Коледа 2025

• 87 846
  • 1 439
  •   3
Отговори
# 1 020
  • Стара Загора

Бързи шоколадови сладки с пукана киноа

За утре останаха едни кето бисквитки, за които тестото е в хладилника и ще направя опит за руло Павлова със стевия, а  на 24-ти едно кето коледно пънче а-ла Гараш.
Ще помоля за инфо за всичко това!
Сладките с шоколад и киноа:
https://nadiashealthykitchen.com/chocolate-quinoa-bites/#recipe
Правих ги по тази рецепта, но вместо масло от кашу сложих една лъжица кокосово масло
Рулото Павлова мисля да правя по тази рецепта, но вместо захар ще пробвам със стевия на прах ( дано се получи )
https://vkusnosbety.blogspot.com/2022/08/blog-post_31.html?m=1
А кето сладките и рулото а-ла Гараш са по рецепти на Валерия от " Вкусни рецепти с Валерия "
https://recepti.gotvach.bg/r-279237-%D0%9A%D0%B5%D1%82%D0%BE_%D1 … D0%B2%D1%87%D0%B5
И

# 1 021
Благодаря за идеите за бисквитена торта.
Ще разгледам и ще избера някоя.
Mikkey, изглеждат супер предложенията ти за бисквитени.
Относно меденките, не знам дали е от содата, защото аз смесвам най - различни пакетчета в един общ буркан и ползвам от там. По - скоро допускам да е от кристалната захар, но не съм сигурна.

# 1 022
Всички сте направили толкова вкусни и красиви сладки!
Вчера ми  беше ден за сладкоправене и направих един шоколадов салам, който стои ненапудрен и незавързан в хладилника, едни лимонови снежинки и от същото тесто направих венчета и елхички, с глазура от бял шоколад, вместо захарна глазура. Шотландските овесени бисквити ги изядох, много ме е срам, но утре ще изпека нови. Сега съм забъркала едни крехки бисквити, които ще слепя с малинов мармалад. Сетих се, че съм правила едни лесни  и много бързи лешникови топчета само с три продукта и ги замесих.

Ще снимам утре каквото мога. Може би ще приготвя и някакви бонбони тип трюфели.
За Бъдни вечер освен традиционния ошаф ще направя и хрупкав"тиквеник" в чаши.

# 1 023
Ха, BiankaD, поне ще сме двечки в ъгъла да се срамуваме, и аз налитам точно на шотландските бисквити, но не овесените Simple Smile
До снимки не стигам (ще се пробвам утре, докато приготвям багажа за път), ама поне направих днес и двете торти и вероятно до Коледа вече нищо няма да имам време да правя.

# 1 024
Кубратова, браво на теб! И тортите си направила! Аз се чудя между тирамису, Павлова, Дакуаз или Шоколадова мус торта.

# 1 025
  • По широкия бял свят
При нас основното ще е патица с нещо портокалово за баланс и два вида свински ребра: с боровинков сос и с кленово-джинджифилова глазура.

Много се забавих със сладките аз. Вчера обаче успях да украся меденките и да слепя линцерите. Намислила съм да направя още 1-2, ама ще е утре. Да свърша и ще покажа продукцията.
Може ли  рецептите за ребрата и сосовете?

# 1 026
Нямах избор, Бианка, по празниците пътуваме и даже окъснях. И аз им се чудих какви да са, що да са...никога не съм се мотала така с торти. Ама днес вече неволята доведе музата Simple Smile Фасон особен нямат, ама се надявам поне да са вкусни.

# 1 027
Помагайте! Вкъщи искат сладки, които съм правила преди 2 коледни. Никакъв спомен нямам, освен снимка, на която се вижда пакет масло, пакет лешниково брашно и изпечените сладки, оваляни щедро в пудра захар. Какво може да е?

# 1 028
Вчера открих розова вода за готвене в Кауфланд и направих Гръцки бели курабии (курабиедес).
................
Рецепта за сладкиш с розова вода или други кулинарни изкушения ?
Моля ти се, кажи на кой щанд е, да не се лутам да я търся, благодаря!

Където са сладкарските подправи и е на промоция .

# 1 029
  • In transit
Помагайте! Вкъщи искат сладки, които съм правила преди 2 коледни. Никакъв спомен нямам, освен снимка, на която се вижда пакет масло, пакет лешниково брашно и изпечените сладки, оваляни щедро в пудра захар. Какво може да е?
Вариант 1: Покажи снимката на изпечените сладки, то така само по описание и кристална топка да имахме, пак едва ли ще налучкаме. Joy

Вариант 2: Може да поровиш в постовете си отпреди 2 години, за да видиш, ако си пускала снимки или си споменавала в темата какви сладки си правила тогава.

# 1 030
  • под тепетата
Mikkey, ти имаш рецепта за маслено тесто за линцери с лешниково брашно
 https://www.mycookingcreations.com/2020/11/pasta-frolla-alla-noc … -di-luca.html?m=1

# 1 031
Спонтанно решавам да благодаря на Мики за отзивчивостта и търпението във всички теми в които пише!
Светли празници, девойки!

# 1 032
  • София

Ванилови кравайчета? Но поне снимка на сладките ще е добре да има Simple Smile

# 1 033
  • In transit
Vselena, много благодаря! Blush

Биляна, така е, ама има и други сладки, в които може да се сложи лешниково брашно, а и жената каза, че са оваляни в пудра захар.

# 1 034
  • Варна
И на мен ми звучат като виенските коледни кравайчета.

Общи условия

Активация на акаунт