мине на ТЕЛК или РЕЛК и да вземе група.    Много ви благодаря предварително!!!!       bouquet      bouquet        bouquet

# 400
Момичета, а аз искам да задам един по-различен въпрос.
Моят син е с диагноза астма откакто направи около годинка и половина. Той е и с алергия към блетъка на млякото и като цяло е доста алергичен.
Та сега да дойда на основното: при първия по сериозен пристъп личната лекарка му сложи доста малка доза урбазон мускулно (за съжаление не помня дозата, но наистина беше малка). В резултат кашлицата и стягането на дробовете се успокоиха, но малкия реагира с подуване на клепачите на очите и малко по лицето, както и продължителен плач (такива са и симптомите му при приемане на млечни продукт).
По-късно в Александровска болница ни направиха и една инхалация с урбазон и последва отново рев и зачервяване на няколко места по тялото.
Та иска ми се да ви запитам на някой друг от вас чувал ли е за алергични реакции към урбазона?! Известно ми е, че той всъщност се води и антиалергично средство при по-остри алергични реакции, както и спасящо средство при астматични пристъпи, но след тези първоначално реакции ние се спасяваме само с вентолин при пристъп (слава Богу, че явно нашите пристъпи са от малко по-слабите, но сингюлера много помага за това).
Но чудя се, ако все пак някога се получи нещо страшно какво ще правим като не може да ползваме урбазон...

# 401
От два месеца и малката взема Ксизал, вместо Зиртек и бузките й се поналяха. Сега като чета тук и се замислям, може да и от Ксизала, защото друга промяна няма. Ох, направо го спирам и почваме пак със Зиртека.
Някой да има подобни наблюдения за Зиртека?

# 402
Имаме го зортека вкъщи, но даваме само Ксизал, много по- ново лекарство е, а и зиртека дава доста повече странични ефекти. При тежки спазми се спасяваме с урбазон венозно, а след това продължаваме с инхалации с вентолин и физиологичен разтвор по седмица. Около 3 - 4 пристъпа прави годишно, а от месец и нещо вземаме сингулар, казват, че е най - съвременната и добра профилактика. В бебешка възраст имахме първия пристъп и тогава от вентолина получи зачервяване и алергичен обрив. До 6 години не беше правил пристъп и сега, като се наложи да ползваме пак вентолин, го понася добре. Дано не се налага, но,  mammaPlam , ако ви се наложи някога, напълно възможно е да е преодолял алергията към него и му помогне. Ако не сте си взели, препоръчвам ви да си купите инхалатор, с който да правите вентолин при нужда и дано го израстнат децата.

# 403
karitta здравей!!! Моя съвет към теб е да не бързаш със спирането на КСИЗАЛА, а първо да наблюдаваш хлапето си внимателно и второ да се консултираш с лекуващият пулмолог. Независимо, че си се впечетлила от моето съобщение. Освен това моето момче напълня изцяло - и бузки, и коремче, и дупе, и крачета - навсякъде.

# 404
  • Враца
ОООх като ви чета ме набира страх...Ние от една година сме на Фексотид.,но заради тежките пристъпи му изписаха Сунгулер.. два месеца не е правил пристъпи ,но и при него забелязвам напълняване и по бузки ,и по крачета....не пише за странични ...напълняване..но зная ли вече?

Общи условия

Активация на акаунт