Избор на Airfryer - тема 5

• 6 174
  • 130
  •   1
Отговори
# 120
Моето Cosori така и не дойде. Поръчах го от немския амазон. Крайната дата беше 05.01. Вече и не може да се проследи, пише че е предаден на куриер и че ако не дойде до 19.01 ще ми върнат парите. Но аз не искам парите, искам си уреда. Толкова четох, гледах, сравнявах. Избрах си Dual Blaze. Даже си купих и някои аксесоари за него. Освен това платих 240 лв, а сега е 320 лв. Дали наистина ще ми върнат парите не знам. Не ми се даваха 388 лв от български сайт, а и разчитах че Amazon са коректни. Не знам какво да мисля вече. Толкова чакане и нищо накрая. Ако все пак ми върнат парите не знам дали да рискувам да поръчам пак от там. Какво бихте ме посъветвали.

# 121
Предполагам че ще дойде, ами явно нашите куриери тук пак ги е изненадала многото работа по това време на годината...
Иначе Амазон са си коректни, аз не бих се притеснявала дали ще върнат парите, ако се стигне до там.

# 122
В Германия имаше много почивни дни, затова не съм изненадана от забавянето на пратката. Вчера също беше почивен ден.

# 123
  • Варна
Според мен ще дойде. Още малко търпение.

# 124
Моят в крайна сметка дойде, след като мина срокът за доставка и след като бях звъняла н броя пъти в Еконт. Пратката все стоеше в мобилен офис според тракинга.
Накрая говорих с чата на Амазон за връщане на парите и ми пратиха нещо за попълване. Преди това в по тел. в Еконт пуснах някаква жалба да я търсят.
Та, в крайна сметка преди да успея да попълнят бланката за връщане, от Еконт се активираха и я доставиха в офис.

Сега за уреда. Нещо не съм очарована. Не мога да му свикна и ми се струва леко излишен.
Отваряне, бъркане, обръщане. Няма много разлика с фурната. Да не говорим за малкото количество, което събира.
Правих картофи и пилешки бутчета. Станаха много гадни. Един път пекох две кюфтета, накрая мих на ръка огромната мазна купа. Да, знам, че може в миялна, но не искам рискувам заради покритието.
Два-три пъти претоплих храна, което може да се свърши на микровълнова със същия успех.
Добре че не поръчах два, както мислех в началото и за нашите. Дадох им го да го пробват и ми го върнаха.
Според мен уредът е подходящ, ако човек е сам и яде полуфабрикати, с еърфраера няма да  включва цяла фурна. Или за деца да си пекат филийки, готови месца и пр.

# 125
Хм, странно, на мен пилешки бутчета са ми по-вкусни изпечени в еърфраера отколкото във фурната. За картофи не мога да се изкажа, в моята кухня такова влиза много рядко, а в еърфраера още по-рядко. Помня че бях пробвала цели с кората да изпека и се одобриха много но типичните "пържени" картофки не се впечатли никой как стават. За притопляне си ползвам микровълновата, по-бързо и по-удобно ми е.
Умишлено не цитирам конкретен уред, имам аналогичен опит с два много различни - малък с кошница и сега и с еърфраер фурничка. В друго домакинство пробвах и стар Актифрай с бъркалка за малко. Определено не е само за полуфабрикати, нито смятам че е същото като фурна. Но пък на всеки домакинството и вкусовете са различни, нормално е не всеки да смята че е "неговото". Майка ми поиска и тя когато аз си купих моя и го похвалих, но и нейното не е, подари го на някого после.

# 126
Ще пробвам и други неща. Ако не, живот и здраве, дано щерката стане студентка, ще й го командировам на нея. Пилешките ми бутчета отвътре останаха леко сурови, отвън почти изгоряха. Аз купувам цели фермерски пилета, разфасовам ги и правя супа и други неща. Бутчетата бяха дебелички. Ама нали някои пекат и цяло пиле вътре.
Подозирам, че трябва на по-ниска т да пека и по-дълго време. Има някаква книжка, но типично по български не съм я чела още.

# 127
По-сочни остават отвътре, аз също първите пъти се съмнявах че може да не са доопечени, та си ги бодох с термометъра да се уверя Joy За градуси и време не знам какво да ти кажа, ти и не казваш ти какво си правила. Има отделна тема за рецепти за еърфраер, ако ти се чете виж и там за идеи кое как и що.

# 128
  • Paris, France
Има някаква книжка, но типично по български не съм я чела още.
Ужас! Трябва да се изчете книжката. Пробва се първо с рецепти от книжката, после с рецепти за конкретния уред и ще се ориентирате как се борави с него.

След като е недопечено пилешкото, трябва да се намали температурата и да се увеличи времето. Накрая може да се увеличи температурата ако го искате по-хрупкаво.

За картофите - идеални си стават, но трябва да се нацели програмата, температурата и времето. И да се тръскат или обръщат, евентуално.

Много готвим в уреда на майка в момента и пилешкото, цвекло, печени чушки, претоплени банички стават уникално добре. Картофи не сме пробвали.

Ясно е, че не побира колкото побира голямата фурна, но пести време, енергия и усилия за малки хапки и малко количество храна. Фурната употребява 1.8-2 пъти повече енергия.

Няма проблем да се мие в миялна, особено в горното чекмедже. Майка само там го мие от 6г и не е мръднало покритието, а е куча марка.(Crown). Мила съм всякакви такъми от всякакви air fryer и се изчистват без поражения на покритието. По-важно е да ползвате силиконирани щипки и лопатки и да не насилвате отделянето на залепнала храна с ръчкане. Също е важно да чакате да изстине преди да го накисвате и да го киснете ако има загоряло, а не да търкате с груба гъба. 

Пилешкото ми харесва повече от air fryer.

# 129
Идвам с питанка за определен модел дали някоя от вас го има какви са впечатленията ѝ
https://www.ozone.bg/product/frityurnik-s-goresht-vazduh-air-fry … F7zYaAnFOEALw_wcB

# 130
Дъждец стана ми интересно кой уред си си купила ? Марка ?

Общи условия

Активация на акаунт