Обсъждане на имотни обяви - 39

• 21 011
  • 356
  •   1
Отговори
# 105
  • Вече на светло в София
За апартамента в Гео Милев аз не разпознах точната локация. За мен притеснително е празното заградено място непосредствено до блока.  Май е от юг. Вероятно там ще има строеж, което ще затвори достъпа на светлина. При точно местоположение, би могло да се провери какво се предвижда там.

# 106
  • Швейцария
Да, ще има строеж. Този апартамент е откъм улицата, ще има светлина, но ще има и шум от строежа. То и от улицата има. За мен 30К са малко за ремонт.
Ние си купихме в Швейцария на последен етаж, но над нас има тавански помещения.  Кухнята повече ми хареса. Беше с 5К по-скъп от втория етаж.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 06:51 от JennyBG

# 107
  • Вече на светло в София
Да, ще има строеж. Този апартамент е откъм улицата, ще има светлина, но ще има и шум от строежа. То и от улицата има. За мен 30К са малко за ремонт.
Ние си купихме в Швейцария на последен етаж, но над нас има тавански помещения.  Кухнята повече ми хареса. Беше с 5К по-скъп от втория етаж.
Може ли точната локация на блока

# 108
  • Швейцария
Николай Коперник 12, бл. 153

# 109
И аз първо забелязах парцела и предположих, че ще има строеж, но според тази карта - няма за момента.
https://govalert.eu/cityplan/buildings/!312055862320301574057067

П.С. Линка се бъгва - копирайте го и го поставете в браузъра

# 110
  • София
Може би липсата на трапезна маса или пък, че не знаеш в кухнята ли си, в банята ли или пък в тоалетната от еднаквите плочки.

# 111

Пише, че не е живяно, а в банята има душ гел и шампоан Simple Smile))

# 112
  • София
Е нормално, и аз плащам на майстора след тест Grinning

# 113
То, ако се разбираше всичко от първия път...

# 114
Първият етаж донякъде може и да е плюс, ако се замислиш в дългосрочен план с идеята да си прекараш старините там. Много по-лесно се носят пликове с покупки/обзавеждане с нови мебели/правене на ремонт и мъкнене на боклука след него/слизане за трудно подвижен човек.

# 115
Първият етаж донякъде може и да е плюс, ако се замислиш в дългосрочен план с идеята да си прекараш старините там. Много по-лесно се носят пликове с покупки/обзавеждане с нови мебели/правене на ремонт и мъкнене на боклука след него/слизане за трудно подвижен човек.
Ако имаш асансьор пликовете се носят еднакво до първи и до 21 ви етаж.
Ремонт се прави на 20 години веднъж и не би ми било водещо в избор на етаж.

По тъмно, по студено, по шумно, по натоварено от всеки по горен етаж.

# 116
Тъй, обаче - в блока, в който сме, асансьорът умря. По-възрастните вече не ги виждам да слизат от горните етажи. Ремонтът е 34000 лв. До тук са дали 7 от 32 апартамента. Я дадат останалите, я не дадат. Ние сме на четвъртия етаж. Когато съм пеша, не мине проблем никакъв. Но с багаж ми е ужасно трудно, съобразявам кога някое дете ще си е вкъщи, че да купя тиквички, моркови, туба с вода...

# 117
А имаш ли представа как се сваля лежащо болен на ръце или с подръчни неща (в одеяло, примерно) - дали 7 етажа по стълбите или 7 стълби до линейката са едно и също? Бърза помощ няма мобилни столове, само носилки. Повечето асансьори не побират носилки. От Бърза помощ идва лекар и мед.сестра, хамали нямат. Можеш нещо да се примолиш, заедно с шофьора на линейката, някак да смъкнете твоя човек 7-8-9 стълби до носилката и линейката. Или жертваш едни 100 лв. и викаш частна линейка - те имат едни столове, които двама от линейката ги носят по стълбите. Но пък нито един от тях не е лекар. И с частната линейка те стоварват пред болница, където почваш да чакаш дали ще ти приемат твоя човек (дали имат места), защото с частната линейка вече не е спешен с Бърза помощ.
Но можеш и да преглътнеш (налага се да го направиш, казвам го от личен опит) да изсипят твоя лежащо болен в едно одеяло на пода на асансьора, за да го вземат с линейката, все пак е за негово добро.

# 118
  • Швейцария
Ние сме на 3 последен етаж без асансьор. Тегаво е. И аз се замислям какво ще правим на старини, но се надявам все до 3 етаж да можем да стигнем.

# 119
То ако можеш да ходиш що годе, бавно и славно ще за замъкнеш до 3-ти етаж. Ама ако съвсем не можеш да ходиш е тегаво. Това извън спешните случаи и покупките.

Общи условия

Активация на акаунт