Обсъждане на имотни обяви - 39

• 21 011
  • 356
  •   1
Отговори
# 90
Един здрав и поддържан гредоред  за еднофамилна къща не е проблем, според мен. Но бих казала така - ако еднофамилната къща-гредоред е на добра локация, тогава си заслужава, заради локацията. А тази локация не е привлекателна, заради близостта на махали.
Това ми прилича на т.нар. от американците (и англичаните) town house. Залепени една за друга на калкан, с малко индивидуално заградено дворче отзад. То си е написано в обявата - 175 кв. м. в идеални части. Това звучи юридически абсурдно - идеалните части най-често са в прости дроби, примерно, 1/3, 1/28 и подобни. Има и в десетични дроби, от времето на социализма, но това е подробност. Щом са идеални части, те не са реални. Нямаш реални 200 кв.м. от 600 кв.м. - 1/3 ид.ч. Имаш гола собственост, не реално определена площ с граници. Разбрали са се да си заградят дворчетата и всеки да си ги ползва индивидуално. Може да е устна уговорка (най-често), много рядко има юридически изрядно оформен документ за това съгласие между всички СЪсобственици с идеални части. За всяко действие, засягащо земята (дворчето), включително за вида ограда и т.н. трябва да искаш съгласието на останалите съсобственици. Защото един да се заяде и да подаде жалба-и угасваш. Защото земята е в идеална съсобственост, не можеш да я ползваш както решиш без съгласието на останалите.

# 91
Трябва задължително добър и скептичен адвокат да го огледа.
На първо време, ок.
Ама ако се наложи събаряне и строеж, ако има пожар?
Кой ще има права и какво ще се строи.
Скрили са цената от обявата.

Принципно наемателят не е проблем да дадат документите за оглед.
Ама защо ли си мисля, че няма да ги дадат.

Опасно е това задържане, задържане и после изведнъж да се пришпорят нещата, ама то имало 10 кандидата. И човек може да влезе в сделка прибързано, с подводни камъни.

# 92
  • Швейцария
Какво мислите за тази обява? Това е апартаментът над моя, ремонт не е правен от поне 40 години. Едната спалня е преходна, т.е. слята е с хола, няма стена.
https://www.imot.bg/obiava-1c176296375649966-prodava-tristaen-ap … -nikolay-kopernik

# 93
Какво мислите за тази обява? Това е апартаментът над моя, ремонт не е правен от поне 40 години. Едната спалня е преходна, т.е. слята е с хола, няма стена.
https://www.imot.bg/obiava-1c176296375649966-prodava-tristaen-ap … -nikolay-kopernik
Мисля, че ще се продаде ако е до хотел Плиска. Цената няма да падне под 255000-260000 според мен. Може да стане чудесен апартамент с две самостоятелни спални. Ако квадратурата е 95 кв.м., то ще е достатъчно просторно.
Много е светъл; мокрото помещение има прозорец, което е по-често рядкост; закритата тераса на кухнята гледам е с вътрешни зидове, което е плюс при вкарването му към тази стая. Ще остане с един доста приличен по размер балкон към дневната, което е чудесно. Паркетът е супер бонус!
Пише, че е саниран, но има проблем с едната външна стена в спалнята, което би му смъкнало цената ако купувачите не са убедени, че проблемът е решен и ако въобще е решен... В мокрото помещение пак има мухъл или нещо от сорта, което навежда на мисълта за проблем с вентилацията, а има прозорец. Може термомост да има някакъв.

Обявата е направена много добре.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 11:34 от drago_2008

# 94
  • Швейцария
До Плиска е, да. Аз не че съм тръгнала да продавам моя, но той е в доста по-добро състояние и частично ремонтиран. Сигурно мога да му искам 320-350 000.

# 95
Щом този е на втори етаж, значи вашият е на първи. Не е задължително да има по-голям интерес. Купувачите така или иначе ще ремонтират по свой вкус.

# 96
Любопитно ми е Вие преградили ли сте спалнята?
Чудя се - ако искаш помещението на юг да е хол, как може да се направи непреходно - жертваш малко от "спалнята" (която сега е хол) за да направиш коридор?

# 97
  • София
За мене няма проблем с прехода хол-спалня. 60те години така ги строяха. Проблем е, че преди да го снимат и да се разпространи не са маскирали мухъла.
Ремонта не е фактор -  всеки ще си направи както го реши.

# 98
  • Швейцария
Aз не съм преградила, защото спя там само когато съм в БГ.

# 99
100 евра отгоре, само щото е "в по-добро състояние е абсурд", 1ет отделно.
Реално един голям ремонт, с къртене, нова замазка и шпакловане повече от 30к Е не ми се вярва да излезе. Говорим икономично, без ексцесии с 2 ката окачени тавани с чупки, скрити лентови осветления, скрити казанчета и тн и тн. И да не си лаик с майсторите.
А едва ли вашето е на такова "новоремонтирано" ниво.

Даже може да извадите 10% заради 1я етаж на тази цена.

Ако се прегради спалнята, холът става малък, освен преходен. Може да се измести стената и да се смали спалнята, но трябва да се запази опората на сегашния зид, с някаква арка.

# 100
Ако дневната е достатъчно голяма за да се поберат и диван, и трапезарна маса, не е толкова проблем преходът. Ама и тесен хол и преходна спалня си става компромис. Но пък има двойки, които живеят сами и им трябва кабинет, или нещо такова, и става супер. Локацията е хубава.

# 101
За апартамента на първия етаж - в България 1 ет. обикновено е по-евтин, тъй като търсенето е по-малко. Имайте го предвид. Но ако съобразите цената, ще намерите купувач.

Била съм на квартира в същия като разпределение апартамент, на няколко пресечки по-навътре, в посока Жендов. Много удобен апартамент беше, пак на втори етаж.

# 102
  • София
Цял ден нещо ме гложди и не мога да разбера какво

https://www.imot.bg/obiava-1c175398046764429-prodava-tristaen-ap … ya-hadzhi-dimitar

# 103

Имаше един виц Grinning

Пиян клиент чете сметката в ресторанта:
2 водки - 2.60
салата - 1.30
ако мине - 2.50
4 бири - 3.60
Вика келнера:
- Какво е това "ако мине"?
- Е, не мина...

# 104
Когато си купувах първия личен апартамент през 2006-та ми казваха "първи и последен етаж не се купува никога".
Това си ми остана в главата, като с вретемо осъзнах че последен етаж всъщност има много предимства. Но за първия си останах с мнението, че не се купува, ако не е за инвестиция и на съобразена (занижена) цена.

Копторката в Гео Милев ми харесва. Големи просторни помещения, правилни форми, възможност за развихряне с ремонта...Обаче 30К евро не вярвам да стигнат.

Общи условия

Активация на акаунт