Обсъждане на имотни обяви - 39

• 20 787
  • 351
  •   1
Отговори
# 45
Тази уличка е чудесна. Имам приятелка, която живее на нея.
И аз мисля, че банята не е за снимка, затова я няма показана.
Цената не мога да я коментирам, висока-ниска, реалната ще бъде тази, на която се намери купувач.

# 46
Реалната цена е максимум €250 000. Ако апартаментът НЕ се продаде до една година,това ще е доказателство,че цената му е силно надута...

# 47
За 250 сигурно аз бих го купил, дето не го искам изобщо.
Това е много по-голям апартамент от съвременните 2ст, дето вървят по 250к Е. Прозорците са малко малки за моя вкус. Иначе помещенията са огромни.
Но трябва да се извика инженер, да се види какво може да се бутне излишно и какви нови стени ще се сложат. После дизайнер.
Над гаражи е кофти конфигурация. И северен.
Гледам снимката, пред гаражите има и свод. Дето охлажда още по-зле.
Ще има нужда от сериозна изолация.
Има място за поне 2 спални по 12квм, холокухня 25квм, баня и дори антре. А са и 2 ап на етаж с общи части. Вероятно без асансьор.

# 48
Дани, в тези стари кооперации бутането на стени е по-проблематично, доста от тях са носещи. В НС е друга концепцията - бетонни колони като носеща конструкция, а тухлените стени са само преградни. Въпреки че и в НС местенето на преградните стени сигурно не е безпроблемно - все пак те тежат, натоварват плочите.

За експерименталните блокове едно време се говореше, че вътрешните стени могат да се местят. Как е на практика - не знам.

# 49
Това ясно, затова инженер ще каже. Нямам предвид цели стени, а някакви части.
Например, гледам един зидан плот, не му виждам приложението.
Че и в 2те стаи продължава.
Той е обаче точно на линията на фасадната стена на гаражите. Т.е. може и той да е носещ, колкото и странна форма да има.
Може и печка да е, откъм малката стая.

# 50
  • Вече на светло в София
Да обсъдим тази обява. https://www.imot.bg/obiava-1c176261176673786-prodava-tristaen-ap … l-transki-maystor
Мнение за квартала? Мнения за вида на конструкцията на къщата - гредоред? Дали  има канализация там? Заслужава ли си? За лично ползване, не за инвестиция

# 51
  • София
За мене не си заслужава къщата.
Но аз не обичам къщи, страх ме е да не влезе животно или човек вътре.
А и иска повече поддръжка от апартамент - не искам трудности.
Но пък други хора мечтаят да живеят в къща с двор.

# 52
  • София
Не. Къща на 90 години почти никога не би си заслужавала в земетръсни райони. Отделно мястото е лошо, с контингент наоколо.

# 53
Страхотна е тази къща! Дворът има и зеленина, обаче основно е покрит с павета, така че си намаляваш нуждата да косиш и изхвърляш трева и растения. Вътре е идеална. Ако искаш да не живееш с комшии, ами да си тропаш както искаш и да не ти дишат във врата, ти е нужна къща. За цигани, нз наистина, какво е положението в региона. Йо за имот, изглежда много добре.

# 54
  • София
Права е Румката,  къщата е страхотна, купувайте я. Това е базата преди боята

https://www.google.com/maps/place/%D0%B6.%D0%BA.+%D0%A0%D0%B0%D0 … MDSoASAFQAw%3D%3D

Страхотна е.... била...

# 55
Прилично е ремонтирана вътре.

Земята е споделена. Пише 175квм идеални части.
Това е кофти. Реално нищо не можеш да правиш без съгласие на незнайно кого. Все едно купуваш етаж от къща (почти).
Освен това, земята е малко.
Т.е. липсва переспектива.
Иначе, да се живее в сегашното положение и съседи е въпрос на вкус. Цената не е висока.

# 56
  • Вече на светло в София
Как мислите дали може да се получи частичен кредит за покупката при положение че е гредоред

# 57
Как мислите дали може да се получи частичен кредит за покупката при положение че е гредоред
Обърнете се към някоя от големите оценителски фирми и те ще Ви насочат ако има банка, с която работят и финансира такива сгради. Те имат пряк послед и информация, не служителките в банковите клонове на гише. Като цяло % на кредита ще падне и от факта, че е строена 1930 - 1939 г.

Относно двора е добре да се провери със сигурност. Може да си е техен, а описанието да е подвеждащо, знам ли...

# 58
Това редова къща ли е? Ако за тях става въпрос цяла Нидерландия и Великобритания живеят в подобни редови къщи и повечето местни не искат да чуят да са в блок, там ги предпочитат пред блокове, явно все пак част от минусите на кафезите ги няма, въпреки, че делиш поне една страна с друга къща. В Англия някои дори вървят за по милион паунда, но наистина там са облагодетелствани с липса на земетресения. Трябва да се обследва конструкцията от специалист. Но от 1938 година е издържала на много земетресения, включително някоко доста силни такива. Но не е била и толкова стара тогава.

Щеше да бъде добре в днешно време у нас да се строяха повече редови къщи, вместо тези блокчета навсякъде. Онези грозните и надценените в Лозен парк на края на света не ги броя, смешно е за редова къща из полето да искаш сума като за самостоятелна в града.

Хубавото на конкретната е, че май има съседи само от едната страна.

# 59
  • Вече на светло в София
Да редова къща е. Лошото е че  в НАГ пише че имота е публична собственост. Може би ще я видим и ще направим консултация с адвокат.

Общи условия

Активация на акаунт