Избор на Airfryer - тема 5

• 6 195
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря Невена! А ако ме няма в къщи, на работа съм, може ли да го вземе съсед примерно?  И ако не, обаждат ли се по телефона че са пред нас, както правят другите куриери, за да мога да се организирам и да дойда бързо от работа?  Или пък ако знам точния ден, дали ще пише на пощата ми този точен ден на доставка, ще си остана в къщи ако трябва ще пусна отпуск Ей такива организационни неща ме притесяват. Живея в малко населено място. Тук със сигурност няма магазин с договор с тях, нито кутии.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 11:19 от Salii

# 91
Аз си получих уредите от амазон с еконт ,процедираха както с всяка друга пратка- звъннаха по-рано да питат има ли някой на адреса. Дойдоха дори по-рано от датата,която ми пишеше в сайта на амазон

# 92
  • Paris, France
За големите пратки, които не се побират в пощенската кутия винаги са ни се обаждали малко преди да дойдат.

За съседа съм пас. Веднъж пратката я взе приятелка, но чакаше у нас. Ако имате близки хора наблизо, които са си у дома по 24 часа, като пенсионери, работещи от дома, майка с бебе, може направо да дадете техния адрес. Така направих веднъж като трябваше да пътуваме. Доставят до адреса, който им дадете.

Съвет не мога да дам за деня и отпуск, защото доставките ни са предимно във Франция и в гъсто населен, огромен град с много кутии и доставки. За България сме поръчвали десетина пъти подаръци. Получиха ги без драми.

# 93
  • София
Здравейте,
доста информация изчетох в темата (вкл. в предишните). Спрях се на 5 варианта. Може ли да ми помогнете в избора, с мнения, препоръки, личен опит? Ще бъда благодарна.

Първо да кажа какво търся.
функционален уред с кошница
вместимост поне 6л
добра мощност - 1700W и нагоре
добро покритие на кошницата
възможност за почистване в съдомиялна машина

Спрях се на:
1. Ninja AF180EU , единичен, 6.2 L, 2000 W
2. Cosori TurboBlaze CAF-DC602, 6L
3. Tefal Easy Fry Mega EY855BE0, 2020W, Капацитет 7.5 л
4. PHILIPS SERIES 5000 CONNECTED XL HD9280/90 14 в 1, 6.20 л
5. BOSCH MAF462B0 6.10 L

Слагам и произволни линкове заради характеристиките, макар тук да сте доста наясно с тези уреди.

В момента ползвам PHILIPS XXL, закупен от чужбина пред доста години, много съм доволна, но чета, че сега има по-добри варианти.

Да добавя, че у нас се готви доста.

# 94
  • София
Здравейте,
доста информация изчетох в темата (вкл. в предишните). Спрях се на 5 варианта. Може ли да ми помогнете в избора, с мнения, препоръки, личен опит? Ще бъда благодарна.

вместимост поне 6л

Спрях се на:
5. BOSCH MAF462B0 6.10 L

Слагам и произволни линкове заради характеристиките, макар тук да сте доста наясно с тези уреди.

В момента ползвам PHILIPS XXL, закупен от чужбина пред доста години, много съм доволна, но чета, че сега има по-добри варианти.

Аз съм с Ninja AF180EU и пак бих избрала него. Вторият ми избор е Cosori TurboBlaze. И двата отговарят на изискванията, но освен това имат и голям температурен диапазон - 40-240 (нинджата) и 30-230 (косорито) градуса, както и стоманена обшивка на вътрешната част.

Останалите три модела са пластмасасови отвътре и имат температури само до 200 градуса. Минималната температура на Филипса и на Тефала е 80 градуса, само при Боша е 40 градуса. Ниските температури, освен за сушене, са подходящи за поддържане на ястието топло, затова ги считам за плюс.

Филипсът е с двойна (разглобяема) кошница, което не е много удобно.

Ако това има значение за вас, AF180EU е с керамично покритие, докато останалите са с тефлоново. Cosori TurboBlaze има и версия с керамично покритие - CAF-DC601-KEU. Керамичното покритие се чисти по-трудно от тефлоновото и понякога съдомиялната не успява да го почисти идеално. С тефлоновото няма такъв проблем, но моделите с него обикновено са само до 200 градуса.

# 95
  • София
Аз съм с Ninja AF140EU, с обем 4.7л, но същата площ за готвене като по-големия. Искам да кажа, че обем при еърфрайер не е същото като обем при мултикукър/тенджера.
Иначе напълно съласна с Vilemina.

# 96
  • София
Скрит текст:
Здравейте,

вместимост поне 6л

Спрях се на:
5. BOSCH MAF462B0 6.10 L

Аз съм с Ninja AF180EU и пак бих избрала него. Вторият ми избор е Cosori TurboBlaze. И двата отговарят на изискванията, но освен това имат и голям температурен диапазон - 40-240 (нинджата) и 30-230 (косорито) градуса, както и стоманена обшивка на вътрешната част.

Скрит текст:
Останалите три модела са пластмасасови отвътре и имат температури само до 200 градуса. Минималната температура на Филипса и на Тефала е 80 градуса, само при Боша е 40 градуса. Ниските температури, освен за сушене, са подходящи за поддържане на ястието топло, затова ги считам за плюс.

Ако това има значение за вас, AF180EU е с керамично покритие, докато останалите са с тефлоново. Cosori TurboBlaze има и версия с керамично покритие - CAF-DC601-KEU. Керамичното покритие се чисти по-трудно от тефлоновото и понякога съдомиялната не успява да го почисти идеално. С тефлоновото няма такъв проблем, но моделите с него обикновено са само до 200 градуса.
Много благодаря за изчерпателния отговор. Май вървим в посока Cosori.

# 97
  • Paris, France

В момента съм у майка и готвим в уред с двойна кошница (разглобяема), при това не Филипс, а Crown или нещо такова се казва и марката не съм я чувала. Супер удобна е кошницата и въздухът минава около вътрешната кошница и почти не обръщаме. Покритието не е мръднало от 6 или 7 или колкото години го има и толкова ми хареса, че бих си взела подобен. Намалява площта вътрешната кошница, но ако няма да се готвят кексове с голям диаметър, не е лоша никак. Идеално се мие в миялна. Май е тефлониран, но не съм 100% сигурна.

На 80°С също може да се поддържа топла храната. Според мене не е фатално да няма 40°, макар и да е по-добре да я има.

От показаните бих избрала Cosori turbo blaze заради това, че е безшумен и заради възможностите да се променя силата на обдухване, както и максималните 230°С. Само да знаете, че за някои продукти трябва предварително да се загрее. Отнема 1-2 минутки, не повече. Много е бърз и равномерно пече.

# 98
  • София
Скрит текст:

В момента съм у майка и готвим в уред с двойна кошница (разглобяема), при това не Филипс, а Crown или нещо такова се казва и марката не съм я чувала. Супер удобна е кошницата и въздухът минава около вътрешната кошница и почти не обръщаме. Покритието не е мръднало от 6 или 7 или колкото години го има и толкова ми хареса, че бих си взела подобен. Намалява площта вътрешната кошница, но ако няма да се готвят кексове с голям диаметър, не е лоша никак. Идеално се мие в миялна. Май е тефлониран, но не съм 100% сигурна.

На 80°С също може да се поддържа топла храната. Според мене не е фатално да няма 40°, макар и да е по-добре да я има.

От показаните бих избрала Cosori turbo blaze заради това, че е безшумен и заради възможностите да се променя силата на обдухване, както и максималните 230°С. Само да знаете, че за някои продукти трябва предварително да се загрее. Отнема 1-2 минутки, не повече. Много е бърз и равномерно пече.
Благодаря. Поръчах го днес. Да видим, дали съм случила.

# 99
  • София

Само бих искала да добавя, че силата на обдухване може да се променя и при Нинджата и Боша, а предполагам, че и при другите два модела.

# 100
  • София
Покрай Черния петък купих Ninja Crispi от amazon.de, за 120 евра. Изкуших се заради стъклените купи и керамичната плоча. Истината е, че изборът беше грешка. За тези, които го обмислят като опция:
1) твърденията на производителя, че в голямата купа може да се изпече цяло пиле е лъжа - доказано пиле1.2кг не влиза,
2) пекох пилешко и свинско - и при двете месото беше сочно, но без апетитно оцветяване и без хрупкава коричка. Единствено крилата хванаха загар, но пак не са хрупкави.
 3) в голямата купа (която според производителя е за 4-6 порции) влизат точно две пилешки филета и се изпичат за 18 минути. За да сготвя за 4 души  ще отнеме 36 мин, а в нормалната фурна ми отнема точно 20мин.
Като тегля чертата, на тиган и на фурна постигам по-добри резултати.

# 101
Аз отново съм с въпрос. Косорито, което поръчах от Амазон на черния петък, не пристигна. Тепърва ще се разправям с тях. Майка ми обаче си е наумила да има еърфраер сега и веднага и иска някакъв от Лидл.
Според вас струва ли си? Нищо не пише за покритието му, може би на кутията има инфо. Но като параметри става ли?
https://www.lidl.bg/q/search?q=masterpro

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 16:58 от Дъждец

# 102
Линка дава грешка, но ако е на силвъркрест съм виждала положителни отзиви за големия модел. Позната има от малкия и е недоволна,ползва го вместо парти грил  за бързи сандвичи и малки пици за децата.

# 103
Оправих го. На мастърпро е, 4л.

# 104
Вижте го на място, най-вече колко е голямо дъното на кошницата като площ че това е основното. 4 литра не ще да е особено голям, зависи все пак и какво и колко ще се готви в него. За такъв уред е по-добре по-малко храна нашироко, отколкото обратното. Казвам го понеже съм имала и малък. Не че не му взех душата от готвене и на него, но си беше компромис и ме беше яд че е толкова тясна тая кошница.

Общи условия

Активация на акаунт