На море в Гърция 2026

• 22 711
  • 328
  •   2
Отговори
# 105
Здравейте, ние сме се насочили към края на юни месец да посетим Пелопонес. Приемам съвети къде да се настаним, като предпочитаме в близост да има хубави плажове и места за разходка.

# 106
Честита Нова година! Пожелавам на всички много здраве и незабравими пътешествия.ю
Тази година се надявам да не пропуснем Гърция, въпреки че за нас ще е тежка - седмокласничка, която иска много, но не полага усилия. За момента сме без планове, всичко ще е в последния момент след като я запишем някъде.

# 107
  • софия
За първи път толкова рано вече имам посока и резервация. Края на миналата година избрахме Кефалоня. Преди това се подготвих с това, което сте споделяли в темите. Отдавна ѝ се каним, дойде ѝ времето. Само да сме живи и здрави!
Предстои да резервираме Великден. Много ни хареса апартаментът, в който бяхме миналата година, и вероятно пак него ще изберем. Обичаме Солун и нямаме нищо против да ходим там с повод и без.

# 108
Честита Нова гръцка година и от мен! Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά!
Да сме здрави, да имаме ищах за нови посоки и да ги споделяме с радост помежду си!

Антъни Куин бей, Родос, на 1 януари (не го препоръчвам през лятото Stuck Out Tongue)

# 109
Здравейте! Започвам плануването на нашето гръцко лято. В къщи сме разделени между Кефалония и Пелопонес. Знам, че и двете места си имат своя чар. Но все пак, моля за мнения и препоръки на плажове и градчета.
Относно Егнатия пас, ползваме я от няколко години и сме доволни. По празниците ми изпратиха имейл, че сменят концесионера на магистралата, всичко остава непроменено само цените са нови😁

# 110
За много години, планове и почивки! Grinning

Параход, с ферибот ли отидохте до Родос или със самолет?

gigi-gagi, и ние като вас сме със седмокласник, та ти съчувствам Simple Smile И аз нищо не съм планирала и няма да резервирам скоро, евентуално за септември ще остане почивката в Гърция, но в края на юни има една седмица между изпитите и класиранията, която може да се използва.

# 111
  • някъде ... тук ...
За много години и от мен! Здраве и много пътешествия за всички!

Изкарахме страхотна новогодишна вечер в Нафплио. Арголида обикаляме, ама от островите само до Порос. За втори път по това време и пак останаха за следващия Simple Smile
Да видим как ще се прибираме. Във вътрешността на Гърция си имат организация заради блокадите и е ОК, ама на границата ще видим...

# 112
Deviant Art,
пътувахме с колата до Солун, оставихме я там и се качихме на самолет до Родос. Зимата не бих тръгнала на такова дълго плаване с ферибот, ветровете са сериозни.
Снощи в 22 часа за пръв път видяхме стотици трактори, паркирани на границата встрани от шосето, иначе по време на нашето кратко пътуване с кола не сме имали абсолютно никакъв проблем с блокади.
Ще пиша скоро повече Simple Smile Ще препоръчам сърдечно и таверната, в която посрещнахме 2026 г.
Засега няколко снимки само:
Скрит текст:

Линдос

Последен залез за годината в Стария град

Коскину

Крепостните стени

EVTI,
двете се и комбинират чудесно Simple Smile Ние така направихме това лято - 7 нощувки на Пелопонес (5 в Мани, две на други места) и 5 на Кефалония. Но и двете дестинации познаваме добре и не ходим за първи или втори път. При вас ако е за първи, вероятно ще искате да имате повече време на едно място.

# 113
  • София
Нас вчера на връщане ни запречиха тракторите точно преди Илинден. ИзтръпнАх😂, но полицията ни прекара през обходен път и минахме. Иначе на още две места имаше струпани трактори покрай пътя, но си печаха спокойно сувлаки на скари. 😃

# 114
Deviant Art,
Знам я тази седмица на спокойствие, но традиционна след края на учебната година правим опознавателно пътешествие някъде в България. Морето ще остане, когато я приемат и тогава ще планувам. Засега се чудя къде да е. Имам няколко острова, които искам да видя, но отдавна мечтая и за Пелопонес, и отново за Пелион... Мъжът ми иска в друга държава, а Гърция да остане извън сезона в не морска част. Ще видим какво и как.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 19:07 от gigi-gagi

# 115
Здравейте! Моля за предложение къде да изкараме семейното море средата на юли, с дете на 2г. Досега все се били в Неа Перамос и  Орануполи, ще ми се да разнообразим.

# 116
  • СОФИЯ
Корфу, самолет.

# 117
  • София
За много години, момичета!:-)

Параход, чакам с нетърпение да разкажеш повече за Родос и какво препоръчваш. Насочили сме се натам за една от ваканциите ни през 2026-та, живот и здраве, за първи път ще ходим и много ще се радвам, ако и другите момичета се включат със съвети!

# 118
  • София
За много години, момичета!:-)

Параход, чакам с нетърпение да разкажеш повече за Родос и какво препоръчваш. Насочили сме се натам за една от ваканциите ни през 2026-та, живот и здраве, за първи път ще ходим и много ще се радвам, ако и другите момичета се включат със съвети!
Ние ходихме в началото на юни 2023 г. Не съм очаквала такива тълпи в началото на сезона. Изсипахме се едновременно 4-5 самолета и чакането на паспортния контрол беше около 2 часа на невъобразим пек. Същевременно морето беше все още студено. Успяхме да се топнем чак в последния ден преди да се върнем (12.06).

Иначе ако се абстрахирам от тълпите, островът ми хареса много. Има възможност и за еднодневни екскурзии до съседни островчета. Ние ходихме до Халки и Сими. Халки ми хареса повече. Сими ми се стори много туристическо, но и там беше хубаво.

Първите полети на Райън от София до Родос бяха през юни на 2023 г. Съответно това лято имаше доста отзиви в темата. Можеш да потърсиш какво сме писали.

# 119
Кали хрониа!

И ние се прибрахме вчера следобед, блокада на Ехочи от 5 пикливи трактора, 2 полицейски коли отпред и отзад на тракторите, табела България - обход от 2 км. през селото. Стана ми смешно.

последни снимки от обяд и газ

Общи условия

Активация на акаунт