Избор на Airfryer - тема 5

• 6 174
  • 130
  •   1
Отговори
# 105
  • Paris, France
Майка ми обаче си е наумила да има еърфраер сега и веднага и иска някакъв от Лидл.
Според вас струва ли си? Нищо не пише за покритието му, може би на кутията има инфо. Но като параметри става ли?
https://www.lidl.bg/q/search?q=masterpro
За ставане - става. Доста хора си ги купуват заради дългата гаранция от 3г и доброто обслужване. Бърз е и прави това, което пише, че прави. Аз не бих си го купила, защото за същите пари или с малко пари отгоре ще си купя същия литраж, но с долен реотан и прозорец.

За мене такава покупка трябва да се обмисли, защото площта, мощността, силата на обдухване, наличието на долен реотан, филтри, тежестта на чекмеджето и доста други параметри са много важни.

Ако и е първи уред, вероятно ще е доволна, но е по-добре да избере марка, която е силна в тези уреди.

Покритията на лидълските уреди не са много хубави, но ако се ползва внимателно, може да откара 10г без проблем. На майка ми е също супермаркетски уреда и не е мръднал 7-ма година, като се ползва поне през ден и се мие в миялна (в горно чекмедже).

За сам човек 4.2л и 3.5л полезен обем не са зле.

# 106
  • Варна
Natka и Nevena, виждам, че сте на "ти" по темата. Ако утре Дядо Коледа Ви каже - подарявам Ви по един airfryer, няма ограничение за бюджет, единственото условие е да е подходящ за 3-членно семейство, кой бихте избрали?

# 107
Хм, тук не се наемам да отговоря, защото не съм проучвала скоро всичко което се предлага. А те постоянно излизат нови модели, идея си нямам кое е най-добро в момента.
Едно че последната ми такава покупка беше преди 2-3 години, друго че и на всеки нуждите и храненето са различни. Я виж Невена как обясняваше че в 2 литра кошничка слагат картофки да ядат 4 човека Joy Аз пък картофи хич не слагам и ми е все тая колко и как ще станат. Трети пък точно на картофките държат, за да ядат децата им но да не са пържени.
Единствен сигурен съвет от мен - гледай да е по-голям, ако се чудиш между два размера не вземай по-малкия.

# 108
  • Paris, France
Много е трудно да се избере уред на сляпо, без да сме го виждали и ползвали. Хубав е съвета на natka за обема по принцип. Някои хора установяват, че по-голям обем не им трябва и даже пречи, така да се каже. Познавам хора, за които 3-4л уред е предостатъчен и готвят за 4-5 човека в него и други, които живеят сами и 6 литров им е малък. Малките уреди имат и предимства, едно от което е, че се отоплят много по-бързо и често мощността във ватове е колкото на голям уред.

Ако няма ограничение за бюджет и място, аз бих взела Соsori Dual blaze или Cecogrill & fry smokin' в 6-6.5л обем заради долния реотан.

https://www.amazon.fr/Cecotec-Friteuse-Temp%C3%A9rature-R%C3%A9g … BAC/dp/B0FKNK31DG

https://www.amazon.fr/COSORI-Chauffage-11-EN-1-Friteuse-Hyperpro … %A9/dp/B0FPWSDF86

За roast beef не ся идеални, но за всичко останало са перфектни.

Аз предпочитам уред с чекмедже и вентилатор на тавана.

3 членното семейство ако има и ползва и фурна, 6л е достатъчен за едно ястие на хранене. Примерно, 3 пържоли или пържени картофи. Няма да направи и двете едновременно. Ние сме 4 човека и бих го ползвала за картофи за трима докато пържолите са във фурната. Вече ако няма фурна в домакинството е добре да е по-голям и даже тип фурничка, но са малко по-бавни.

След Нова година сайтовете за уреди втора употреба са заляти от нови уреди, някои чистак нови, никога  неразопаковани, с касова бележка и 2-3г гаранция. Струва си да погледнете и там.

Цените падат през февруари до началото на март обикновено, но може да го сложите в сайт, който дебне цената и така да го намерите на разпродажба.

Съветът ми е да не избързвайте и да не купувате първия уред. Четете отзиви, вижте го в магазин, питайте тук каквото ви дойде на ума и чак тогава купете!

natka, в момента руло Стефани от около 500г кайма, 2 яйца и кисели краставички го печем в 1.5 литровия уред. И аз не вярвах, ама..... Ще пробвам да ти го снимам в кошничката.

# 109
  • Варна
Момичета, много ви благодаря за изключителното изчерпателната информация, чак и кога са намаленията. Дори не го очаквах, много приятно съм изненадана. Сърдечно благодаря и светли празници!

# 110
Никога не бях имала еърфрайер , бях скиптично ностроена към такъв тип уреди . Купих си Косори Дуал Блейз - най добрия уред който съм имала . Нон стоп го използвам , само супи не може да прави .

# 111
Гледам на френския и немския Амазон
https://www.amazon.de/-/en/COSORI-Dual-Blaze-Airfryer-11/dp/B0FR9DFLJ1?th=1
https://www.amazon.fr/COSORI-Chauffage-11-EN-1-Friteuse-Hyperpro … p/B0FPWSDF86?th=1
Един и същ модел ли е , на единия има буква S след цифрите? И единия е с размери 40х40 , дригия 30х30 кое е вярно?
В българския сайт има модел ‎CAF-P583S , а тези са ‎CAF-P585S Имат ли разлика?
Лесно ли се почиства кошницата , може ли в съдомиялна, може ли да работи амо горен реотан?
Извинявам се за многото въпроси Blush

# 112
  • Paris, France
Еднакви ми изглеждат като параметри, а и номерът е един и същ. За френския пише, че е тъмно сив. Немският е сив. Еднакъв брой програми, еднакви температури. S след номера на немския може би означава Smart, но не зная каква е разликата. Размерът е един и същ. Може би едните са го измерили отпред, където е по-нисък. Няма 40см със сигурност в дълбочина. Около 30-35 го преценям, защото го слагам на 40см пералня и не е по дълбок от ширината и.

Ако искате, питайте амазон! Аз разлика не виждам.

# 113
Еднакви ми изглеждат като параметри, а и номерът е един и същ. За френския пише, че е тъмно сив. Немският е сив. Еднакъв брой програми, еднакви температури. S след номера на немския може би означава Smart, но не зная каква е разликата. Размерът е един и същ. Може би едните са го измерили отпред, където е по-нисък. Няма 40см със сигурност в дълбочина. Около 30-35 го преценям, защото го слагам на 40см пералня и не е по дълбок от ширината и.

Ако искате, питайте амазон! Аз разлика не виждам.
Благодаря, заглеждам и Cosori Turbo Blaze който няма долен реотан - мисля че се препоръчва по- назад в темата ?

# 114
  • София
...заглеждам и Cosori Turbo Blaze който няма долен реотан - мисля че се препоръчва по- назад в темата ?

Не само в темата - Turbo Blaze се препоръчва и от много специалисти. Първенец е в много сравнителни ревюта и носител на специализирани награди. Той е универсален, компактен, удобен и тих.

Повечето еърфрайъри нямат долен реотан, защото самият замисъл на уреда не включва такъв. Само че хората готвят най-различни неща в  еърфрайъра и затова изборът зависи от това вие какво ще правите. За някои неща долният реотан е предимство, за други няма значение, а за трети може и да пречи.

Turbo Blaze има други предимства, например температурен диапазон от 30 до 230 градуса, докато Dual Blaze предлага от 80 до 200 градуса. Turbo Blaze също има версия със смарт функции, както и избор между два вида незалепващо покритие.

Ето едно ревю със сравнение между двата модела: https://youtu.be/-lAsflK4YkA?si=yK9jK2PmHOKcJ0L6

# 115
...заглеждам и Cosori Turbo Blaze който няма долен реотан - мисля че се препоръчва по- назад в темата ?

Не само в темата - Turbo Blaze се препоръчва и от много специалисти. Първенец е в много сравнителни ревюта и носител на специализирани награди. Той е универсален, компактен, удобен и тих.

Скрит текст:
Повечето еърфрайъри нямат долен реотан, защото самият замисъл на уреда не включва такъв. Само че хората готвят най-различни неща в  еърфрайъра и затова изборът зависи от това вие какво ще правите. За някои неща долният реотан е предимство, за други няма значение, а за трети може и да пречи.

Turbo Blaze има други предимства, например температурен диапазон от 30 до 230 градуса, докато Dual Blaze предлага от 80 до 200 градуса. Turbo Blaze също има версия със смарт функции, както и избор между два вида незалепващо покритие.

Ето едно ревю със сравнение между двата модела
:
Благодаря, цената от 197 лв в немския Амазон добра ли ? Има ли вероятност да я смъкнат още?
https://www.amazon.de/gp/cart/view.html?ref_=pe_136923421_125299 … SA0201BT_SA02_cor

# 116
Здравейте,
Изчетох тази и предишната тема, и тъй като искаме да пробваме airfryer, но не сме напълно сигурни, че това е нашето нещо, не ни се влагат много пари. Та след проучване се спрях на този модел, някой дали има мнение за него? Трябва ни, за да можем да приготвяме нещо набързо за децата след тренировка, че се прибираме много късно и не остава време за нищо. Благодаря предварително на отзовалите се с мнение Simple Smile
https://www.technopolis.bg/bg/Uredi-za-zdravoslovno-gotvene/Ured … 27630-56/p/802709

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 20:11 от *Miele*

# 117
Нямам преки наблюдения ,но този "на хартия" изглежда добре с горе долу прилични мощност и обем.

# 118
  • София

Скрит текст:

Ето едно ревю със сравнение между двата модела
:
Благодаря, цената от 197 лв в немския Амазон добра ли ? Има ли вероятност да я смъкнат още?
https://www.amazon.de/gp/cart/view.html?ref_=pe_136923421_125299 … SA0201BT_SA02_cor

Добра е цената, аз не съм срещала по-ниска от 190 лв., но и не гледам много редовно.

# 119
  • Paris, France
За някои неща долният реотан е предимство, за други няма значение, а за трети може и да пречи.
Няма как да пречи, защото има програми, при които не се включва. При много модели си има копче, с което да се включи и изключи долния реотан ако искаме.

По-високи температури може да са нужни за някои хора, но аз над 200° не съм имала нужда да включвам такъв уред. Ниските в малък уред ми се виждат излишни, освен ако това не е единствения уред в домакинството с ниски температури.

Майка ми не държи на долен реотан, но и не пече тестени.

Общи условия

Активация на акаунт