Българите и предсказанията

• 164
  • 6
  •   2
Отговори
Здравейте,
публикувам темата, т.к. на сроко се появи проучване, че 80 % от българите вярват в предсказания, астрология, задгробен живот... Вие, на какво мнение сте по темата ? В какво вярвате и защо? Защо хората изобщо вярват в такива модели - кое им е от полза и кое би могло да бъде? Heart Decoration

# 1
  • София
Въобще не вярвам в такива неща.

# 2
Много хора в действителност вярват. Само незнам дали е защото хората по природа имат потребност да вярват и в нематериялни неща или защото държавата е толкова зле, та и разчитаме на висши сили да ни опазят

# 3
Мнението ми е че като цяло хората са много лековерни. И да, вярват много в астрология, паранормални неща също. Аз не съм от най-доверчивите. Факт е обаче, че са ми гледали на кафе и таро преди години, наистина познаха доста неща. В задгробен живот съм склонна да вярвам. В извънземни не особено. В общи линии съм скептична.

# 4
Някои вярват, защото така им е по-лесно: бягат от отговорност и смятат, че всичко е съдбата.
Аз лично не вярвам в предсказания и подобни, за мен е отвличане на вниманието и е възможно дори да ти навреди с прекаленото вживяване. Ако, например, ти кажат, че скоро ще ти се случи нещо лошо, ти започваш да се притесняваш, да мислиш и се натоварваш излишно. И в такова едно състояние е  напълно възможно да преизвикаш катастрофа, да сгрешиш в работата, да счупиш нещо и т.н.
Освен това няма никакъв смисъл да знаеш какво те чака. Пречи ти да живееш. Мое мнение.

# 5
Ти как мислиш, в раздел Астрология и нумерология дали хората вярват на такива неща? Сложи си данните за хороскоп с точен час на раждане и после ние ще те питаме дали вярваш.

# 6
Защо хората изобщо вярват в такива модели - кое им е от полза и кое би могло да бъде?
Защо някой се интересува в какво вярват другите???
Някои вярват, че земята е плоска. Е, и?

Общи условия

Активация на акаунт