Коледа 2025

• 89 342
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 1 170
Вкъщи френската селска торта най се харесва с крем от заквасената сметана и карамелено кондензирано мляко

# 1 171
  • Варна
В морковената торта изключвам канелата и ядките. Слагам само ванилия и портокалови кори в блата. Леко напръсквам с прясно мляко и мажа с крем от маскарпоне, заквасена сметана и сметана за разбиване. Става лека тортичка с портокалов аромат, като за зимен празник.

# 1 172
  • София
marchеva14 , морковите настъргани на ситно или едро ренде ( за тортата със солен карамел)?
пише - "300 г - ситно настъргани моркови"

# 1 173
  • София
Какво мислите за т.нар френска селска торта (с медените блатове), да се залее с шоколад?
Дали ще се бият много вкусовете?
отговорили са ти и също не мисля, че ще е добър вариант, но ти ще прецениш, ето ти френската -
МОЙ ВАРИАНТ НА ФРЕНСКА СЕЛСКА ТОРТА С БОРОВИНКИ И СМЕТАНОВО - МАСЛЕН КРЕМ

Скрит текст:

# 1 174
Заквасена сметана и за мен не е много удачна самостоятелно в комбинация с тъмен шоколад, освен ако към сметаната няма и други добавки, които да потиснат киселината - напр. разбита сладкарска сметана, маскарпоне, крема сирене и разбира се, захар. Ползвала съм веднъж в шоколадова торта, но заквасената сметана беше съвсем малко и смесена с маскарпоне, каймак (домашен) и дулсе де лече - просто я ползвах за олекотяване на крема. 

# 1 175
ще направя кардиналът и аз Simple Smile

иначе - препоръчвам за НГ тази коледна Павлова и това Пънче.

правили ли сте опити с Павлова на няколко етажа, чудя се какъв крем да сложа, за да не се размеква и да държи. тази от по-горе се размеква и не би било ок за етажи.

светли празници, момичета!

# 1 176
Писах, писах и се изтри Weary
Хич не се справих на тази Коледа, общо взето нищо не ми се получи както трябва. Посрещах баща ми (с когото не си гаворехме хоследните почти 3г и няколко седмици преди Коледа стоплихме отношенията) и свекъра (той се държа безобразно на последното си гостуване и оттогава не го исках вкъщи). От много вълнения и емоции питщата не втаса достатъчно втория път, разядките нещо не им допаднаха, сладко-киселия сос даже не го опитаха. За пръв път хрупкавите печени картофи не станаха топ Sad карамелизирания печен лук много ми хареса. Добре, че свекърът носеше печено пуешко, че основното беше мн вкусно. Rolling Eyes
Забравих да си снимам сладките по отделно Rolling Eyes меденките на Сисли (много ми харесаха), Алвахорес (обраха овациите), жълъди (задължителни в нашето семейство по Коледа) и бадемово-портокалови сладки.

Дано новогодишната трапеза да се получи по-добре.

# 1 177
Аз ще правя отново бисквитена торта Бискоф, но пак нямаше продълговати бисквити и ще е с кръгли, но може би трябва да ги отлепя, защото предния път ги сложих цели и се усеща.

Може ли рецептата за бисквитената торта с Бискоф, заредила съм два пакета бисквити от продълговатите и крема. Мислех за чийзкейк, но мога да пробвам и торта

# 1 178
За готовите медени блатове правя крем от 500 г маскарпоне, 400 г заквасена сметана и консерва кондензирано мляко.

# 1 179
  • Бургас
Аз ще правя отново бисквитена торта Бискоф, но пак нямаше продълговати бисквити и ще е с кръгли, но може би трябва да ги отлепя, защото предния път ги сложих цели и се усеща.

Може ли рецептата за бисквитената торта с Бискоф, заредила съм два пакета бисквити от продълговатите и крема. Мислех за чийзкейк, но мога да пробвам и торта

Нямам точна рецепта, направих я на принципа на бисквитените торти -бисквити, крем.Тавичката беше квадратна 18 см*18 см- имах 2 пакета кръгли, слепени бисквити. За крема използвах натуралното крема сирене на Лидъл
Скрит текст:
течна и заквасена сметана на Добротица
и готов крем Бискоф .

Разбих крема сиренето  с пудра захар така, че да не е много сладко.След това добавях течната сметана разбивайки с миксера.Накрая сложих и  от заквасената  сметана и няколко лъжици от готовия крем Бискоф и леко разбърках докато ми хареса на цвят и вкус. Може и да съм добавяла пудра захар, не помня. Гледах да получа достатъчно крем.  Сложих от крема на дъното на тавата,  бисквитите ги наредих направо така слепени, но този път ще ги отлепя за да имам повече пластове, взела съм 4 пакета,  за да има и за украса отстрани и отгоре натрошени. Получиха два пласта. Бисквитите поливах с капучино и отгоре слагах по малко крем Бискоф от буркана върху всяка /не се сетих да го затопля и полея,по -лесно щеше да е /. Най-отгоре  полях със разтопен на водна баня  крем Бискоф, защото нямах бисквити за украса.

# 1 180

Нямам точна рецепта, направих я на принципа на бисквитените торти -бисквити, крем.Тавичката беше квадратна 18 см*18 см- имах 2 пакета кръгли, слепени бисквити. За крема използвах натуралното крема сирене на Лидъл
Скрит текст:
течна и заквасена сметана на Добротица
и готов крем Бискоф .

Разбих крема сиренето  с пудра захар така, че да не е много сладко.След това добавях течната сметана разбивайки с миксера.Накрая сложих и  от заквасената  сметана и няколко лъжици от готовия крем Бискоф и леко разбърках докато ми хареса на цвят и вкус. Може и да съм добавяла пудра захар, не помня. Гледах да получа достатъчно крем.  Сложих от крема на дъното на тавата,  бисквитите ги наредих направо така слепени, но този път ще ги отлепя за да имам повече пластове, взела съм 4 пакета,  за да има и за украса отстрани и отгоре натрошени. Получиха два пласта. Бисквитите поливах с капучино и отгоре слагах по малко крем Бискоф от буркана върху всяка /не се сетих да го затопля и полея,по -лесно щеше да е /. Най-отгоре  полях със разтопен на водна баня  крем Бискоф, защото нямах бисквити за украса.

Галчудо, благодаря ще пробвам. Весели празници.

# 1 181
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте
Докато снимам,и се изяде 🤣
Меденки на Джема,рохлички Наталинчеви,и локумки,всички рецепти оттук,за последните десет години,от вас съм научила всичко, Благодаря!⛄🎄⛄❤️🎄
Едната дози меденки прибавих смлян карамфил,от Германия синося,и станаха по- тъмнички,но и децата,и близки,и приятели много ги харесаха.

Имам въпроси
- съседка ми даде 200 гр бадемово брашно.
Но не искам сладки,а в кекс,или мъфини нещо.

Здрава и Щастлива Нова година,Мир и Благослов за всички ни!🎄🎄🎄❤️❤️❤️🙏🙏🙏

# 1 182
  • In transit
redemi, с бадемово брашно имам няколко рецепти:

Торта Капрезе

Амандие - френски бадемов сладкиш

Камиле кексчета с моркови, портокал и бадемово брашно

Брауни с бадемово брашно и орехи, без глутен

Бадемов сладкиш Фриулиано

и към 20 рецепти за финансиери (малки кексчета с белтъци и бадемово брашно, с различни вкусове и аромати)

# 1 183
# 1 184
  • Бургас
Според вас, тези, които сте правили торта Капрезе би ли и отивал някакъв крем? И дали ще може да се раздели на два блата?

Все още се чудя какво да направя с бадемово брашно и бадеми. Т.к.ще ядем Бискоф с млечни продукти  на НГ, а РД е на 2ри ми се иска нещо повече шоколадово, и по-скоро символично за да духне свещи, не класическа торта, но все пак да го украся и да прилича на торта. Имам сурови бадеми и филирани също, но освен бял сметанов крем не се сещам какво друго би подхождало без да утежнява и разваля вкуса. И дали няма да попие и да изчезне?

Общи условия

Активация на акаунт