Коледа 2025

• 89 256
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 1 185
  • софия
Не бих слагала крем на Капрезе. Евентуално някакъв крем на маскарпоне основа би подхождал като вкус, но тя е тип кекс и вкусът идва от простите продукти.

# 1 186
Още една идея за сладки, макар и късно, но са вкусни, лесни, излизат много и си струват.

Бонбони

1 пакет блатове за торта /3 блата/
1 чаша смлени орехи
1 чаша стафиди /предварително накиснати/
1 чаша течен шоколад
прясно мляко

Блатовете се натрошават на ситни трохи и се добавят останалите съставки. Добавя се постепенно прясно мляко до получаването на смес лесна за оформяне. Правят се топчета, колкото орех и се овалват в смлени орехи, кокосови стърготини или шоколадови/цветни пръчици.

# 1 187
  • In transit
Според вас, тези, които сте правили торта Капрезе би ли и отивал някакъв крем? И дали ще може да се раздели на два блата?

Все още се чудя какво да направя с бадемово брашно и бадеми. Т.к.ще ядем Бискоф с млечни продукти  на НГ, а РД е на 2ри ми се иска нещо повече шоколадово, и по-скоро символично за да духне свещи, не класическа торта, но все пак да го украся и да прилича на торта. Имам сурови бадеми и филирани също, но освен бял сметанов крем не се сещам какво друго би подхождало без да утежнява и разваля вкуса. И дали няма да попие и да изчезне?

Съгласна съм с написаното от Звънче, по-горе. Но, ако искаш да направиш Капрезе за някакъв повод и да прилича на истинска торта, бих ти предложила просто да я залеееш с шоколадова глазура. Задължително от тъмен шоколад. Ще ѝ подхожда повече от млечен, например. Може да я украсиш с филирани бадеми отстрани.

С бадемово брашно е и торта Бароци, основната разлика с Капрезе е в кафето.

Този шоколадов кекс с чийзкрем може да го направиш с бадемово брашно, като замениш 80г от брашното с бадемово. Също ще стане добре с шоколадова глазура отгоре.

# 1 188
  • под тепетата
Правих млечна салата с домашно мляко. С цвика, който се отдели , опекох тази погача или хляб по- скоро.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 16:09 от bilqna_69

# 1 189
# 1 190
Набързо измислих десерта.Млечна баклава любима на щерката,за първи път правя . Утре ще видим какво е станало и тирамису в бурканчета.Грозновата снимка ама...

# 1 191
  • Бургас
Тази торта Бароци ще може ли да задържи свещичките?  Със сигурност ще я харесат.

Тези, които са с мек център ме притеснява точно това, единствено Капрезе ми се вижда по-твърда.Може би малко шокалад колкото да полепнат бадемите.

# 1 192
  • In transit
Галдучо, направи я в тортена форма и я залей с шоколадова глазура. На стегната глазура ще можеш да закрепиш свещички. Директно... зависи какви и колко ще са свещите. Все пак е влажен сладкиш.

# 1 193
  • Русе
Скрит текст:
Според вас, тези, които сте правили торта Капрезе би ли и отивал някакъв крем? И дали ще може да се раздели на два блата?

Все още се чудя какво да направя с бадемово брашно и бадеми. Т.к.ще ядем Бискоф с млечни продукти  на НГ, а РД е на 2ри ми се иска нещо повече шоколадово, и по-скоро символично за да духне свещи, не класическа торта, но все пак да го украся и да прилича на торта. Имам сурови бадеми и филирани също, но освен бял сметанов крем не се сещам какво друго би подхождало без да утежнява и разваля вкуса. И дали няма да попие и да изчезне?

Дулсе де лече

# 1 194
  • Между гори и планини
Утре имам РД и направих любимата си морковена торта 🥕🥕🥕

# 1 195
  • Бургас
Забърках един кокосов чийзкейк, дано се получи!
За пръв път го правя!
Заливката е от кондензирано мляко, разтопен бял шоколад и кокосови стърготини!
Дали ще стегне добре?

# 1 196
Karzz, би трябвало да стане. Аз така правих торта Рафаело на Наталина и си стегна. Вярно, че пластът между блатовете е по-тънък, но шоколадът би трябвало да се втвърди. Не помня точно, но май имаше и масло при мен?
Много беше вкусна тортата!

Направих за първи път сладки Кисинджър, но със сладко от горски плодове, защото нямах кайсиево (заблудила се бях, че имам). Пак станаха вкусни и бяха ометени. Утре ще направя и рохлички, и ако имам време соленки, а за вечеря един овчарски пай.

# 1 197
  • Русе
Скрит текст:
Забърках един кокосов чийзкейк, дано се получи!
За пръв път го правя!
Заливката е от кондензирано мляко, разтопен бял шоколад и кокосови стърготини!
Дали ще стегне добре?

Трябвало е да прибавиш и малко краве масло, но мисля че и така ще стегне.
Това е крем за торта с кокосови стърготини, кондензирано мляко, жълтъци и краве масло. Стегна, няма проблеми. При теб все пак зависи от пропорциите.

# 1 198
Благодаря на всички, които се включиха със съвет за френската торта.
В крайна сметка реших да я направя, както я правя обикновено, с домашни блатове и само със заквасена сметана.
Декорацията опитах като тази от предложението на Mikkey, но не ми се получи съвсем същото. Но поне за първи път направих нещо различно с изрезките от блатовете.

# 1 199
  • под тепетата
Разкошна се е получила! Браво, rozi4ka222!

Общи условия

Активация на акаунт