Обсъждане на имотни обяви - 39

• 25 557
  • 412
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Не беше ли детска градина по комунизма? Къщата, която миналата година пак горя.
Същата.

# 376
Дано се намери кой да я спаси и съживи от тази разруха.

# 377
Детска градина беше, братовчедка ми ходеше в нея (живееше практически на гърба й, но откъм сегашния бул. Васил Левски).
Къщата конструктивно е пред рухване - след години разруха, пожар/и и т.н.  То това беше и целта на упражнението - да рухне, че да си направят проект за висока кооперация.  Не съм убедена, че може конструктивно да се укрепи. Дори Къщата с ягодите, която видимо е в значително по-добро състояние от къщата на Гешов, ще глътне огромна сума пари за укрепване, още преди всякакви тип дизайнерски вътрешни изпълнения.

По този повод се сетих за бившето Китайско посолство до Ялта - когато го продадоха на фирма в зората на демокрацията след реституцията, но с условие да бъде реставрирано в автентичен вид и да не се разрушава за нов строеж (или институциите наложиха тези условия след продажбата, вече не помня), много хора (аз включително) рипах и плачех за красивата сграда. В случая се оказа, че греша. Правилната продажба (с условия) на правилните хора доведоха до това сградата да не е пред рухване и да краси центъра на София.
Дано и хотел (и ресторант) България също да бъдат оправени и отново съживени, с новия собственик.

# 378
За мен това нещо е неспасяемо. И ако се продава с тежестта "паметник на културата за реставриране" не виждам кой ще го купи.

# 379
Паметник на културата (или архитектурата) е със сигурност. То затова целта беше да рухне, че иначе поне имитация на реставрация (тип "вграждане на фасадата") трябва да направят.

Вижте какво става с Нотариата, а той е държавна собственост. И той е оставен толкова години безнадзорен и безпризорен.

# 380
  • София
Ще е паметник на глупостта, ако я закупи общината на тази цена, каквито са и нагласите...

# 381
  • София
Ще е паметник на глупостта, ако я закупи общината на тази цена, каквито са и нагласите...

Ще е паметник на възмездието за всяка допусната глупост и корупция назад в годините. Нали същата тази община продаде къщата на безценица на "свои хора", после нарочно бля 30 години, нека сега се ръсим всички, за да я купим обратно от мутрите, баджанаците и офшорите. Барем някъде, на някого в този град дойде ум в главата. Съдбата на тази къща е срам. И пак по-добре да се купи за масата пари, дето ѝ искат, и да се реставрира за музей или нещо от сорта, отколкото да разрушат/подпалят, да премахнат статута, да теглят поредния кич от калкан до калкан и да си натъпчат бездънните джобове. Или да ѝ зазидат закърпената фасада в бъдещия хотел или каквато друга мутренска приумица им хрумне. Идиоти, сър...

# 382
  • София
Подозирам, че цикълът ще се повтори, затова не го смятам за добра идея...

# 383
Варненци, ако търсите гараж, този е двоен. Laughing

Грабнаме цената  Flushed

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 20:43 от So Lucky*

# 384
  • София
Без Ддс  ли е ? Да го мисля... Joy

# 385
  • Вече на светло в София
https://www.imot.bg/obiava-1b176961226204642-prodava-dvustaen-ap … d-sofiya-zona-b-5
Тези ли ги даваха по телевизията, че са измамили хората, като развалят договора за покупка и после продават същото жилище на по-високи цени?
ИНФИНИТИ ПРОПЪРТИ ООД

# 386
Не. Грийнлайф-пропърти е.

# 387
  • София
Инфинити са именит строител с много изпълнени сгради, включително и емблематични такива.
Ако питаш за конкретната обява защото имаш интерес към нея, то можеш да се довериш.

# 388
  • София
Ние живеем в сграда на Инфинити. Не съм чула нищо лошо, не мога да се оплача и от нашата сграда.  Ако обявата ви устройва, свържете се с тях... . Няма да сгрешите Но са от скъпите строители...

# 389
Цитат
Дано и хотел (и ресторант) България също да бъдат оправени и отново съживени, с новия собственик.
Нямах идея, че нещата са се размърдали. Много харесвах сладкарницата, да зяпам през прозореца. Има ли срок кога, за колко време трябва да го стегнат?

Общи условия

Активация на акаунт