Вечерният час

• 935
  • 23
  •   3
Отговори
# 15
Реално аз тук единствено проблем виждам в това че е излязла и не е казала.

# 16
Дъщеря ми е на 15 години и много рядко излиза. Домошарка е. Сега на Хелуин излизаха с приятели и с едно момиче спаха и двата дни с нас. Бях и казала да се прибере на 31 в разумни граници, но не съм ги очертавала. Към 11 се прибраха. На 1.11 пак излизаха, този път не и бях казвала даже нищо и се прибра в 22:40. Бяха ги канили на дискотека, но не са искали да ходят. Разказа ми с кого са се запознали, как 18 годишните момчета са им предложили да са придружители. Направи един коментар, за който и се скарах. Майката на еди кой си не го пуска, защо не я е излъгал, че отива при друг. При което я попитах тя така ли смята да прави и ми отговори "Не, никога. Ти не си такава.  Ти нито ме ограничаваш, нито ми се караш и ми се доверяваш. Затова нямам тайни"
Нейна съученичка я държат много изкъсо. Излиза само по светло. Оказа се гадже на комшийчето. Лъже техните, че е при приятелка. Ами ето до какво води липсата на доверие към детето и от детето към нас.
Аз на 15 ходех по купони, натисках се с момчета, не се застоявах в нас. Пък си станах човек.

Детето е сгрешило, че е трябвало да се помоли за по-късен час по изключение. Но не е кой знае какво провинение. Все пак сега са тийнейджъри и им се живее.

# 17
  • пустинята Гоби
Между това да контролираш детето си и да има правила, които трябва да се спазват има един билюк разлика.

Съвсем адекватно родителско отношение виждам тук, не е нормално 14 годишни да се мотат из центъра без ограничение след 22 часа. Моето дете е на 13, не излиза вечер, ама обикаля целия град с приятели. Двама негови приятели ги бяха заплашили и обрали посред бял ден преди два месеца, така че държа да знам къде ходи и кога ще се прибере. Свободата е едно, свободията съвсем друго!

# 18
  • варна
Като чуя някои да ми казва че на 15 е ходил по купони и се е натискал .Някои хора имат късмет ,въпреки буйната им младост живота им се е развил нормално .
На наши приятели дъщеря им беше бремена на абитуриенския си бал от 20 г по голям от нея .Пожелавам им щастие ,но някак си не искам да разчитам ма случайности в този живот .

# 19
Като чуя някои да ми казва че на 15 е ходил по купони и се е натискал .Някои хора имат късмет ,въпреки буйната им младост живота им се е развил нормално .
На наши приятели дъщеря им беше бремена на абитуриенския си бал от 20 г по голям от нея .Пожелавам им щастие ,но някак си не искам да разчитам ма случайности в този живот .
сина ми от 13/14 годишен ходи по купони като ни няма вкъщи се събират с приятели цяла нощ седят нормално е да имат и банкетна култура.След тях вярно е хаос от бутилки, фасове, опаковки, кенчета и трохи.Сега е на 16 преди няколко седмици се бяха събирали вкъщи 3 нощи подред ама си изчисти че ми беше пратил снимки и се уплаших , естествено дадохме му 200лв за тия дни изхарчи ги за алкохол и цигари ядене добре че е баба му да им купи мръвки и мезета.

# 20
  • пустинята Гоби
Мислех, че темата е сериозна, но няма лошо да се посмеем.

# 21
След тях вярно е хаос от бутилки, фасове, опаковки, кенчета и трохи.

Лоша ти е компанията, момче. (Не вярвам, че пише родител.) Не се прави така.
Главното правило при домашните купони е на сутринта всичко да е почистено, съдове, чаши – измити, боклукът събран и изхвърлен. Може да не е идеално, но е важно да изринете кочината след вас. Ако не заради себе си, то поне от благодарност към домакините, които са ви предоставили терена.
Друго важно правило е да предупредите съседите. Ако знаят, че ще има купон, са по-малко склонни да викат полиция посред нощ.
И трето, ако все пак сте попрекалили, хубаво е на другия ден да минете с кутия бонбони и да се извините на същите тези съседи, че не сте ги оставили да спят цяла нощ.
Като бързате да пораснете, научете се и да носите отговорност за действията си.

# 22
Предупредени или не, съседите не са длъжни да им търпят дънданиите. Хората имат право да спят нощем, еле пък като са на работа на другия ден.

# 23
  • София
Помня как оставих дъщерята да си прави 16ти РД сама у нас. След това всичко беше изчистено до блясък. Обаче каза, че никога повече няма да прави парти вкъщи. 🤣 И си спази обещанието.

Общи условия

Активация на акаунт