Обсъждане на имотни обяви - 39

• 23 913
  • 398
  •   5
Отговори
# 390
То сградата е знакова. Много известни личности в историята са си пили там кафето...Дано не съм се объркала, че сградата е отново продадена и най-актуалният собственик почва ремонт на хотела и цялата сграда.
А освен  сладкарницата, в хотела има и 2 малки конферентни зали, които са изключително удобни, перфектно проектирани (за разлика от конферентни зали в други по-нови хотели).

# 391
  • София
Актуалният собственик си е същият от преди 10 години, вносителят на Лаваца. Просто не му се получи да надстрои сградата с два етажа и хотелът си стоя толкова време затворен.
Сега ще строят сграда на ъгъла между ББР и Филхармонията.

# 392
Къщата на Гешов, на Патриарха - има снимка и отгоре... Положението е много-много зле...

https://www.mediapool.bg/stolichnata-obshtina-shte-uchastva-v-ta … v-news379724.html

# 393
  • София
Че то и в обявлението има описание на състояните на сградата:
Цитат
"Покривът е изцяло унищожен. На места има пробив в плочата между втори и тавански етаж. Липсва стълбище между първи и втори етаж, както и между втори и тавански етаж."
Пише си го най-долу и се вижда от снимките! Реставрацията ще излезе поне на двойна цена.

# 394
То пак хубаво, все някой ще плати, но ако разрешат само полурестварация, тоест да върнат интериора и екстериора, но с нови материали, системи, технологии... Защото при Къщата с ягодите май това беше проблемът - искали да се реставрира в автентичен вид, което даже не беше технически възможно.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 10:20 от Черна станция

# 395
НЕконструктивният проблем е, че софиянци нямат увереност, че ако се дадат тези немалко пари, нещата ще се оправят. Всички знаем колко бърза е администрацията на СО, колко безспорни са обществените поръчки и т.н. Защото дори СО да купи къщата, всички дейности по укрепване и възстановяване минават през обществени поръчки. За мен всички си правят ПР, че милеят за града.
Казвам това, въпреки че много ми е мъчно за тази къща и много ме е яд, че е в това състояние.

Допълвам - няколко пъти имаше питане за дълго необитаемата кооперация до СМГ.
Попаднах на обява за продажба, по визуализациите се вижда, че фасадата и балконите се модернизират, в сравнение с досегашното състояние. Брокерското описание направо разплаква, но ние сме свикнали.
https://www.imot.bg/obiava-1b176641037505944-prodava-dvustaen-ap … -tsentar-ul-iskar

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 11:06 от man_darin_ka

# 396
Вчера минах от там, но не огледах добре. С чадър, изморена, не ми беше до това. Белите плочки не ми харесват, но това да и е кусура. Предишният по-тъмен цвят беше по-добре. Една врата като към гараж, или вътрешен двор, тип ковано желязо в ужасно състояние. Така стояла необитаема 20г. тази сграда, ми се вижда притеснителна, въпреки реновацията. Поради тази причина мисля, че е скъпо. Иначе локацията е супер. Най-вече, че е в ''близост до Ал. Невски''. Wink Какво от това? Все едно, че масово народа ходи там на литургии.

# 397
Както съм споменавала, според мен няма да види Акт16. Очаквам септември месец много прекарани хора, които са купили там апартаменти, но да видим.
Описанието на брокерите е тамън като за шарани. Като четеш оставяш с впечатление, че все още се строи, а не е там необитаема от над 20г…

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 22:21 от Rimmona

# 398
  • София
Инфинити започват поредна сграда в близост до жп линии, които много хора избягват. Тук :

Сградата е Amaru и в продажба на сайта им. Но не виждам цени, пък ми беше любопитно.

Общи условия

Активация на акаунт