Колко време оправяте косата си сутрин?

• 1 353
  • 42
  •   1
Отговори
Привет, прекрасни 🌺
Колко време ви отнема сутрин да си оформите косата? Аз обичам да я къдря с метка и сешоар, което може да отнеме до 40 минути хаха. Но предпочитам да стана един час по-рано отколкото да ходя като кукувица 🐣

# 1
  • София
В повечето случаи малко, просто я сресвам с топла четка и става горе-долу изправена. В къдренето не ме бива особено. Ако трябва и да я суша със сешоар, поне 20-30 минути, но това предпочитам вечерта да го правя, сутрин нямам енергия.

# 2
До 5 секунди.

# 3
  • София
В ден за миене - около час. В другите дни - около минута.

# 4
Ставам, сресвам се. Ако съм спала предишната вечер с влажна коса - добавям още 10 секунди да я вържа на опашка. Шансът да ставам с 40 минути по-рано от сън, за да седя и да оформям коса сутрин дори не е 0, направо си е отрицателен.
За излизане ако съм в настроение - 20 минути да я мина с пресата за изправяне набързо, което настроение се случва горе-долу 5-6 пъти годишно.

# 5
Когато се къпя ми отнема 40 минути и докато се оправя след къпане още 40-50 минути. Това го правя вечерно време. А когато излизам, 2-3 минути сресвам.косата си и си връзвам.на опашка косата. Ако е разпиляна и хвърчаща и ме дразни и не бързам, понякога слагам препоръчаното желе от ДМ и фиби.

# 6
Моята е дълга до кръста и къдрава. Не ми отнема много време сутрин освен някоя фиба и да я оформя за 5 мин. Зора е вечер. Къпане, маски и дъъъъъълго сушене. Не ползвам сешоар, за да не я горя и съхне ужасно бавно.

# 7
  • София
И аз съм така. Миене, сешоар, топла четка...
В другите дни - ставам, реша и тръгвам.
Понякога слагам малко спрей за защита и минавам с топла четка, но рядко.

# 8
  • София
Скрит текст:
И аз съм така. Миене, сешоар, топла четка...
В другите дни - ставам, реша и тръгвам.
Понякога слагам малко спрей за защита и минавам с топла четка, но рядко.

Аз хем съм къдрава, хем при мен няма случай "Изсъхва сама". Трябва сешоар, дифузер, оформяне...

# 9
Винаги си мия косата сутрин, което общо взето е през ден. Сушене със сешоар - около 7 мин.
Оправяне на някакви стърчащи кичури в деня, в който не я мия - 2-3 мин.
Косата ми е къса до около брадичката, тъй че ми отнема малко време наистина.
В някакви ултра редки случаи я оправям с четка и сешоар (по поводи) и тогава си играя 15-ина мин., което ми се струва ужасно много време и е досадно много.
С тази тема се убедих, че категорично не искам дълга коса 😆… То не че и с моя косопад е възможно това изобщо, но това е тема на друг разговор. Ето днес ми се налага да си плексотя скалпа с отвара от репей, което ми е супер досадно… + боядисването на всеки 3 до 4 седмици… Но да, това не са ежедневни грижи, иначе щях да се побъркам 😃.

# 10
  • Melmak
Повечето пъти къпя косата си вечер и я суша със сешоара без да оформям. На сутринта минавам с пресата за 15-17 минути.

# 11
Пет минути ми отнема.Спя със сатенен ролер. И на сутринта само оправям с пръсти и имам чудесна прическа. Направо все едно на фризьор съм била.
Понякога изправям с въртяща четка, десет минути. Преса от години не ползвам. Много рядко да се изправя по повод или ако ми се прииска.
Никога няма да стана час по-рано за да си правя косата. Това беше в безгрижните студентски времена.
Огромна е и няма шанс това да си го причиня.
Косата ми е чуплива и обичам да я нося такава. Или съм с къдрици с ролер или начупена с пяна.
Тоест прическата ми се прави докато спя 🤣
Наистина се преродих откакто си купих тая джаджа.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 21:27 от Caroline_Bingley

# 12
Вероятно съм от "кукувиците", заради които, да не приличат на мен, други отделят толкова време преди да излязат Simple Smile

Няма начин да стана 1 час по-рано заради суета. По-добре наспана и усмихната, отколкото ненаспана и крива до безобразие, пък било то и фризирана.

# 13
  • София
Поддържам форма и прическа, които ми позволяват да се въведат в ред за не повече от минута, максимум 2, когато не съм се доизсушила вечерта и се е поизкривиха.
Мия я вечер преди лягане и оформям с балсам или крем без отмиване.  Спя на копринена калъфка.

# 14
Евентуално сресвам, слагам две шнолки да не ми се пречка и съм топ. Моята коса е много мека, нетретирана и не държи къдрене. Освен, когато навън е влажно, тогава си се къдри сама Simple Smile Тогава пък от изправяне няма смисъл Simple Smile
Няма шанс да ставам час по-рано всеки ден. Ще спя с ролки, ако трябва.

Общи условия

Активация на акаунт