BIG BROTHER 7 - тема 7 (03.11. - 09.11.)

• 21 637
  • 979
  •   24
Отговори
# 960
  • София
Е, и? Елена си е изказала мнението. Ти, Есме, както и всички във форума (не изключвам себе си), също сме изказвали мнение, често грозно и обидно, по адрес на много от участниците. Защо за нас е позволено, а за нея - не? Или понеже е в ефир, трябва да си мълчи? Тогава пък ще ревнем, че е фалшива. Няма угодия. Явно просто трябва да разказваш сълзливи истории и да повтаряш колко си неразбран, за да те харесат. Ами, ако такива дребни манипулации водят до победата, явно Сияна си е избрала правилната стратегия. Аз предпочитам стратегията на Котов например, който не иска да буди съжаление, а залага на качествата си.
+1000 👍

На Елена не е позволено да коментира и да се опълчва срещу фалша. Всичко казано, автоматично се обръща срещу нея. Живеем в общество на фалшиви хора с фалшив външен вид, с фалшиво прикрито поведение и всеки опит за изкарване наяве на този фалш, не се приема добре. Хората предпочитат фалшиво мяукане,  отколкото откровената истина. .за съжаление..Когато човек е истински, той си има кусури и те се виждат, а ето че в Сияна почти никой не вижда тези отрицателни черти, което говори колко е "истинска"...

# 961
Сияна си извоюва да е в топ 3 - любовни сюжети, изкара се жертва, предизвика най-големите панаири в къщата, а след това изкараха и личната й история. Според вас обявяването на тази история от ББ самосиндикално ли се е случило по негова инициатива, или е било говорено с нея по време на кастингите или вече в Къщата, дали е съгласна това да се коментира?
Иначе щеше да е просто едно момиче с корекции, изхвърчало първите седмици. Щеше да бъде номинирана, много вероятно, защото не пипва нищо в къщата или защото й завиждат жените, но щеше да попадне на номинация и да я изгонят.
Колко и цинично да звучи и аз съм на мнение, че "малката" си плете кошничката с подръчни материали. Значи ако въпросната история не е била обсъждана, или пък от продукцията се бяха добрали до тази информация самостоятелно, нали е ясно каква щеше да е реакцията на Сияна, когато я питаха дали е била жертва на насилие, а после и в изповедалнята. За мен лично или е било обсъдено предварително и то на много по-ранен етап, или малката е споделила информацията с ясното съзнание, че с голяма вероятност тя ще бъде поставена на масата. Изобщо тя с такова спокойствие "обсъди" случилото се, че остави много сериозни съмнения у мен. Но аз съм си циничен, с годините все повече. И ще се повторя, но винаги бих подкрепил момиче, преживяло подобно нещо - но не и в подобен тип предаване, не и когато има парична награда. И като съм почнал - според мен малкият хитрец Давид надсвирва дори и Сияна, ама много си го бива. И действа всички по възможно най-сладкия начин. Лошо няма, в тази игра тези неща са позволени. Никъде не пише, че нямаш правото да се изкарваш жертва. Миналата година Марио, тази година Сияна. Марио игра добре, Сияна също си я бива. А Давид се изкара и жертва, и живеещ на ръба на бедността, и непоправим романтик и т.н. Между другото, за годините си това момче е екстра и вярно е голям сладур. Но не е моя фаворит.
На Елена не е позволено да коментира и да се опълчва срещу фалша. Всичко казано, автоматично се обръща срещу нея. Живеем в общество на фалшиви хора с фалшив външен вид, с фалшиво прикрито поведение и всеки опит за изкарване наяве на този фалш, не се приема добре. Хората предпочитат фалшиво мяукане,  отколкото откровената истина. .за съжаление..Когато човек е истински, той си има кусури и те се виждат, а ето че в Сияна почти никой не вижда тези отрицателни черти, което говори колко е "истинска"...
Предполагам всички са гледали по някоя и друга серия на "Черното огледало". Като сбъднато пророчество са и засягат същото. Една от сериите се отнасяше точно за реалититата, беше брутална.

# 962
  • София
Паранормалният се надгради...издържа два месеца без мама, верно че орева орталъка,  но издържа 😆

# 963
Паранормалният се надгради...издържа два месеца без мама, верно че орева орталъка,  но издържа 😆
Той е силен и психически издръжлив човек. Trollface

# 964
  • Сф
Може би самоизалацията им идва в повече.  Сияна изобщо не ме впечатлява. Опитва се да създаде образ на скромно и ранимо момиче, но самоопределянето и за най- красивата в къщата, пошлата показност в инстаграм, заниманията и в реалния живот съвсем не кореспондират с този образ. Едно съвпада- нищо не прави в къщата според другите за колектива, а малко или много трябва да се съобразяваш в група, нищо не прави и навън. Е, вероятно и гледа да се усуква около мъже в търсене на правилния. Пълно е с такива девойки. Елена според мен е същия люлински типаж, ама вече обиграна, поизяла някой и друг шамар от живота и улегнала с годините. То оттам и насъбраната злоба и мерене кой е по- по- най. Ще гласувам за Котов за победител. Поне е учил достатъчно и има смислени амбиции подкрепени на съответната  база и е открит. Друг е въпроса, ако стане политик какво лайно ще е. За съжаление Давид ми е потаен някак си, неясен иначе много ми харесва характера му от това,  което показва. Прилича ми на мой познат ,който беше дошъл тук в търсене на нови усещания и израстване. Но той свиреше и учеше, смисъл развиваше се постоянно. И той отвори школа с приятелката си българка
 в началото и тн.
Интересно  решение да вкарат тъпата Овца обратно. Вероятно разчитат тя да провокира и да промени нагласите за гласуване. Но към кого? Защото все пак виждаме една част от нещата вътре. Например Цецо хич не го даваха. Той също си тръгна неизгонен от публиката ,нали? Иван пък го държаха дълго въпреки агресията. Голям фарс е този сезон и режисура
на реалити формат. ББ и той се меси много и накланя везните както иска.

# 965
Давид няма никакъв шанс срещу Котов, току-що проверих групите във ФБ и 80% от всички постове са за него.

# 966
Е, и? Елена си е изказала мнението. Ти, Есме, както и всички във форума (не изключвам себе си), също сме изказвали мнение, често грозно и обидно, по адрес на много от участниците. Защо за нас е позволено, а за нея - не? Или понеже е в ефир, трябва да си мълчи? Тогава пък ще ревнем, че е фалшива. Няма угодия. Явно просто трябва да разказваш сълзливи истории и да повтаряш колко си неразбран, за да те харесат. Ами, ако такива дребни манипулации водят до победата, явно Сияна си е избрала правилната стратегия. Аз предпочитам стратегията на Котов например, който не иска да буди съжаление, а залага на качествата си.
+1000 👍

На Елена не е позволено да коментира и да се опълчва срещу фалша. Всичко казано, автоматично се обръща срещу нея. Живеем в общество на фалшиви хора с фалшив външен вид, с фалшиво прикрито поведение и всеки опит за изкарване наяве на този фалш, не се приема добре. Хората предпочитат фалшиво мяукане,  отколкото откровената истина. .за съжаление..Когато човек е истински, той си има кусури и те се виждат, а ето че в Сияна почти никой не вижда тези отрицателни черти, което говори колко е "истинска"...
Тук няма да се съглася с Вас. Никой не е забранил на Елена да коментира, стига това да добре аргументирано и когато ти самия си чист пред себе си, че не си като човека, който нападаш. "Който е без грях, нека пръв хвърли камък" важи в пълна сила за този случай. Самата тя си призна, че живяла живота на Сияна на нейната възраст. И ако помните каза, че после живота й се е стекъл по-друг начин, което навежда на мисълта, че не е толкова нейния избор, колкото външни обстоятелства. Когато спорът е смислен и аргументиран, никой няма да е упрекне. Нейният беше на махленско ниво. Защо никой не упреква Котов, когато си изказва мнението - защото е подплатено със здрава обоснова и поднесено интелигентно.
Елена развенчавала фалша, като казвала истината. Коя истина - нейната, такава каквато тя я вижда... Тя ли е най-големият коректив и съдник на Сияна. Щото приятелката  Ебру е много читав човек. Тук не виждам казване на истината, двойни стандарти. Споровете не са били проблем за публиката, стига да са далеч от битовизмите, окалянето на дадена личност с грозни епитети и празното крякане.

# 967
  • SF
Е, и? Елена си е изказала мнението. Ти, Есме, както и всички във форума (не изключвам себе си), също сме изказвали мнение, често грозно и обидно, по адрес на много от участниците. Защо за нас е позволено, а за нея - не? Или понеже е в ефир, трябва да си мълчи?

Не знам защо трябва да отговарям на тези въпроси. Никъде, никъде, никъде няма да срещнеш нещо, написано от мен, което поне малко да намеква, че не им е позволено да изказват мнение. Това на първо място изключително много противоречи  очакванията ми към предаването, което гледам.
Аз си правя изводи за хората според мисленето им и начина им на общуване, разсъждания, познания. Според това, което показват - и чорапите в това число, разбира се, но повече ги слушам какво приказват/пишат.
Така че, аз да искам те да мълчат.... сакън!
Аз казвам какво мисля за тяхното мислене. Ако мислят/знаят, че Земята е плоска, аз коментирам как на мене ми се струва това. И НЕ КАЗВАМ да не мислят, че Земята е плоска. Нека го мислят! И не казвам да си мълчат по въпроса - нека го споделят!
Така че, на въпросите от цитата, няма как да ти отговоря. Те не съвпадат с моята морална гледна точка. Не искам никой да мълчи, да не споделя и да оставя продукцията без материал за излъчване.

# 968
Тук няма да се съглася с Вас. Никой не е забранил на Елена да коментира, стига това да добре аргументирано и когато ти самия си чист пред себе си, че не си като човека, който нападаш. "Който е без грях, нека пръв хвърли камък" важи в пълна сила за този случай. Самата тя си призна, че живяла живота на Сияна на нейната възраст. И ако помните каза, че после живота й се е стекъл по-друг начин, което навежда на мисълта, че не е толкова нейния избор, колкото външни обстоятелства. Когато спорът е смислен и аргументиран, никой няма да е упрекне. Нейният беше на махленско ниво. Защо никой не упреква Котов, когато си изказва мнението - защото е подплатено със здрава обоснова и поднесено интелигентно.
Не е точно така. Котов стратегически си подбира на кой да каже истината в очите и на кой не. Много добре знае какви са нагласите на зрителите, защото цяла седмица (и то на два пъти) имаше възможност да наблюдава останалите като такъв. Разбира се, че ще тръгне срещу Иван, Калин, Каспър и т.н., защото така излиза, че той е принципен, морален и честен. Но независимо какво е истинското му мнение, той няма да си позволи да говори зле за Давид, Сияна - хора, които са възприемани добре от публиката и той много ясно осъзнава, че коментарите по техен адрес (било то и справедливи) може да са автогол. Има си стратегия и я играе умело - неслучайно обърна палачинката с Биг Брадър след мисията “Галеник” - усети, че ако не смечки тона, ще го прецакат.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 15:01 от Lilly_85

# 969
  • София
Котов влезе мноого по-късно и знае как да общува с всеки..Това честно ли е??? Че е интелигентен няма спор, но не е с равен старт, беше ги опознал, знаеше какви са коментарите отвън и стратегически ги използва!

Щом кусурът на Елена е да е махленска клюкарка, нека така да бъде! Това е истина. Но още по-потресаващият кусур за мен е да се гологъзиш в национален ефир, да сваляш непознати, да им казваш, че ги обичаш и да спиш в чуждо мъжко легло... Мързелуването и готованството изобщо няма да ги споменавам Trollface

# 970
  • SF
Ясно да го напиша, за да спра спама. Може някой да не се е изразил правилно, може и аз да не съм се изразила правилно, но благодарение на мнението на Елена, аз не харесвам Елена. Не съм искала да не го изказва.
А моето мнение е, че Елена нахули Сияна, без причина.
И моето мнение е, че Сияна много овладяно не отвърна по същия грозен и неприятен начин на Елена, а я остави да бъде просто една празнодумка, която вече съжалява за собственото си мнение и затова, че го е изказала. Въпреки форумната забрана да го прави. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Нея я е яд много повече от мене, че е изразявала мнение.

Същото мнение и поведение, което показа към Сияна, защото е по-тихичка и по-безопасна да  стовариш и мнението, и поведението върху нея, ако го беше насочила към Ебру, 1. щеше да бъде поне истина и 2. нямаше да се размине тихо и кротко с прегръдки и извинения. Ебру щеше да покаже що е то сиганска кръв и ярост.

# 971
Котов влезе мноого по-късно и знае как да общува с всеки..Това честно ли е??? Че е интелигентен няма спор, но не е с равен старт, беше ги опознал, знаеше какви са коментарите отвън и стратегически ги използва!

Щом кусурът на Елена е да е махленска клюкарка, нека така да бъде! Това е истина. Но още по-потресаващият кусур за мен е да се гологъзиш в национален ефир, да сваляш непознати, да им казваш, че ги обичаш и да спиш в чуждо мъжко легло... Мързелуването и готованството изобщо няма да ги споменавам Trollface
Хайде, вече да спрем да осъждаме хората само по видяното за пет минути. Отдавна това предаване се прослави с част от грехове на света и когато те снимат 24 часа, сигурно може да те засекат и гол. На  партита и Мина, и Лена, и Сияна си показваха вторичните полови белези, че някои от тях си ги пипаха. Да съдим само Сияна си чиста проба лицемерие, а не казване на истина. Отдавна не ни прави впечатление атрактивното облекло на никого. Те всички дами, във визитките си бяха и предизвикателно облечени и с леко поведение - да си го кажем честно. Та този ви довод издиша отвсякъде.  Тя и Лили Иванова се снима за "Плейбой" преди доста години, но никой не я упрекна затова, че беше и на доста по-голяма възраст. Приеха го, като част от артистичното и амплоа.
Да не се прави на по- чисти от папата. Чиста женска завист и злоба си беше Ебруелиното поведение и на Мина. Хората го усетиха и затова настръхнаха срещу тях.

# 972
  • София
Хайде, вече да спрем да осъждаме хората само по видяното за пет минути. Отдавна това предаване се прослави с част от грехове на света и когато те снимат 24 часа, сигурно може да те засекат и гол. На  партита и Мина, и Лена, и Сияна си показваха вторичните полови белези, че някои от тях си ги пипаха. Да съдим само Сияна си чиста проба лицемерие, а не казване на истина. Отдавна не ни прави впечатление атрактивното облекло на никого. Те всички дами, във визитките си бяха и предизвикателно облечени и с леко поведение - да си го кажем честно. Та този ви довод издиша отвсякъде.  Тя и Лили Иванова се снима за "Плейбой" преди доста години, но никой не я упрекна затова, че беше и на доста по-голяма възраст. Приеха го, като част от артистичното и амплоа.
Да не се прави на по- чисти от папата.
Не за 5 минути..може и от видяното за 5 секунди човек да придобие впечатление. Абсолютно осъждам и другите 2 патици, които показваха интимностите си. Сияна имаше и друга проява, не беше само тази..или сте я пропуснали?  Но как пък не ги видяхме голите части на Елена, на Цветка, на мъжете??? Така както миналата година Марио разтваряше кърпата пред всички, като последния ексхибиционист.. НЕ, не може да ги видим случайно, освен ако те не искат!

# 973
Абе хора, те ПАРИ са давали за тези импланти, болки са търпели, Вие протестирате що си ги показват. Еми ей за това - всички да им се порадват???!!!!

# 974
Да не се прави на по- чисти от папата.
Не за 5 минути..може и от видяното за 5 секунди човек да придобие впечатление. Абсолютно осъждам и другите 2 патици, които показваха интимностите си. Сияна имаше и друга проява, не беше само тази..или сте я пропуснали?  Но как пък не ги видяхме голите части на Елена, на Цветка, на мъжете??? Така както миналата година Марио разтваряше кърпата пред всички, като последния ексхибиционист.. НЕ, не може да ги видим случайно, освен ако те не искат!
Аз гледам предаването от последните две седмици, така че не споря за показаното в предходните серии поведение на Сияна. Но въпреки това  не вярвам да е било нещо много смущаващо. В това предаване и се.с се виждало и разводи, и любови и прочие моменти, които го правят такова каквото е. Тези, които защитават Елена, да видят отново визитката й големите и заявки, и тогава пак ще говорим.

Общи условия

Активация на акаунт