Обсъждане на имотни обяви - 39

• 26 186
  • 419
  •   4
Отговори
# 180
  • София
О, продават се и още как. В нашата кооперация, която е в същия район, поне половината апартаменти се продадоха, включително възрастна двойка купи на последен или предпоследен етаж, хора на около 70- със сигурност пенсионери и двамата. Аз съм бекрайно свикнала със стълбите, две бебета отгледах нагоре- надолу. Но сега не бих купила апартамент без асансьор, не ставаме по- млади.
Случвало ми се е в годините да се разминавам по стълбите с потенциални купувачи и брокер, който ги убеждаваше, че има проект за асансьор, че сме на финалната права за инсталирането му- казах на хората, че това не е вярно и то не е- просто няма къде да се сложи, не е предвиждано такова пространство.

# 181
  • София
В Герм. съм виждала нови асансьори в стари сгради. Няма нужда от вътрешно пространство - монтирани са на мястото на междуетажните прозорци. Вместо прозорец е направен вход-изход. Предполагам, че е укрепено с железни греди и каквото трябва за да не се напука блока.
Апарт. от обявата не ми хареса. Подозирам, че е усвоена последна плоча и вдигнати тавани. Седи ми като недовършено, недоправено от към терасите.

# 182
  • София
И аз съм виждала такива асансьори, в България и в чужбина. Но има места, на които просто не е възможно да стане, за съжаление при нас е такъв случаят. Или трябва от улицата направо в асансьора да се влезе, без нормална входна врата, което очевидно няма как да стане Simple Smile

# 183
  • София
Панорамните асансьори са добро решение за старите сгради в центъра, не знам защо собствениците не си монтират.
А в Люлин всички си имат Stuck Out Tongue

# 184
  • София
Може би са им скъпи. В 1 блок са 12 - 15 апарт. и трябвад а съберат по-голяма сума. А там масово са по 1 старец на апарт.
Друго си е в моя блок - сумата за ремонт се дели на 110.
Но пък не сме в центъра....
Сложно е навсякъде - последния етаж иска ремонт на покрива, първите да се обнови фоаето,  на средните не им пука.

# 185
В обявата пише, че сградата е 1930г,строителството според мен е зле. Тогава е нямало качествени технологии, материали и стандарт.Всичко допълнително е правено върху компрометирано строителство,същото важи и за бъдещи промени. Ако ВиК инсталацията не е подменяна основно на цялата сграда също е проблем. Асансьора е минус. Иначе апартамента ми харесва, за тотален ремонт, разпределението може малко да се пипне, има гледка, терасата е супер и за мен е плюс.

# 186
  • Вече на светло в София
един и същ апартамент.
https://www.imot.bg/obiava-1c176475813089442-prodava-tristaen-ap … -sofiya-zona-b-18
Продава 3-СТАЕН   
град София, Зона Б-18
Виж карта
369 000 €
721 701.27 лв.
(2 952 €, 5 773.61 лв./m2)
https://www.imot.bg/obiava-1c176579255657606-prodava-tristaen-ap … -sofiya-zona-b-18
Продава 3-СТАЕН   
град София, Зона Б-18
Виж карта
125 000 €
244 478.75 лв.
(1 000 €, 1 955.83 лв./m2)
Грешка или някакъв трик, за който нищо не знам?

# 187
един и същ апартамент.
https://www.imot.bg/obiava-1c176475813089442-prodava-tristaen-ap … -sofiya-zona-b-18
Продава 3-СТАЕН   
град София, Зона Б-18
Виж карта
369 000 €
721 701.27 лв.
(2 952 €, 5 773.61 лв./m2)
https://www.imot.bg/obiava-1c176579255657606-prodava-tristaen-ap … -sofiya-zona-b-18
Продава 3-СТАЕН   
град София, Зона Б-18
Виж карта
125 000 €
244 478.75 лв.
(1 000 €, 1 955.83 лв./m2)
Грешка или някакъв трик, за който нищо не знам?
И в двата линка цената е 369 000 евро.

# 188
По-рано не беше. Явно са поправили.

# 189
Срещала съм всякакви обяви, почти всичките са писани под шаблон - "комуникативно място", "детски градини", "изключително търсена локация" и т.н. Какво означават "артистичен", "предпочитан", "атрактивен" и др. подобни, които леко подсещат за недостатъците ги знаем. В много случаи описанията са пълни с грешки, но такава нелепица отдавна не бях срещала (страхувам се, че това словесно бижу ще изчезне). Ще копирам в скрит текст обявата и снимката на сградата (няма други). Външният вид говори достатъчно, явно са сметнали, че вътрешните снимки ще развалят впечатлението от "красивите дървени капандури". Laughing
Скрит текст:
Агенция АНЖЕЛА предлага за продажба прекрасна вила в село Владо Тричков. Намира се на красиво място с невероятна панорама. Съседните вили са поддържани, с целогодишно живеещи съседи.
Вилата е строена с изключително качествени материали, два основни етажа и един подпокривен. На първия етаж има удобна голяма тераса (веранда), кухня, дневна и спалня. На втория етаж има три спални, също така има стая за гости и на подпокривнуя етаж. Отоплението е с печки на дърва, но също така има вграден в стените отоплителна система на ток. На прозорците има красиви дървени капандури.
Дворът е с правоъгълна форма, с капково напояване. Има барбекю с пещ и място за хранене на въздух.
На приземния етаж е механа, също с камина и обзаведена за зимните дни.
Банята е вътре в къщата на първия етаж, тоалетната е външна с изградена зидана чешма.
Има Христофор, свързан с бидон един тон, както и терена за събиране на вода три тона.
В двора има много цветни храсти, овошки, лозя.
Прекрасно предложение както за целогодишно живеене, така и за ваканционно ползване. При сериозен интерес е възможен разумен коментар на цената.

Цената е 95 х. евро, какъв разумен коментар предлагате?Laughing
линк към самата обява https://www.imot.bg/obiava-1k176587125400664-prodava-vila-oblast … -s-vlado-trichkov

# 190
Здравейте, не съм сигурна дали постът ми е за тук, но имам питане. Гледах обява, която ми привлече вниманието. Намираше се в район, около Зоологическата градина (на снимката). Но въпросът ми е, ако случайно има хора, които живеят там, или наблизо, или ако просто има по-запознати, да изкажат мнение относно миризмата от Зоологическата стига ли до там, особено през летните месеци? Когато съм минавала от там по Кутев и то със кола, се усеща и то доста. Та това ми е едно от големите притеснения в случая.
Ще съм благодарна на всякакви мнения по въпроса, както и за района като цяло!
Скрит текст:

# 191
има Христофор липсва само Колумб Simple Smile

# 192
  • София
То цял етаж липсва, барбар с терасата, камо ли Колумб.

# 193
ми, не ги е открил още Simple Smile

# 194
ми, не ги е открил още Simple Smile
Само с един тон вода, няма да открие кой знае какво.

Общи условия

Активация на акаунт